Ελλαδα

Επεισόδια στην πορεία κατά του μετρό στα Εξάρχεια

Έγινε χρήση χημικών από την αστυνομία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εξάρχεια: Επεισόδια μετά την πορεία κατά της δημιουργίας σταθμού μετρό – Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παρατάχθηκαν στην πλατεία.
Συγκέντρωση κατά των έργων του μετρό πραγματοποιήθηκε στα Εξάρχεια © Eurokinissi / Γιώργος Κονταρίνης

Εξάρχεια: Επεισόδια μετά την πορεία κατά της δημιουργίας σταθμού μετρό – Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παρατάχθηκαν στην πλατεία.

Πορεία κατά της δημιουργίας σταθμού μετρό στην πλατεία Εξαρχείων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, στη διάρκεια της οποίας δεν έλειψαν τα επεισόδια.

Η κινητοποίηση έχει οργανωθεί από την πρωτοβουλία «Όχι Μετρό στην Πλατεία Εξαρχείων».

Iσχυρές αστυνομικές δυνάμεις παρατάχθηκαν στην πλατεία, ενώ θέση πήρε και η γνωστή «αύρα» της ΕΛ.ΑΣ, καθώς εκτυλίχθηκαν μικροεπεισόδια. Όπως αναφέρει η αστυνομία, κάηκαν κάδοι στήθηκαν οδοφράγματα ενώ λίγο μετά τις 20.00, ομάδα ατόμων εκτόξευσε πέτρες και αντικείμενα στη συμβολή των οδών Σόλωνος και Θεμιστοκλέους. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει γίνει χρήση κρότου λάμψης και χημικών.

 Η πορεία ολοκληρώθηκε με τους περισσότερους διαδηλωτές να έχουν αποχωρήσει. Ωστόσο λίγα άτομα παραμένουν στα στενά γύρω από την πλατεία.

Μαζική ήταν η πορεία που οργανώθηκε νωρίτερα το απόγευμα από κατοίκους των Εξαρχείων, που αντιτίθενται στην κατασκευή σταθμού του μετρό στην πλατεία ενώ καταγγέλλουν ότι το τελευταίο διάστημα έχουν επιβληθεί στην περιοχή συνθήκες αστυνομοκρατίας.

«Θέλουμε μια πλατεία ζωντανή για όλους και όλες. Μια πλατεία με πράσινο και χώρο, μια πλατεία της συνύπαρξης, της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας. (…)», αναφέρουν οι διοργανωτές.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ