Ελλαδα

Επεισόδια για δεύτερη νύχτα στο ΑΠΘ

Πέτρες στις διμοιρίες των ΜΑΤ - Ρίψη χημικών από τους αστυνομικούς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Επεισόδια για δεύτερη νύχτα στο ΑΠΘ
Επεισόδια στο ΑΠΘ μετά τη νέα πορεία κατά της αστυνομικής παρουσίας © GRTimes

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια μετά τη νέα πορεία κατά της αστυνομικής παρουσίας για όσα έγιναν στο ΑΠΘ.

Ένταση επικράτησε πριν από λίγο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, μετά την πορεία που πραγματοποίησαν φοιτητές στο κέντρο της πόλης, διαμαρτυρόμενοι για όσα διαδραματίστηκαν χθες στη συναυλία στο κάμπους.

Συγκεκριμένα, ομάδα ατόμων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, αποσπάστηκε από τον κύριο όγκο της πορείας που κατέληξε εντός του ΑΠΘ και επιτέθηκε με πέτρες στις διμοιρίες των ΜΑΤ.

Ακολούθησε ρίψη χημικών από τους αστυνομικούς.

Τα επεισόδια ήταν σύμφωνα με την αστυνομία μικρής έκτασης ενώ στο σημείο παραμένουν αστυνομικές δυνάμεις.

Μετά τις 22:00 η κατάσταση ηρέμησε, με εκατοντάδες άτομα να έχουν συγκεντρωθεί εκ νέου στην πλατεία της Καμάρας και περίπου 500 άτομα να βρίσκονται στην Πολυτεχνική Σχολή.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ώρες επικράτησε και πάλι ένταση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, με τα επεισόδια να εκτυλίσσονται μετά το πέρας της πορείας και να διαρκούν μέχρι τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Επεισόδια σε διαδήλωση κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας στην Αθήνα

Σημειώνεται ότι επεισόδια έγιναν και στην πορεία διαμαρτυρίας κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας.

Το συλλαλητήριο ξεκίνησε από τα Προπύλαια και σύντομα οξύνθηκε το κλίμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, έπεσαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης, έγινε χρήση χημικών και αύρας από την αστυνομία.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, πάνω από 500 φοιτητές είχαν συγκεντρωθεί στα Προπύλαια οι οποίοι όταν οι αστυνομικές δυνάμεις επεχείρησαν να τους οριοθετήσουν σε μια λωρίδα του δρόμου, αντέδρασαν πετώντας διάφορα αντικείμενα κατά των αστυνομικών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ