Ελλαδα

Κέρκυρα: Κάηκαν ολοσχερώς 4 σκάφη από τη φωτιά στη μαρίνα (βίντεο)

Άγνωστοι οι λόγοι για τους οποίους ξέσπασε η πυρκαγιά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κέρκυρα - Φωτιά σε σκάφη
Κέρκυρα - Φωτιά σε σκάφη © corfutvnews.gr

Κέρκυρα: Φωτιά σε τέσσερα σκάφη στη μαρίνα Γουβιών - Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και οι έρευνες για το τι προκάλεσε την πυρκαγιά

Ολοσχερώς κάηκαν τέσσερα σκάφη στη μαρίνα Γουβιών το απόγευμα της Τετάρτης (6/9) στην Κέρκυρα. Πρόκειται ένα καταμαράν, ένα εξωλέμβιο, ένα ξύλινο ιστιοπλοϊκό και ένα 20μετρο ιστιοφόρο. Για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, ξέσπασε φωτιά στο τελευταίο και πολύ γρήγορα εξαπλώθηκε στα παρακείμενα σκάφη.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διοικητής Ιονίων Νήσων, αρχιπύραρχος Δημήτρης Γεωργανάς που ήταν παρών στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς, «η φωτιά εξελίχθηκε πολύ γρήγορα στα διπλανά σκάφη, καθώς έπνεε ένας ελαφρύς άνεμος, αλλά και λόγω των εύφλεκτων υλικών των σκαφών, ενώ για τον περιορισμό και την κατάσβεσή της συνέβαλαν και το Λιμεναρχείο Κέρκυρας, καθώς και το προσωπικό της μαρίνας των Γουβιών».

Κέρκυρα: Φωτιά σε σκάφος στη μαρίνα Γουβιών

«Είχαμε ένα άψογο συντονισμό και λειτουργήσαμε όλοι αποτελεσματικά. Καταφέραμε άμεσα να απομακρύνουμε τα διπλανά σκάφη, ενώ το χειρότερο αποφεύχθηκε, καθώς η φωτιά εξελισσόταν σε μία άκρη της μαρίνας και όχι στο μέσον της».

Με τη μέχρι τώρα ενημέρωσή που έχει ο κ. Γεωργαλάς, δεν κινδύνεψαν ιδιοκτήτες και επιβάτες των σκαφών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες του ανακριτικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Στην επιχείρηση συνέδραμε και το ρυμουλκό σκάφος «Ιωάννης», ενώ οι πληροφορίες φέρουν να απομακρύνθηκαν περισσότερα από 15 σκάφη που ελλιμενιζόταν σε απόσταση αναπνοής από τα φλεγόμενα σκάφη.

Στη θαλάσσια περιοχή ήδη έχουν τοποθετηθεί προληπτικά πλωτά φράγματα για την προστασία από θαλάσσια ρύπανση μετά το συμβάν.

Κέρκυρα - Φωτιά σε σκάφη
Κέρκυρα - Φωτιά σε σκάφη © corfutvnews.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ