Ελλαδα

Μύκονος: Σπείρα έκρυβε ναρκωτικά σε μάντρες και σακιά με ζωοτροφές

Πώς δρούσαν τα μέλη της

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σπείρα διακινούσε ναρκωτικά στη Μύκονο
Σπείρα διακινούσε ναρκωτικά στη Μύκονο © Youtube / ΕΛ.ΑΣ.

Σπείρα στη Μύκονο: Διακίνηση ναρκωτικών - Η δράση των μελών της και τα ευρήματα από την έρευνα των αρχών.

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται τα μέλη σπείρας που διακινούσε ναρκωτικά στη Μύκονο. Η Αστυνομία συνέλαβε τρεις άνδρες ηλικίας 25, 27 και 32 ετών. 

Ο 27χρονος φέρεται να ήταν ο αρχηγός της σπείρας και το άτομο που προμηθευόταν τα ναρκωτικά, προκειμένου οι άλλοι δύο να τα διακινήσουν. Οι δοσοληψίες γίνονταν σε περιοχές εκτός της χώρας, ενώ οι κρυψώνες των ουσιών ήταν πέτρινες μάντρες, αλλά και σακιά με ζωοτροφές. «Οι συλληφθέντες διακινούσαν κοκαΐνη, κάνναβη και κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη σε όλο το νησί. Διέθεταν ναρκωτικά σε ξενοδοχεία, κέντρα διασκέδασης, μέχρι και σε παραλίες, ενώ είχαν ναρκωτικά για όλα τα βαλάντια. Ενδεικτικά, διέθεταν κοκαΐνη από 70 έως 150 ευρώ το γραμμάριο, κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη έως και 80 ευρώ το γραμμάριο, ενώ μέχρι 20 ευρώ την ακατέργαστη κάνναβη», αναφέρουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ. στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Σπείρα διακινούσε ναρκωτικά στη Μύκονο - Πώς κινούνταν τα μέλη της

Τα μέλη της σπείρας κινούνταν στο νησί με τον εξής τρόπο: έψαχναν πελάτες σε όλους τους χώρους της τουριστικής δραστηριότητας όπως κέντρα διασκέδασης, μπαρ, ξενοδοχεία, σε καθημερινή βάση, χωρίς χρονικούς περιορισμούς, χρησιμοποιούσαν ως χώρους απόκρυψης των ναρκωτικών πέτρινες μάντρες, σωλήνες υδρορροής, σακιά ζωοτροφών ή τα έθαβαν στο χώμα, ενώ διέθεταν γκάμα πελατολογίου με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, γεγονός που πιστοποιείται και από τις υψηλές τιμές πώλησης των ναρκωτικών ανά είδος (κοκαΐνη μέχρι και -150- ευρώ το γραμμάριο, MDMA μέχρι και -80- ευρώ το γραμμάριο, ακατέργαστη κάνναβη μέχρι και -20- ευρώ το γραμμάριο).

Για την τραχεία εξυπηρέτηση των πελατών χρησιμοποιούσαν μοτοσικλέτες, ενώ τη διακίνηση είχε αναλάβει ο 25χρονος με το προκάλυμμα της εργασίας του ως ταχυμεταφορέας.

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε διάφορα είδη ναρκωτικών στη Μύκονο

Σπείρα διακινούσε ναρκωτικά στη Μύκονο - Τι κατάσχεσαν οι αρχές

Μετά από έρευνες σε οικίες και χώρους πέριξ αυτών, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

- κοκαΐνη βάρους -15,8- γραμμαρίων

- ακατέργαστη κάνναβη βάρους -7,7- γραμμαρίων

- κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη ( MDMA ) βάρους -46,1- γραμμαρίων

-το χρηματικό ποσό των -693- ευρώ

- μοτοσικλέτα

- 4 συσκευές κινητής τηλεφωνίας

- πλήθος νάιλον συσκευασιών

Χρήματα, κινητά και ναρκωτικά κατασχέθηκαν από τη σπείρα τη Μύκονο
Τα κατασχεθέντα από την έρευνα για την εξάρθρωση σπείρας

Από την ενεργηθείσα προανάκριση, έχουν ήδη πιστοποιηθεί 40 περιπτώσεις προμήθειας ναρκωτικών (κοκαΐνης, Μ DMA και ακατέργαστης κάνναβης) από τους συλληφθέντες σε τρίτα άτομα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την αποκάλυψη τυχόν και άλλων συνεργών τους καθώς και των προμηθευτών τους. Επιπρόσθετα, ο 27χρονος και ο 32χρονος έχουν κατηγορηθεί κατά το παρελθόν ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε κλοπές και ο 25χρονος έχει κατηγορηθεί για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY