Ελλαδα

«Αυτόνομη νεοπεντηκοστιανή οργάνωση» πίσω από τις τελετές εξορκισμού στη Θεσσαλονίκη

Η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
thessaloniki_teleti_exorkismou

Τελετές Εξορκισμού: Διοργανώθηκαν από «αυτόνομη νεοπεντηκοστιανή οργάνωση» λέει η Εκκλησία 

«Αυτόνομη νεοπεντηκοστιανή οργάνωση», βρίσκεται πίσω από τις τελετές εξορκισμού στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση,

Η Ιερά Σύνοδος, με αφορμή την δράση της λεγομένης «Εκκλησίας όλων των Εθνών» στην Θεσσαλονίκη, η οποία προβλήθηκε από τα Μ.Μ.Ε., και των υποτιθεμένων «εξορκισμών» πληροφορεί και πάλι τους πιστούς, όπως έχει πράξει και κατά το παρελθόν, ότι πρόκειται περί αυτονόμου νεοπεντηκοστιανής οργανώσεως, η οποία πραγματοποιεί τελετές σε κεντρικά σημεία μεγάλων πόλεων προς εντυπωσιασμό και προσέλκυση ανθρώπων. Εφιστά δε την προσοχή των μελών της Ορθοδόξου Εκκλησίας, ώστε να αποφεύγουν την οποιαδήποτε συμμετοχή στις τελετές της.

Περατωθείσης της σημερινής τελευταίας Συνεδρίας της 165ης Συνοδικής Περιόδου, ο Μακαριώτατος Πρόεδρος, Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος ευχαρίστησε τα Συνοδικά Μέλη για την πρόθυμη συμβολή τους στο κλίμα αρραγούς ενότητος κατά τον χρόνο που πέρασε, οπότε επετεύχθησαν πολλά και σημαντικά που αφορούν στον ιερό Κλήρο και τον πιστό Λαό της Εκκλησίας. Τον Μακαριώτατο Πρόεδρο αντιφώνησε ο Σεβασμιώτατος Αντιπρόεδρος, Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος, ο οποίος υπενθύμισε τα κορυφαία πεπραγμένα της περιόδου αυτής και ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο εκ μέρους και των υπολοίπων Συνοδικών Μελών για την θεάρεστη και ευλογημένη συνεργασία.

Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου
της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η εισαγγελέας Πρωτοδικών, Κυριακή Κλιάμπα, παρήγγειλε στην ασφάλεια Θεσσαλονίκης τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί αν τελέστηκαν τα αδικήματα του προσηλυτισμού, της παράνομης κατάληψης δημοσίου χώρου και της διατάραξης κοινής ησυχίας.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των περιοίκων στην ΕΡΤ, δύο κυριακάτικα βράδια τον Ιούλιο και τον Αύγουστο στήθηκε στην πλατεία μια υπαίθρια εκκλησία με μια μεγάλη οθόνη, στην οποία προβάλλονταν βίντεο από τελετές εξορκισμού.  Στο βίντεο μάλιστα, που δημοσίευσε το voria.gr, ακούγεται δυνατά η κραυγή του υποτιθέμενου εμψυχωτή, ενός εκ των διοργανωτών να φωνάζει “Get out, get out” (“Βγες έξω, βγες έξω”) στον… δαίμονα προκειμένου να τελεσθεί ο εξορκισμός.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ