Ελλαδα

Έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Φιλίππου, ιδιοκτήτης του ιστορικού εστιατορίου στο Κολωνάκι

Σε ηλικία 56 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο επιχειρηματίας

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κώστας Φιλίππου
Κώστας Φιλίππου

Κώστας Φιλίππου: Πέθανε ο ιδιοκτήτης του ιστορικού εστιατορίου στο Κολωνάκι - Η ανακοίνωση της οικογένειάς του και η ιστορία του εστιατορίου Φιλίππου.

Πέθανε ο Κώστας Φιλίππου, ιδιοκτήτης του ιστορικού εστιατορίου του Κολωνακίου, σε ηλικία μόλις 56 ετών. Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή μέσα από την ανακοίνωση της οικογένειάς του στη σελίδα του εστιατορίου στο Facebook. 

«Από μικρό παιδί μεγάλωσα μέσα στο εστιατόριο και πιο πολύ από τη γειτονιά αγαπώ τους ανθρώπους της. Είναι μια υπέροχη γειτονιά το Κολωνάκι, που μπορείς να βρεις τα πάντα», είχε εξομολογηθεί στην ATHENS VOICE πριν από λίγα χρόνια ο Κώστας Φιλίππου. Στην ίδια συνέντευξη είχε αποκαλύψει ότι οι πελάτες του θρυλικού εστιατορίου, ανάλογα με την εποχή επιλέγουν «λαχανοντολμάδες, μουσακά, παστίτσιο, αθηναϊκή, μπακαλιάρο σκορδαλιά».

Η ανακοίνωση της οικογένειας του Κώστα Φιλίππου

«Με μεγάλη λύπη και πόνο σήμερα γράφουμε πως έφυγε ο σύζυγος και πατέρας μας Κώστας Φιλίππου στην ηλικία 56 ετών. Ένας υπέροχος άνθρωπος που αποτελούσε επί χρόνια την ψυχή του εστιατορίου Φιλίππου. Το ευγενικό του χαμόγελο, το πάθος του για ποιότητα και η σταθερή επιθυμία να συνεχίσει με πολύ αγάπη την παράδοση του ελληνικού σπιτικού φαγητού ήταν πάντα ορατή απ’όλους.

» Φέτος το καλοκαίρι είχε ξεκινήσει μια υπέροχη ανακαίνιση στο εστιατόριο μας και δυστυχώς δεν πρόλαβε να δει την ολοκλήρωση της.
Εμείς η τρίτη και τέταρτη γενιά πλέον συνεχίζουμε το έργο του με εκτίμηση και σεβασμό, έτσι ακριβώς όπως το είχε οραματιστεί και γνωρίζουμε ότι θα είναι πάντα δίπλα μας.

» Για όσους ενδιαφέρονται να παρευρεθούν στην κηδεία παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας με προσωπικό μήνυμα.

» Καλό ταξίδι Κώστα μας,
Πατρίσια, Σύνθια & Μαριάννα Φιλίππου».

Με μεγάλη λύπη και πόνο σήμερα γράφουμε πως έφυγε ο σύζυγος και πατέρας μας Κώστας Φιλίππου στην ηλικία 56 ετών. Ένας...

Posted by Εστιατόριο Φιλίππου - Filippou Restaurant on Wednesday, August 17, 2022

Κώστας Φιλίππου: Η ιστορία του εστιατορίου στην καρδιά της Αθήνας

Το εστιατόριο Φιλίππου άνοιξε τις πύλες του το 1923 στην οδό Ξενοκράτους 19 στο υπόγειο μίας διώροφης μονοκατοικίας, ως ένα κρασοπουλειό, παγοπωλείο και καρβουνιάρικο από τον παππού Κώστα Φιλίππου.

Το 1935 κέρδισε το χρυσό βραβείο για την παραγωγή την κρασιού, ενώ το 1936 η πώληση του κρασιού άρχισε να συνοδεύεται με μεζεδάκια που έφτιαχνε η γυναίκα του. Το 1950 ανέλαβε το εστιατόριο ο γιος του Κώστα, ο Γιάννης. Αρκετά χρόνια αργότερα, το 1968 στη θέση της μονοκατοικίας χτίστηκε πολυκατοικία όπου στο ισόγειο της βρίσκεται μέχρι και σήμερα το εστιατόριο Φιλίππου.

Πριν από 27 χρόνια, το 1995 ανέλαβε η τρίτη γενιά που εκπροσωπήθηκε από τον εγγονό Κώστα και τη γυναίκα του Πατρίσια.

Στα τραπέζια του εστιατορίου Φιλίππου συναντούσε κανείς, μέσα στα χρόνια, τον πρώην πρωθυπουργό Παναγιώτη Κανελλόπουλο, που έμενε σε διπλανή πολυκατοικία, αλλά και τον Κώστα Σημίτη και τον Κωνσταντίνο Τζούμα. Τους τοίχους του ιστορικού εστιατορίου Φιλίππου κοσμούσαν πορτραίτα μεγάλων Ελλήνων, όπως ο Οδυσσέας Ελύτης, η Μελίνα Μερκούρη, ο Κάρολος Κουν κ.α. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ