Ελλαδα

Καιρός - Σάκης Αρναούτογλου: Νέo κύμα ζέστης, αλλά με σύντομη διάρκεια

Πότε πέφτει ξανά η θερμοκρασία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λίγα σύννεφα πάνω από παραλία
Λίγα σύννεφα πάνω από παραλία © ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI

Καιρός - Σάκης Αρναούτογλου: Η πρόγνωση για το θερμοκρασία του επόμενου 10ημέρου - Σε ισχύ δελτίο επιδείνωσης

Μετά την κακοκαιρία που θα φέρει βροχές και κατά τόπους χαλάζι στην Ελλάδα μέχρι και την Κυριακή (14/8), ένα νέο κύμα ζέστης με σύντομη διάρκεια θα καταγραφεί την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Σάκη Αρναούτογλου.

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο Σάκης Αρναούτογλου παραθέτει μετεώγραμμα, σύμφωνα με το οποίο η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει σταδιακά από την Τρίτη και μέχρι το επόμενο Σαββατοκύριακο (20-21/8) θα δούμε τον υδράργυρο να φτάνει στους 37 με 38 βαθμούς, αλλά στις κλειστές πεδινές περιοχές και στη νότια Κρήτη η θερμοκρασία θα είναι 1 με 2 βαθμούς υψηλότερη. Στα νησιά, στα παράκτια μέρη, αλλά και στα ορεινά θα πρέπει να υπολογίσετε 3 έως 5 βαθμούς χαμηλότερα.

Επιπλέον, ο Σάκης Αρναούτογλου ενημερώνει ότι μετά τις 21 Αυγούστου υπάρχουν ενδείξεις για αστάθεια στη βόρεια Ελλάδα. Σχετικά με το μελτέμι στο Αιγαίο, θα υπάρξει εξασθένηση από την Κυριακή (14/8) έως και την Τρίτη (16/8) με μικρή ενίσχυση από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Καλημέρα φίλες και φίλοι.. Μετά την κατά τόπους έντονη αστάθεια του Σαβ/κύριακου (υπάρχουν λεπτομέρειες με αναλυτικούς...

Posted by Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou on Friday, August 12, 2022

Καιρός: Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ 

Σε ισχύ βρίσκεται το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Πιο συγκεκριμένα, έντονη αστάθεια προβλέπεται στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα, κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, το επόμενο τριήμερο, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις.

Τα ισχυρά φαινόμενα θα κορυφωθούν την Κυριακή (14-8-2022), ενώ τη Δευτέρα, ανήμερα Δεκαπενταύγουστου, ο καιρός προβλέπεται βελτιωμένος.

Αναλυτικότερα, σήμερα Παρασκευή (12-8-2022) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από νωρίς στην κεντρική Μακεδονία και από μεσημβρινές ώρες στη δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τη δυτική και την κεντρική Στερεά (κυρίως στην Αιτωλοακαρνανία και την Ευρυτανία). Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Το Σάββατο (13-8-2022) αναμένονται κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και το Ιόνιο. Τα έντονα φαινόμενα στη Μακεδονία θα συνεχιστούν και τη νύχτα προς την Κυριακή.

Την Κυριακή (14-8-2022), ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια και το βορειοανατολικό Αιγαίο. Τη νύχτα προς τη Δευτέρα τα ισχυρά φαινόμενα θα περιοριστούν στη βορειοανατολική Ελλάδα (τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο), ενώ σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ