Ελλαδα

Δυστύχημα στα Σπάτα: Γιατί δεν κατέγραφαν οι κάμερες ασφαλείας την ώρα του συμβάντος

Τι ερευνά η ΕΛΑΣ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο 21χρονος Βρετανός Jack Fenton, που σκοτώθηκε στα Σπάτα από ελικόπτερο, με τη μητέρα του και τον πατέρα του
Ο 21χρονος Βρετανός Jack Fenton, που σκοτώθηκε στα Σπάτα από ελικόπτερο, με τη μητέρα του και τον πατέρα του © Daily Mail

Δυστύχημα στα Σπάτα: Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση θανάτου του Τζακ Φέντον, αφού οι κάμερες ασφαλείας του χώρου δεν κατέγραψαν κάτι από τη στιγμή.

Συνεχίζονται οι έρευνες για το δυστύχημα στα Σπάτα, όπου ο Βρετανός Τζακ Φέντον βρήκε τραγικό θάνατο όταν τον χτύπησε ο πίσω έλικας του ελικοπτέρου που τον μετέφερε. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η ΕΛΑΣ προσπαθεί να εντοπίσει τους 9 αυτόπτες μάρτυρες, την ώρα που αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών. Παράλληλα, άκαρπες αποδείχθηκαν οι έρευνες ως προς το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, οι οποίες δεν κατέγραψαν απολύτως τίποτα, αφού λειτουργούσαν σε πραγματικό χρόνο χωρίς αποθήκευση δεδομένων. Και αυτό για την «προστασία της ιδιωτικότητας των vip επιβατών» για την οποία οι υπεύθυνοι του ελικοδρομίου χρησιμοποιούν με τις κάμερες ασφαλείας έλεγχο.

Δυστύχημα στα Σπάτα: Άφαντοι οι φίλοι του Τζακ Φέντον

Προβληματισμό και απορίες έχει εγείρει στις ελληνικές Αρχές το γεγονός πως οι φίλοι του Τζακ Φέντον, ο οποίος πέθανε στο δυστύχημα στα Σπάτα, παραμένουν άφαντοι.

Ειδικότερα, τα αρμόδια στελέχη της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων που έχουν αναλάβει την έρευνα για την υπόθεση θανάτου του Τζακ Φέντον, προσπαθούν να επικοινωνήσουν με τους αυτόπτες μάρτυρες της τραγωδίας αλλά μάταια.

Δεκάδες κλήσεις και μηνύματα δεν είναι αρκετά αφού από την τραγωδία και μετά, τα τηλέφωνά τους είναι κλειστά σύμφωνα με το Mega. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως οι μαρτυρίες των τριών φίλων του 22χρονου είναι εξαιρετικά κρίσιμες για να διαπιστώσουν οι Αρχές τι ακριβώς συνέβη το απόγευμα της Δευτέρας στο ελικοδρόμιο των Σπάτων.

Daily Mail: Ο Τζακ ξέχασε το κινητό του στο ελικόπτερο και γύρισε για να το πάρει

Η βρετανική Daily Mail που πραγματοποιεί ρεπορτάζ για το συμβάν αναφέρει πως υπάρχει ενδεχόμενο ο νεαρός Τζακ να βγήκε από το ελικόπτερο, έχοντας ξεχάσει το κινητό του τηλέφωνο μέσα, και για τον λόγο αυτό επέστρεψε τρέχοντας, για να το πάρει.

Εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας φέρεται να δήλωσε στη διαδικτυακή έκδοση της Mail: «Η έρευνά μας συνεχίζεται, αλλά επικεντρώνεται πλέον στην περίπτωση ο Τζακ να ξέχασε το κινητό του τηλέφωνο στο ελικόπτερο και γι' αυτό ξαφνικά επέστρεψε σε αυτό, για να το πάρει. Είμαστε ακόμα στη διαδικασία των καταθέσεων, αλλά κάποιοι αυτόπτες μάρτυρες τον είδαν με ένα κινητό τηλέφωνο στα χέρια του, λίγες στιγμές πριν σκοτωθεί. Όταν ολοκληρώσουμε την έρευνά μας, θα στείλουμε τον φάκελο στον εισαγγελέα, ο οποίος θα αποφασίσει εάν πρέπει να απαγγελθούν κατηγορίες».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ