Ελλαδα

Φωτιά στον Ασπρόπυργο: Καίγονται αποθήκη με ξυλεία και εργοστάσιο με λιπαντικά - Μήνυμα 112 (βίντεο)

Πυκνός καπνός έχει σκεπάσει την περιοχή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στις φλόγες η αποθήκη με παλέτες στον Ασπρόπυργο
Στις φλόγες η αποθήκη με παλέτες στον Ασπρόπυργο @Twitter/Konstantinos Tsigkos

Συναγερμός στον Ασπρόπυργο για τη φωτιά σε αποθήκη ξυλείας. Επεκτάθηκε σε εργοστάσιο με λιπαντικά. Μήνυμα 112 για τους καπνούς.

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στον Ασπρόπυργο το απόγευμα της Πέμπτης (21/7). Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε αποθήκη με ξυλεία και παλέτες και επεκτάθηκε σε διπλανό εργοστάσιο με λιπαντικά. Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στον Ασπρόπυργο από τους καπνούς.

Αρχικά στο σημείο έσπευσαν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα. Ωστόσο, πολύ σύντομα κρίθηκε απαραίτητο να ενισχυθούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Πλέον, για τη φωτιά στον Ασπρόπυργο έχουν αναπτυχθεί και επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 9 οχήματα. Σημειώνεται ότι εστάλη μήνυμα 112 στους κατοίκους περιοχών στα νότια προάστια της Αττικής να κλείσουν τα παράθυρα.

Το μήνυμα 112 για τη φωτιά στον Ασπρόπυργο - Κλείστε τα παράθυρα

Να κλείσουν τις πόρτες και τα παράθυρα στα σπίτια τους καλεί τους κατοίκους η Πολιτική Προστασία, καθώς η φωτιά στον Ασπρόπυργο βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το μήνυμα 112 εστάλη σε ακτίνα 3 χιλιομέτρων από τη μεγάλη πυρκαγιά που καίει στην αποθήκη, η οποία είναι γεμάτη με ξυλεία και παλέτες, και στο εργοστάσιο με τα λιπαντικά.

Το μήνυμα 112 για τη φωτιά στον Ασπρόπυργο
Το μήνυμα 112 για τη φωτιά στον Ασπρόπυργο

Φωτιά στον Ασπρόπυργο: Οι πρώτες εικόνες από τη φλεγόμενη αποθήκη

Στα social media έχουν αναρτηθεί βίντεο από τη φωτιά στον Ασπρόπυργο. Πυκνός μαύρος καπνός δεν σταματά να αναδύεται ψηλά στον ουρανό, την ώρα που οι φλόγες συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Ιουνίου είχε ξεσπάσει φωτιά στον Ασπρόπυργο σε εργοστάσιο πλαστικών με ανάλογο μήνυμα 112 να φθάνει στα κινητά τηλέφωνα κατοίκων σε αρκετές περιοχές στα νότια προάστια της Αττικής.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ