Ελλαδα

Υπό έλεγχο η φωτιά στη Σαλαμίνα - Ξέσπασαν τρεις πυρκαγιές ταυτόχρονα - Εκκενώθηκαν περιοχές

Μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες - Κοντά σε σπίτια οι πύρινες γλώσσες

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μια ανάσα από σπίτια η φωτιά στη Σαλαμίνα
Μια ανάσα από σπίτια η φωτιά στη Σαλαμίνα © salaminapress.gr

Φωτιά στη Σαλαμίνα προκάλεσε συναγερμό στην Πυροσβεστική Υπηρεσία. Κοντά σε σπίτια η πυρκαγιά. Μήνυμα 112 για εκκένωση.

Φωτιά στη Σαλαμίνα σήμανε συναγερμό στην Πυροσβεστική. Η νέα πυρκαγιά στο νησί λαχτάρησε τους κατοίκους, καθώς οι φλόγες βρέθηκαν σε κοντινή απόσταση από σπίτια. Η πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης (20/7) στον λόφο Πατρίς. Λίγη ώρα αργότερα εκδηλώθηκαν άλλες δύο φωτιές.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού, υπήρχαν τρία μέτωπα. Καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τις πυρκαγιές.

Εστάλη μήνυμα 112 για την απομάκρυνση κατοίκων, καθώς οι φλόγες πλησίασαν κατοικίες. Οι πολίτες κλήθηκαν να εκκενώσουν τους Πρόποδες του Ευριπίδειου Θεάτρου και να κινηθούν προς την Παραλία της Ακτής Καραϊσκάκη.

Υπό έλεγχο η φωτιά στη Σαλαμίνα - Ξέσπασαν τρεις πυρκαγιές ταυτόχρονα  - Εκκενώθηκαν περιοχές

Λίγη ώρα αργότερα εστάλη νέο μήνυμα 112 για εκκένωση των οδών Αγίου Νικολάου και Αγίου Θεράποντος. 

Τοπικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι η φωτιά έκαψε δασική έκταση. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, όπως και αρκετοί εθελοντές. Η φωτιά στη Σαλαμίνα έφθασε κοντά σε σπίτια. Στην περιοχή συνεχίζουν να πνέουν ενισχυμένοι άνεμοι.

ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΠΑΤΡΙΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑ

Posted by Εφημεριδα Ανατροπες on Wednesday, July 20, 2022

Posted by Χρήστος Σπ. Μυλωνάς on Wednesday, July 20, 2022

Φωτιά στη Σαλαμίνα - Καρέ καρέ η επιχείρηση κατάσβεσης

Την κατάσβεση της φωτιάς στη Σαλαμίνα, στον λόφο Πατρίς, ανέλαβαν 15 πυροσβέστες με 7 οχήματα.

Η δεύτερη φωτιά ξέσπασε στον λόφο «Ανεμόμυλοι», όπου επιχείρησαν 5 πυροσβέστες με 2 οχήματα, και η τρίτη στην περιοχή «Σαμάρι», όπου επιχείρησαν επίσης 5 πυροσβέστες με 2 οχήματα. Συνεχείς ρίψεις νερού πραγματοποίησαν 6 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Παράλληλα, δόθηκε εντολή για ενισχύσεις από τον Πειραιά. Ειδικότερα, μετέβησαν με το πλοίο της γραμμής 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

Την ίδια στιγμή, με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος σε γενική επιφυλακή τέθηκαν όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Αττικής.

Φωτιά στη Σαλαμίνα - Ποιοι δρόμοι έκλεισαν

Οι κεντρικοί δρόμοι Φανερωμένης και Μεγάλου Αλεξάνδρου έκλεισαν. Το πύρινο μέτωπο στη Σαλαμίνα κινήθηκε προς κατοικίες αλλά και προς το 3ο Δημοτικό Σχολείο.

Η φωτιά στη Σαλαμίνα ξέσπασε την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγάλη πυρκαγιά στα Μέγαρα.

Φωτιά στη Σαλαμίνα - Δεν εκκενώθηκε τελικά το Κέντρο Υγείας

Όπως έγινε γνωστό, δόθηκε εντολή να μην πραγματοποιηθεί τελικά η εκκένωση στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας. Προσωπικό, ασθενείς και εξοπλισμός ήταν να μεταφερθούν στο 2ο Κέντρο Υγείας του νησιού -κάτι που τελικά σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας δεν έγινε. Σε ετοιμότητα βρισκόταν το ΕΚΑΒ.

Ο δήμαρχος Σαλαμίνας δεν αποκλείει να πρόκειται για εμπρησμό

Ο δήμαρχος Σαλαμίνας, Γιώργος Παναγόπουλος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ξεκαθάρισε πως οι τρεις ταυτόχρονες πυρκαγιές δεν ήταν τυχαίο γεγονός και άφησε υπόνοιες για εμπρησμό.

«Αυτή την εικόνα έχω, τρία διαφορετικά μέτωπα, δίπλα στο κέντρο της πόλης, έχουμε δώσει εντολή εκκένωσης για να μην έχουμε προβλήματα. Λίγες δεκάδες μέτρα είναι η φωτιά μακριά από τα σπίτια. Δεν έχουμε εικόνα ακόμα για καμένα σπίτια ή αυτοκίνητα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Ο στόχος είναι να εκκενωθεί η περιοχή εγκαίρως για την ασφάλεια του κόσμου. Δεν με προβληματίζει το τριπλό μέτωπο, είμαι σίγουρος τι συμβαίνει. Είδαμε φωτιά, το ένα μέτωπο, και αμέσως απέναντι στον άλλο λόφο ξέσπασε η άλλη».

Φωτιά στη Σαλαμίνα - Κινητοποίηση της πυροσβεστικής | 20/07/2022 | ΕΡΤ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ