Ελλαδα

Δύσκολη νύχτα στο Σουφλί: Μαίνεται η φωτιά - Μάχη να μη φθάσει στη Δαδιά (βίντεο)

Πυροσβέστες και στρατός ανοίγουν αντιπυρικές ζώνες για να σώσουν το παρθένο δάσος

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δύσκολη νύχτα για τους πυροσβέστες που συνεχίζουν την κατάσβεση της φωτιάς
Δύσκολη νύχτα για τους πυροσβέστες που συνεχίζουν την κατάσβεση της φωτιάς © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ

Μαίνεται η φωτιά στον Έβρο - Επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής - Εικόνες από το πύρινο μέτωπο.

Ολονύχτια μάχη με τη φωτιά στο Σουφλί Έβρου δίνουν πυροσβέστες, εθελοντές και δυνάμεις του στρατού. Η πυρκαγιά καίει δασικές εκτάσεις στην περιοχή Φράγμα Λύρας. Αντιπυρικές ζώνες έχουν δημιουργηθεί, προκειμένου να μη φθάσει η φωτιά στο παρθένο δάσος της Δαδιάς.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, για την οριοθέτηση της φωτιάς στο Σουφλί επιχειρούν:

  • 140 πυροσβέστες
  • 70 οχήματα
  • 120 άτομα πεζοπόρων τμημάτων και
  • 33 άτομα Δευκαλίωνας του Στρατού Ξηράς.

Με το πρώτο φως θα ξεκινήσουν τα εναέρια μέσα σε δύο κύματα και συγκεκριμένα:2 Mi8, 2 Erickson, 2 PZL, 2 CL415, ένα ΑΒ214 και ένα ΒΚ117. Σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Έβρος: Μαίνεται η φωτιά στο δάσος της Δαδιάς | 21/07/2022 | ΕΡΤ

Δύσκολη η φωτιά στο Σουφλί Έβρου

Περιγράφοντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την εικόνα της πυρκαγιάς η προϊσταμένη του Δασαρχείου Σουφλίου, Γιάννα Διαγκάκη, αναφέρει πως η πυρκαγιά κατευθύνεται νότια σχηματίζοντας ένα ενιαίο μέτωπο περίπου δύο χιλιομέτρων, ενώ συνολικά εντοπίζονται τέσσερις εστίες με τις μεταξύ τους αποστάσεις στα περίπου 500 με 1.000 μέτρα.

«Η πιο δύσκολη πυρκαγιά αυτήν την ώρα είναι στη Δαδιά Έβρου» ανέφεραν αξιωματούχοι της Πυροσβεστικής που έχουν εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί σε όλα τα πύρινα μέτωπα στην επικράτεια.

Οι άνεμοι στην περιοχή παραμένουν ασθενείς, ωστόσο το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνει η ευφλεκτότητα της υφιστάμενης βλάστησης που αποτελείται κυρίως από πεύκα. Η κατάσταση στην περιοχή είναι ιδιαίτερα δύσκολη και γίνεται προσπάθεια και από τα μηχανήματα έργου του Στρατού για τη δημιουργία ζωνών.

Η φωτιά στο Δάσος Δαδιας

Η προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων από την πρώτη στιγμή επικεντρώνεται στην αποτροπή της εξάπλωσης της πυρκαγιάς εντός του πυρήνα του Εθνικού Πάρκου της Δαδιάς.

Μιλώντας στο GRTimes ο δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος, ανέφερε ότι «η πυρκαγιά είναι μεγάλη και η κατάσβεσή της παραμένει μια δύσκολη υπόθεση. Επιχειρούν μεγάλες δυνάμεις της πυροσβεστικής, όμως ακόμη δεν έχουν καταφέρει να την ελέγξουν».

Εξαπλώνεται η φωτιά στο Σουφλί

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ