- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
Πληροφορίες ότι δεν ανιχνεύθηκαν τοξικές ουσίες στο σημείο συντριβής του Αντόνοφ
Βρέθηκαν έξι σοροί
Συντριβή αεροσκάφους στην Καβάλα: Δεν εντοπίστηκε επικίνδυνη ουσία - Βρέθηκαν 6 σοροί - Σε εξέλιξη έρευνες.
Στρατιώτες της βιολογικής χημικής άμυνας και δύο πυροτεχνουργοί πέρασαν στον χώρο της συντριβής του Αντόνοφ για να ελέγξουν για επικίνδυνες ουσίες.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, μέχρι στιγμής δεν εντοπίστηκαν επικίνδυνα τοξικά ή άλλα στοιχεία.
Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης, η λευκή ουσία άγνωστης προέλευσης που είχαν εντοπίσει τα drones στην περιοχή, όπου κατέπεσε το αεροσκάφος δεν είναι ραδιενεργό ή βιολογικό υλικό επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία.
Αυτό είναι, όπως δήλωσε, το πόρισμα της έρευνας που πραγματοποίησαν τα στελέχη του ειδικού διακλαδικού λόχου πυρηνικής βιολογικής χημικής άμυνας του ΓΕΕΘΑ που ήρθε από την Αθήνα. Το γεγονός αυτό ανοίγει τον δρόμο για την περισυλλογή των σορών του οκταμελούς πληρώματος του αεροσκάφους.
Όπως υπογράμμισε ο κ. Αναστασιάδης, συνεργεία της ΕΜΑΚ έχουν ήδη μπει στο πεδίο και με ιδιαίτερη προσοχή προσπαθούν να περισυλλέξουν τις σορούς. Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί με τη βοήθεια drones, οι έξι από τις οκτώ σορούς και αναζητούνται οι άλλες δύο.
Οι σοροί του οκταμελούς πληρώματος θα μεταφερθούν για ιατροδικαστική εξέταση στην Κομοτηνή και από εκεί θα τις παραλάβουν οι διπλωματικές αρχές της Ουκρανίας στην Ελλάδα.
Την ίδια ώρα, ωστόσο , οι ομάδες του τάγματος εκκαθάρισης ναρκοπεδίων ξηράς συνεχίζουν το δύσκολο έργο του εντοπισμού των πυρομαχικών που βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση γύρω από τα συντρίμμια.
Όπως τόνισε ο κ. Αναστάσιμης, το έργο των πυροτεχνουργών θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες με ιδιαίτερη προσοχή και για το λόγο αυτό δεν θα αρθεί η απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών στις αγροτικές περιοχές Αντιφιλίππων και Παλαιοχωρίου.
Την ίδια ώρα τα τεχνικά συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ και του δήμου Παγγαίου δίνουν τιτάνιο αγώνα για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης καθώς τμήματα των οικισμών Αντιφιλίππων, Χορτοκοπίου και Παλαιοχωρίου παραμένουν από χθες το βράδυ χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα ενώ προβλήματα αντιμετωπίζονται και στην υδροδότηση των οικισμών.
Ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι επειδή η βλάβη είναι ακριβώς στο χώρο όπου κατέπεσε το αεροσκάφος είναι πολύ δύσκολο για τα συνεργεία να πλησιάσουν. Για το λόγο αυτό θα προσπαθήσουν με γεννήτριες να αποκαταστήσουν ένα μέρος της βλάβης και κυρίως την υδροδότηση σε σημεία των οικισμών.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες
Τα τελευταία δρομολόγια από και προς το αεροδρόμιο
Ο Χάρης Δούκας τόνισε πως προέχει η ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών
Το ανακοίνωσε ο ίδιος κατά την καθιερωμένη κυριακάτικη ευλογία του μεσημεριού
Στο σημείο επιχείρησαν 35 πυροσβέστες με 11 οχήματα
Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν στις 21:40 λόγω εργασιών
Χτισμένο το 1813 από τον Μεχμέτ Αλή, αποτελεί από μόνο του έναν ολόκληρο, μαγικό κόσμο
Το πρόγραμμα εφαρμόζεται στην Αχαΐα από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών
Αποκαλυπτικά στοιχεία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας
Τελευταία φάση δοκιμών για τους δύο τελευταίους συρμούς
Χιόνια στα ορεινά από την Τρίτη
Δείτε το σημερινό του σκίτσο
Λίγο πριν από την εκδήλωση της πυρκαγιάς ακούστηκαν εκρήξεις
Πάνω από εκατό οι μετασεισμοί - Κανένας νεκρός
Πού απαγορεύεται το παρκάρισμα - Οι αλλαγές θα ισχύουν όλο το 24ωρο
Τι αλλάζει και τι ζητούν οι εκπαιδευτικοί
Οι φλόγες επεκτάθηκαν και σε γειτονικό κτίριο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.