Ελλαδα

Ο λόχος Βιολογικής Άμυνας στις έρευνες για τη συντριβή του Αντόνοφ - Μετέφερε 11,5 τόνους πυρομαχικών

Προορισμός του το Μπανγκλαντές - Παρέμβαση του Αρείου Πάγου

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συντριβή αεροσκάφους στην Καβάλα
Συντριβή αεροσκάφους στην Καβάλα © EPA/ ACHILLEAS CHIRAS

Πτώση Αντόνοφ στην Καβάλα: Μεταβαίνει λόχος Πυρηνικής – Χημικής Άμυνας. Η Σερβία επιβεβαιώνει ότι μετέφερε 11,5 τόνους πυρομαχικά.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τη συντριβή του Αντόνοφ στην Καβάλα το βράδυ του Σαββάτου, με την προσοχή να στρέφεται στη «λευκή ουσία» που εντοπίστηκε στην περιοχή.

Στο σημείο μεταβαίνει τμήμα του Ειδικού Διακλαδικού Λόχου Πυρηνικής - Βιολογικής – Χημικής Άμυνας του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) με 14 άτομα. Η μετακίνηση του τμήματος θα γίνει με αεροπλάνο CH-47D από τα Μέγαρα. Εξάλλου, ήδη στην περιοχή έχουν μεταβεί δύο Τάγματα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς.

Την ίδια ώρα, την ανησυχία του για την επικινδυνότητα του φορτίου που μετέφερε το αεροσκάφος εξέφρασε ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος.

Ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι περιμένουν τις εκτιμήσεις των ειδικών για το κατά πόσο το πολεμικό υλικό που μετέφερε το μεταγωγικό αεροσκάφος είναι επικίνδυνο για την δημόσια ασφάλεια.

«Υπάρχει αγωνία, περιμένουμε τις εκτιμήσεις των πυροτεχνουργών και των λοιπών ειδικών του Πυροσβεστικού Σώματος, προκειμένου να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα. Δεν συντρέχει λόγος μέχρι αυτή τη στιγμή εκκένωσης των οικισμών που βρίσκονται κοντά στην περιοχή όπου κατέπεσε το αεροσκάφος, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν εστίες πυρκαγιάς ούτε και καπνοί, με κατεύθυνση προς κατοικημένες περιοχές», είπε ο κ. Μέτιος.

Εικονες απο drone στο σημειο της πτωσης του αεροσκαφους

Επιπλέον με παραγγελία του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισιδώρου Ντογιάκου, ο εισαγγελέας εφετών Θράκης θα έχει την εποπτεία όλων των ερευνών και των ανακρίσεων.

Πτώση Αντόνοφ στην Καβάλα: Μετέφερε 11,5 τόνους στρατιωτικού υλικού στο Μπανγκλαντές

Το Αντόνοφ που συνετρίβη κοντά στην Καβάλα μετέφερε 11,5 τόνους στρατιωτικό υλικό και ο τελικός προορισμός του ήταν το Μπανγκλαντές, ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας Νέμποϊσα Στεφάνοβιτς.

Το αεροσκάφος φόρτωσε το στρατιωτικό υλικό στο αεροδρόμιο «Μεγας Κωνσταντίνος» της πόλης Νις και απογειώθηκε στις 20:40 (21:40 ώρα Ελλάδας) για την Ντάχα του Μπανγκλαντές με ενδιάμεσους σταθμούς το Αμάν και το Ριάντ, ανέφερε ο Στεφάνοβιτς.

Ο Σέρβος υπουργός Άμυνας δήλωσε επίσης ότι το φορτίο του αεροσκάφους αποτελούνταν από εκπαιδευτικά βλήματα όλμων που εξήγαγε σερβική ιδιωτική εταιρεία και αγοραστής ήταν το υπουργείο Άμυνας του Μπανγκλαντές. Ο Νέμποισα Στεφάνοβιτς διαβεβαίωσε ότι η διαδικασία εξαγωγής των πυρομαχικών ήταν νόμιμη και είχε την έγκριση του σερβικού υπουργείου Άμυνας. Το αεροσκάφος ανήκε σε ουκρανική εταιρεία αερομεταφορών.

Συντριβή αεροσκάφους στην Καβάλα
Συντριβή αεροσκάφους στην Καβάλα © EPA/ ACHILLEAS CHIRAS
Συντριβή αεροσκάφους στην Καβάλα
Συντριβή αεροσκάφους στην Καβάλα © EPA/ ACHILLEAS CHIRAS
aeroskafos1

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ