Ελλαδα

Μαίνεται η πυρκαγιά στη Σάμο - Επιχειρούν και πάλι τα εναέρια μέσα (βίντεο)

«Στόχος μας να οριοθετήσουμε τη φωτιά»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά στη Σάμο (Φωτογραφία αρχείου)
Φωτιά στη Σάμο (Φωτογραφία αρχείου) © EUROKINISSI

Φωτιά στη Σάμο: Μάχη με τις φλόγες και σήμερα - Έφτασαν στο νησί 28 πυροσβέστες από την Αθήνα.

Μαίνεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Παλαιοχώρι στη Σάμο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής σήμερα το πρωί, στη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε μεσημεριανές ώρες χθες, στο Παλαιοχώρι Σάμου, συνολικά επιχειρούν 78 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων και 28 πυροσβεστών που μετέβησαν χθες το βράδυ αεροπορικώς από την Αττική, 15 οχήματα και 2 ελικόπτερα.

Συνδρομή παρέχει ο Ελληνικός Στρατός και η Τοπική Αυτοδιοίκηση με μηχανήματα έργου και υδροφόρες, καθώς και μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών με εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα. Σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της νήσου Σάμου.

Για τις συνθήκες και τα αίτια της πυρκαγιάς, προανάκριση διενεργείται από το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα.

Η φωτιά κατευθύνεται προς Λιμνιώνα και Πούντα, ενώ δύο οικισμοί εκκενώθηκαν προληπτικά χθες, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ. Συνολικά 28 πυροσβέστες από την Αθήνα πηγαίνουν σήμερα στο νησί για να βοηθήσουν, ενώ αναμένεται να πετάξουν τα εναέρια μέσα για να βοηθήσουν στην κατάσβεση των εστιών.

Δύσκολη νύχτα

Posted by Samos24.gr on Wednesday, July 13, 2022

Από την Πυροσβεστική εκφράζεται συγκρατημένη αισιοδοξία ότι παρά τους ισχυρούς ανέμους, σήμερα θα καταφέρουν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

Τώρα..

Posted by Samos24.gr on Wednesday, July 13, 2022

Ο δήμαρχος Δυτικής Σάμου, Αλέξανδρος Λυμπέρης, μίλησε στο Open και τόνισε πως ξημερώνει μια άλλη μέρα. «Ελπίζω να είναι καλύτερα τα αποτελέσματα. Ό,τι κάναμε χθες έπιασε τόσο, δηλαδή η εκκένωση των οικισμών μας βοήθησε να μην έχουμε άλλες απώλειες, πέρα από τα δυο παλικάρια που χάσαμε και τα θρηνεί όλη η Ελλάδα σήμερα.

Η φωτιά καθηλώθηκε, κατά κάποιο τρόπο, από το ότι οι άνεμοι όχι απλά κόπασαν, έπεσαν και μπορέσαμε και κρατήσαμε την περίμετρο της φωτιάς ελεγχόμενη. Τώρα περιμένουμε τα εναέρια μέσα και όλοι μαζί να μπορέσουμε να ξεμπερδέψουμε σήμερα. Είναι δύσκολο αλλά ο στόχος είναι αυτός. Σήμερα να οριοθετήσουμε τη φωτιά».

Ο δήμαρχος δυτικής Σάμου για τη φωτιά στο νησί και την πτώση του ελικοπτέρου | Ώρα Ελλάδος | OPEN TV

Πτώση ελικοπτέρου στη Σάμο: Δύο νεκροί και δύο διασωθέντες

Νεκροί είναι, σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, οι δύο από τους τέσσερις επιβαίνοντες του μοιραίου πυροσβεστικού ελικοπτέρου που κατέπεσε στη διάρκεια κατάσβεσης της φωτιάς στη Σάμο στη θαλάσσια περιοχή Πλάκα νοτιοδυτικά του νησιού.

Πρόκειται για τον Έλληνα σύνδεσμο και τον συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου ενώ σώοι και καλά στην υγεία τους είναι ο μηχανικός του ελικοπτέρου που είναι Μολδαβός και ο χειριστής επίσης Μολδαβός που ήταν ο τελευταίος που διασώθηκε κολυμπώντας στην ακτή.

Το ελικόπτερο που επιχειρούσε στην κατάσβεση πυρκαγιάς στη Σάμο, κατέπεσε το μεσημέρι κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Στην επιχείρηση για την έρευνα και τον εντοπισμό των επιβαινόντων του ελικοπτέρου συμμετείχαν τέσσερα πλωτά σκάφη του λιμενικού, ένα ναυαγοσωστικό, ιδιωτικά σκάφη, δύο ελικόπτερα του πολεμικού ναυτικού και ένα της πολεμικής αεροπορίας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY