Στο εδώλιο και πάλι η Ρένα Δούρου για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα
Έφεση της Εισαγγελίας κατά της αθωωτικής απόφασης
Στο εδώλιο του Εφετείου για την υπόθεση της φονικής πλημμύρας στη Μάνδρα θα καθίσει και πάλι η Ρένα Δούρου.
Έφεση κατά της απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου που αθώωσε τη Ρένα Δούρου και άλλους τέσσερις κατηγορούμενους για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα το 2017, που κόστισε 25 ανθρώπινες ζωές, άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών.
Η εισαγγελική έφεση αφορά το σκέλος της απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου που κήρυξε αθώους κατά πλειοψηφία την πρώην περιφερειάρχη Αττικής, δύο τότε στελέχη του Δασαρχείου και δύο τότε στελέχη της Πολεοδομίας για κατηγορίες που αφορούσαν ανά περίπτωση τις πράξεις της πλημμύρας διά παραλείψεως από υπόχρεο, ανθρωποκτονίας και σωματικής βλάβης από αμέλεια.
Μετά την εισαγγελική έφεση, η κ. Δούρου και οι τέσσερις συγκατηγορούμενοί της θα κληθούν να καθίσουν ξανά στο εδώλιο όταν ξεκινήσει η δίκη σε δεύτερο βαθμό για την τραγωδία που έπληξε την πόλη της Μάνδρας.
Σύμφωνα με την εκτίμηση της υπεράσπισης της κ. Δούρου, η εισαγγελική έφεση είναι απαράδεκτη καθώς ασκήθηκε εκπρόθεσμα, μετά την παρέλευση του ορίου των δέκα ημερών από την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου επί της ενοχής ή της αθώωσης.
Σημειώνεται ότι η απόφαση επί της ενοχής ή μη ανακοινώθηκε στις 16 Ιουνίου, ενώ η απόφαση επί των ποινών στις 23 Ιουνίου. Σύμφωνα με τους συνηγόρους της πρώην περιφερειάρχη, η εισαγγελική έφεση είναι παντελώς αναιτιολόγητη παρά τα όσα ορίζονται στη δικονομία. Κατά την εκτίμηση της πλευράς της κ. Δούρου, η έφεση της Εισαγγελίας ασκήθηκε μόνο για να καταστεί η πρώην περιφερειάρχης «πολιτικά όμηρος ενόψει των εκλογών».
Με την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου η συντριπτική πλειονότητα των 21 κατηγορουμένων κρίθηκαν αθώοι για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος. Επίσης, οι δεκατρείς εκ των 21 κατηγορουμένων αθωώθηκαν και για τις υπόλοιπες κατηγορίες που αντιμετώπιζαν τόσο για την πλημμύρα όσο και τους θανάτους και τις σωματικές βλάβες.
Στους υπόλοιπους οκτώ κατηγορούμενους οι δικαστές επέβαλαν ποινές που ξεπέρασαν συνολικά τα έξι χρόνια για τον καθένα, εξαγοράσιμες προς 7 ευρώ ημερησίως και με ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με αφορμή το αν τα χιόνια θα φτάσουν σε χαμηλότερα υψόμετρα
Η οδηγία του υπουργείου Παιδείας
Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε νεογνά ηλικίας κάτω των 4 εβδομάδων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Χιόνια και στην Αττική έφερε το έντονο κύμα ψύχους που πλήττει τη χώρα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές
Πού χιονίζει από το βράδυ της Κυριακής
Νοσηλεύτηκε φέροντας πολλαπλές κακώσεις
Τα αιτήματα του ΣΑΤΑ
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου θα περάσουν δύο επιτροπές
Κλειστό το ρεύμα προς Χαλάνδρι
Αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η μητέρα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.