Ελλαδα

Πλημμύρες στη Μάνδρα: Αθωώθηκε η Ρένα Δούρου - Ποιοι κρίθηκαν ένοχοι

Η δικαστική απόφαση και το αιχμηρό tweet από Βερναρδάκη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
H Ρένα Δούρου στη δίκη για τις πλημμύρες στη Μάνδρα
H Ρένα Δούρου στη δίκη για τις πλημμύρες στη Μάνδρα © EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

H Ρένα Δούρου κρίθηκε αθώα για τις πλημμύρες στη Μάνδρα. Ένοχη η πρώην δήμαρχος και ακόμη 7 κατηγορούμενοι.

Αθώα η Ρένα Δούρου στη δίκη για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα Αττικής με τους 25 νεκρούς. Το δικαστήριο αποφάσισε να αθωώσει την πρώην περιφερειάρχη Αττικής. Αθώοι κρίθηκαν και άλλοι 12 κατηγορούμενοι για τις πλημμύρες στη Μάνδρα. Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, ένοχοι κρίθηκαν κατά πλειοψηφία άλλοι 8 κατηγορούμενοι.

Δίκη για τις πλημμύρες στη Μάνδρα - Το σκεπτικό της απόφασης για την αθώωση Δούρου

Το δικαστήριο αθώωσε ομόφωνα τους 12 κατηγορουμένους για το σύνολο των αξιόποινων πράξεων που τους οδήγησαν στο εδώλιο. Πρόκειται για υπαλλήλους δασαρχείου, τον τότε δήμαρχο Μεγάρων, τον τότε δήμαρχο Ελευσίνας, υπαλλήλους πολεοδομίας και υπαλλήλους επιτροπής αστυνόμευσης ρεμάτων.

Τη Ρένα Δούρου το δικαστήριο την κήρυξε ομόφωνα αθώα για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος και κατά πλειοψηφία αθώα με ψήφους δύο προς ένα για τις πράξεις της πλημμύρας διά παραλείψεως από υπόχρεο, ανθρωποκτονίας και σωματικής βλάβης από αμέλεια.

Χριστόφορος Βερναρδάκης για αθώωση Ρένας Δούρου: «Κατέρρευσε και η τρίτη προεκλογική τυμβωρυχία της ΝΔ

Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης (ΣΥΡΙΖΑ) ανήρτησε το ακόλουθο κείμενο στο Twitter μετά την αθώωση της Ρένας Δούρου για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα: «Αθώα η @RenaDourou και για την Μάνδρα, ομόφωνα μάλιστα. Μετά το Μάτι και τις Πρέσπες κατέρρευσε και η τρίτη προεκλογική (2019) προπαγανδιστική τυμβωρυχία της ΝΔ».

Πότε συνεχίζεται η δίκη για τις πλημμύρες στη Μάνδρα - Οι ποινές και τα ελαφρυντικά

Όπως έγινε γνωστό, στις 23 Ιουνίου θα συνεχιστεί η δίκη για τη φονική πλημμύρα στην Μάνδρα το 2017, ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου το οποίο αναμένεται να αποφασίσει για τις ποινές που θα επιβάλει στους 8 κατηγορούμενους που κρίθηκαν ένοχοι.

Η διαδικασία σήμερα μετά την απόφαση του δικαστηρίου επί της ενοχής, συνεχίστηκε με την υποβολή αιτημάτων για την αναγνώριση ελαφρυντικών από τους συνηγόρους των οκτώ κατηγορουμένων.

Οι συνήγοροι ζήτησαν από το δικαστήριο να αναγνωρίσει στους εντολείς τους όλα τα προβλεπόμενα ελαφρυντικά, όπως του σύννομου βίου, της ειλικρινούς μεταμέλειας και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. Και πρόσθεσαν πως θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι ενέργειες που έκαναν προς άρση των συνεπειών των πράξεων που τους καταλογίζονται.

Η εισαγγελέας Έδρας επιφυλάχθηκε να προτείνει επί των ελαφρυντικών στην επόμενη συνεδρίαση. Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή της Ρένας Δούρου για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα με τους 25 νεκρούς.

Η απόφαση της δίκης για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα | 16/06/2022 | ΕΡΤ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ