Πολιτικη & Οικονομια

Ρένα Δούρου: «Εργαλειοποίησαν τη Μάνδρα για να με εξοντώσουν πολιτικά»

Η πρώτη δήλωση και η «συγγνώμη» που απαιτεί ο ΣΥΡΙΖΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Ρένα Δούρου ήταν περιφερειάρχης Αττικής, όταν σημειώθηκαν οι φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα με τους 25 νεκρούς
Η Ρένα Δούρου ήταν περιφερειάρχης Αττικής, όταν σημειώθηκαν οι φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα με τους 25 νεκρούς © EUROKINISSI

Η Ρένα Δούρου αθωώθηκε για τις πλημμύρες στη Μάνδρα. Χαρακτηρίζει «άδικη» τη δίωξή της και ισχυρίζεται ότι χρησιμοποιήθηκε για την πολιτική της εξόντωση.

«Όταν έχει συμβεί μια τραγωδία δεν υπάρχουν περιθώρια ούτε στιγμιαίας χαράς ούτε προσωπικής δικαίωσης» δήλωσε η Ρένα Δούρου μετά την απόφαση του δικαστηρίου που την αθωώνει για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα με τους 25 νεκρούς.

Η πρώην περιφερειάρχης Αττικής, στην πρώτη της δήλωση μετά την αθώωσή της στην πολύκροτη δίκη, είπε ακόμη: «Η απόφαση αυτή θα πρέπει να αποτελέσει σημείο αναφοράς προς όλους: Αντί να εργαλειοποιούν τις τραγωδίες για την εξόντωση των πολιτικών αντιπάλων, τυμβωρυχόντας, να ενσκύψουν στο πρόβλημα και να εξετάσουν πως θα αντιμετωπιστεί η επερχόμενη λαίλαπα των ακραίων καιρικών φαινομένων».

Αφού έκανε λόγο για «άδικη δίωξη», ισχυρίστηκε ότι «χρησιμοποιήθηκε στις περιφερειακές αλλά και στις εθνικές εκλογές με τη διάδοση fake news και την απόπειρα απροκάλυπτης δολοφονίας χαρακτήρα».

Σχετικά με το σκέλος της σημερινής απόφασης που σχετίζεται με τα στελέχη της Περιφέρειας, η Ρένα Δούρου ανέφερε πως πιστεύει ότι «στον δεύτερο βαθμό θα αναδειχθεί πλήρως ότι ανταποκρίθηκαν στα καθήκοντά τους, όπως άλλωστε κρίθηκε και από τα πορίσματα των σχετικών διοικητικών ελέγχων».

«Και σήμερα λοιπόν η σκέψη όλων βρίσκεται στη μνήμη των θυμάτων και τις οικογένειές τους. Και ο ειλικρινέστερος τρόπος να τιμήσουμε τη μνήμη τους περνάει μέσα από τις πρωτοβουλίες όλων όσοι έχουμε θέση ευθύνης» πρόσθεσε η Ρένα Δούρου για τις πλημμύρες στη Μάνδρα, ενώ ευχαρίστησε όλους τους πολίτες που τη στήριξαν, «τις συντρόφισσες και τους συντρόφους του κόμματός μου καθώς και τον Πρόεδρο για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιέβαλε».

ΣΥΡΙΖΑ για αθώωση Δούρου: «Περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη μια συγγνώμη»

Την ακόλουθη ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία: «Μετά την ομόφωνη αθώωση της Ρένας Δούρου για την τραγωδία στις πλημμύρες της Μάνδρας, περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη και όλη τη ΝΔ να ζητήσει έστω μία συγγνώμη.

» Όχι από την ίδια και τον ΣΥΡΙΖΑ που μόνοι τους δίκασαν και καταδίκασαν για προεκλογική μικροκομματική σκοπιμότητα. Αλλά από τους πολίτες της Δυτικής Αττικής που κορόιδεψαν με την εργαλειοποίηση της τραγωδίας, τη χυδαία τυμβωρυχία και ασύστολα ψεύδη για να ανέλθουν στην εξουσία. Ό,τι δηλαδή έκανε προεκλογικά η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη σε όλα τα θέματα, όπως και στη Συμφωνία των Πρεσπών».

Στις 23 Ιουνίου συνεχίζεται η δίκη για τις πλημμύρες στη Μάνδρα

Εκτός από τη Ρένα Δούρου το δικαστήριο αποφάσισε και άλλους 12 κατηγορούμενους για τις πλημμύρες στη Μάνδρα. Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, ένοχοι κρίθηκαν κατά πλειοψηφία άλλοι 8 κατηγορούμενοι.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 23 Ιουνίου 2022, προκειμένου να ανακοινωθούν οι ποινές μετά την εξέταση από το δικαστήριο των ελαφρυντικών που πρότειναν οι συνήγοροι υπεράσπισης για τους 8 κατηγορούμενους, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για τις πλημμύρες στη Μάνδρα.

Εφετείο Αθηνών - απόφαση για την υπόθεση των  πλημμυρών της Μάνδρας Αττικής

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ