Ελλαδα

Κάθειρξη 6 ετών σε πρώην υπάλληλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ - Ζημίωσε με 800.000 ευρώ τον Οργανισμό

Και οι δύο άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καταδικάστηκαν πρώην διευθυντής της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και επιχειρηματίας για ληστρική σύμβαση
Τραινοσε © Εurokinissi

Καταδικάστηκαν πρώην διευθυντής της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και επιχειρηματίας για ληστρική σύμβαση.

Σε κάθειρξη έξι ετών καταδικάστηκε πρώην γενικός διευθυντής εμπορευμάτων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για υπόθεση απιστίας στον Οργανισμό. Επίσης σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε ο εκπρόσωπος ιδιωτικής εταιρίας που συνήψε τη ληστρική συμφωνία με τον πρώην γενικό διευθυντή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Και οι δύο άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ο υπάλληλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κατηγορήθηκε ότι υπέγραψε ιδιωτικό συμφωνητικό με νόμιμο εκπρόσωπο και διαχειριστή εταιρείας, το οποίο έδινε τη δυνατότητα στον δεύτερο να μεταφέρει προϊόντα σιδήρου σε προνομιακές τιμές. Στο παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, περιγράφονται δύο μεταφορές κατά την περίοδο 2007/08 -μέσω του σιδηρόδρομου- από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης προς τη Γευγελή της Β. Μακεδονίας και αντίστροφα.

Όπως αναφέρεται μεταφέρθηκαν δεκάδες χιλιάδες τόνοι σιδηρικών προϊόντων, ενώ η ζημιά, σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, υπολογίζεται σε 875.000 ευρώ. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από εσωτερικό έλεγχο, κατά τον οποίο διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο συμφωνητικό για τις χρεώσεις κομίστρων δεν έτυχε της έγκρισης από τη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Υπό αυτές τις συνθήκες, το Δικαστικό Συμβούλιο παρέπεμψε σε δίκη τον τότε γενικό διευθυντή εμπορευμάτων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη, ενώ για ηθική αυτουργία στην πράξη της απιστίας δικάστηκε και ο διαχειριστής της εταιρείας.

Πηγή: ΕΡΤ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ