Ελλαδα

Ρούλα Πισπιρίγκου-Κεταμίνη: Έγγραφο του Παίδων ακυρώνει τους ισχυρισμούς της

Οι καθοριστικές πληροφορίες για το τι περιείχε το κιτ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
H Ρούλα Πισπιρίγκου στο νοσοκομείο με την Τζωρτζίνα
Ρούλα Πισπιρίγκου

Ρούλα Πισπιρίγκου: Τι αναφέρει το έγγραφο του νοσοκομείου Παίδων για την κεταμίνη που περιείχε το κιτ διασωλήνωσης - Η θέση της κατηγορούμενης και η ποσότητα

Έγγραφο του νοσοκομείου Παίδων ακυρώνει τους ισχυρισμούς τής Ρούλας Πισπιρίγκου για την κεταμίνη και το ενδεχόμενο να χορηγήθηκε κατά λάθος στην 9χρονη Τζωρτζίνα κατά τη νοσηλεία της. 

Το εν λόγω έγγραφο του Παίδων, σύμφωνα με το Mega, στάλθηκε στην ανακρίτρια και περιέχει καθοριστικές πληροφορίες για το τι περιείχε το κιτ που είχαν οι αναισθησιολόγοι όταν επιχείρησαν να κάνουν ανάνηψη στην Τζωρτζίνα, τον Ιανουάριο του 2022. Στο έγγραφο αυτό, τονίζεται ότι στο κιτ υπήρχαν συνολικά 12 φαρμακευτικές ουσίες για τη διασωλήνωση και τη διάσωση της ασθενούς και ανάμεσα σε αυτές και πέντε αμπούλες των 100 mg υπό αραίωση κεταμίνης. Από την πρώτη στιγμή, οι γιατροί τονίζουν ότι καμία από τις αμπούλες με την κεταμίνη δεν χρησιμοποιήθηκε διότι δεν υπήρξε ανάγκη, ενώ υπογραμμίζουν ότι η κεταμίνη χρησιμοποιείται σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις διασωλήνωσης. 

Επιπλέον, οι γιατροί του Παίδων κάνουν σαφές ότι και οι πέντε αμπούλες να είχαν χρησιμοποιηθεί κατά λάθος από τους γιατρούς, δεν θα μπορούσε να βρεθεί η ποσότητα κεταμίνης που βρέθηκε στον οργανισμό της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Επιπλέον, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Mega, δόθηκε άδεια να εξεταστεί το δείγμα αίματος της Τζωρτζίνας όπου βρέθηκε η κεταμίνη και από εργαστήριο που θα επιλέξει η πλευρά της Ρούλας Πισπιρίγκου, για να υπάρξει πραγματογνωμοσύνη και από την πλευρά της κατηγορούμενης.

Έγγραφο που στάλθηκε από το Παίδων στην ανακρίτρια αποκλείει να χρησιμοποιήθηκε κεταμίνη από γιατρό

Ρούλα Πισπιρίγκου: Πότε θα δοθούν τα πορίσματα για τον θάνατο Ίριδας και Μαλένας

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να δοθούν στην ανακρίτρια τα πορίσματα για τον θάνατο της μόλις 6 μηνών Ίριδας και της 3,5 ετών Μαλένας. 

Σχετικά με τον θάνατο της Ίριδας, η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα επιμείνει στον ασφυκτικό θάνατο, απορρίπτοντας την αγενεσία του φλεβόκομβου, που ήταν η αιτία θανάτου που διέγνωσε η παθολογοανατόμος Αντιγόνη Μητσέλου. Συγκεκριμένα, η κ.Τσιόλια επιμένει στη διαπίστωση για πνευμονικό οίδημα και προβλέπεται να είναι άκρως επεξηγηματική, ώστε να γίνει πλήρως κατανοητός από τους ερευνητές της υπόθεσης ο «μηχανισμός θανάτου» της Ίριδας.

Σύμφωνα με το Mega, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία για τον θάνατο της 6 μηνών Ίριδας, προκύπτουν τα εξής συμπεράσματα:

  • Η αγενεσία φλεβόκομβου φεύγει από τη μέση.
  • Παθολογικό αίτιο δεν υφίστανται.
  • Ούτε γονιδιακό πρόβλημα υπάρχει, με βάση το αποτέλεσμα των εξετάσεων που έγινε γνωστό στις 30 Μαρτίου και που δεν είχε στη διάθεσή της η κ. Τσιόλα, όταν συνέτασσε την ιατροδικαστική της έκθεση, πέρσι τον Ιούλιο. Γι’ αυτόν τον λόγο άλλωστε δεν μπορούσε τότε να αποφανθεί ότι η Ίριδα έπεσε θύμα ασφυκτικού θανάτου.
  • Αξιοσημείωτο είναι ότι δεν χρειάζεται η ιατροδικαστής να αναφερθεί σε τοξικολογικά ευρήματα, αφού η Ίριδα εξέπνευσε στο σπίτι και δεν είχε «φορτωθεί» ο οργανισμός της με φάρμακα.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Πώς πέθανε η Ίριδα; Τι λέει η Δήμητρα Πισπιρίγκου;

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις          

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ