Ελλαδα

Εύοσμος: Παρέμβαση εισαγγελέα για το bullying σε 11χρονο μαθητή

Θα διερευνηθούν όλες οι υποθέσεις bullying σε βάρος του 11χρονου σε βάθος 2,5 ετών

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παιδιά με μάσκα έξω από το σχολείο
Παιδιά με μάσκα έξω από το σχολείο © EUROKINISSI/ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ

Εύοσμος: Προκαταρκτική εξέταση για το bullying σε 11χρονο μαθητή - Πώς περιγράφει ο ανήλικος τις επιθέσεις - Τι καταγγέλλει ο πατέρας του

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για την υπόθεση bullying σε βάρος 11χρονου μαθητή, μέσα στο σχολείο του, στην περιοχή του Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη.

Ο εισαγγελέας διέταξε να διερευνηθούν όλες οι υποθέσεις bullying σε βάρος του παιδιού, σε βάθος 2,5 χρόνων, ακόμη και αυτές που δεν έχουν καταγγελθεί στην αστυνομία και δεν έχει σχηματιστεί δικογραφία.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ζητούμενο είναι να διακριβωθεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, για περιστατικά τα οποία δεν έχουν καταγγελθεί στην αστυνομία, καθώς και για υπόθαλψη εγκληματία, σχετικά με τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που δέχτηκαν σχετικές καταγγελίες και φέρονται ότι δεν έκαναν τίποτα.

Θεσσαλονίκη: Προκαταρκτική εξέταση για το μπούλινγκ σε βάρος 11χρονου | 25/05/2022 | ΕΡΤ

 

 

Εύοσμος - Bullying σε 11χρονο μαθητή: Πώς περιγράφει τις επιθέσεις που δέχεται

Μετά τις δηλώσεις του πατέρα του, ο 11χρονος μαθητής έπεσε ξανά θύμα bullying και επίθεσης στο σχολείο του.

«Θέλουν να μην έχω παρέα. Και σήμερα πάλι με χτύπησαν γιατί έπαιζα με τάπες. Με έσπρωξαν και μου έριξαν το φαγητό. Με κορόιδευαν, μου έκαναν ερωτήσεις. Με ρωτούσαν γιατί βγήκε και τα είπε αυτά ο μπαμπάς σου. Με απείλησαν ότι αν το ξανακάνει, αν το ξαναπεί ο μπαμπάς σου, μου είπαν εμείς θα σε χτυπάμε. Ένας με απειλούσε και μαλώσαμε. Μου πήρε τα γυαλιά» δήλωσε ο 11χρονος στο Focus FM και πρόσθεσε ότι οι απειλές, η βία και ο εκφοβισμός συνεχίζονται και εκτός σχολείου.
 
«Μετά το σχολείο, ένας κουβαλά πάνω του και μαχαίρι, μου το έδειξε. Μια μέρα, ήρθαν κοντά μου τρία αγόρια και ένα κορίτσι. Ο ένας από αυτούς μου έβγαλε την μπλούζα και με χαράκωσε με μια λεπίδα. Αυτά τα παιδιά είναι ανεξέλεγκτα. Την προηγούμενη εβδομάδα με κορόιδευαν ξανά για το σπίτι μου, ότι το σπίτι μου είναι βρώμικο και έκαναν διάφορες χειρονομίες. Μια μέρα έβρισαν ακόμη και τη μαμά μου που ήρθε στο σχολείο και την Παναγία και τον Χριστό. Μου έριξαν κάτω μέχρι και το αντίδωρο από την εκκλησία μια μέρα», είπε ο 11χρονος μαθητής. 
 

Εύοσμος - Bullying σε 11χρονο μαθητή: Τι καταγγέλλει ο πατέρας του

Ο πατέρας του 11χρονου μίλησε στο Focus FM για τις επιθέσεις που έχει δεχθεί το παιδί του και έκανε γνωστό ότι σκοπεύει να κινηθεί νομικά. «Προσπάθησα να δώσω λύση μόνος μου, έχω επισκεφθεί το σχολείο περισσότερες από 25 φορές. Έχω πάει και στην Πρωτοβάθμια. Το παιδί μου έχει υποστεί ξυλοδαρμούς, άγρια χτυπήματα στο πρόσωπο και στο σώμα. Φτάσαμε στο σημείο εκτός ωραρίου να τον μαχαιρώσουν στη δεξιά ωμοπλάτη» είπε αρχικά ο πατέρας του 11χρονου και πρόσθεσε:

«Στο σχολείο κάθε φορά που ο μικρός διαμαρτύρεται, η δασκάλα τον προτρέπει να συνεχίσει να “παίζει” με τους φίλους του, λέγοντάς του ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Πρόκειται για ένα φυσιολογικό και πολύ κοινωνικό παιδί, που παρενοχλείται ακόμα και όταν βρίσκεσαι μαζί με φίλους του. Κάποια στιγμή που προσπάθησε η γυναίκα μου να το συζητήσει με τη μητέρα ενός από τα παιδιά που δημιουργούν το πρόβλημα, δέχθηκε και η ίδια επίθεση. Σκοπεύω να κινηθώ πλέον νομικά, κατά του σχολείου και παντός υπευθύνου, Τα περιστατικά βίας στα σχολεία πρέπει να καταγγέλλονται αμέσως. Ας σκεφτούν όλοι ότι είναι πολύ κοντά στο να συμβεί το κακό στο δικό τους το παιδί».

Μαχαίρωσαν στην ωμοπλάτη μαθητή δημοτικού στον Εύοσμο | 25/05/2022 | ΕΡΤ

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις     

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ