Ελλαδα

Θάνατος Σήφη Βαλυράκη: Οι δύο κατηγορούμενοι έχουν πάρει προθεσμία για να απολογηθούν

«Τα στοιχεία είναι ικανά να οδηγήσουν την υπόθεση στο δικαστήριο», δηλώνει ο δικηγόρος της οικογένειας Βαλυράκη

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρώην υπουργός Σήφης Βαλυράκης
Ο πρώην υπουργός Σήφης Βαλυράκης © EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Σήφης Βαλυράκης: Τα νέα στοιχεία για την υπόθεση θανάτου του πρώην υπουργού - Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος της οικογένειας του πολιτικού.

Εξελίξεις υπάρχουν στην υπόθεση θανάτου του Σήφη Βαλυράκη, οι δύο ψαράδες που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση καλούνται σε εκ νέου κατάθεση μετά την προσφυγή που κατέθεσε η οικογένεια του πρώην υπουργού, προκειμένου ο φάκελος να μην μπει στο αρχείο.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του Σήφη Βαλυράκη, Μανώλης Φωτάκης, δήλωσε ότι «τα στοιχεία είναι ικανά να οδηγήσουν την υπόθεση στο δικαστήριο». Ο κ. Φωτάκης μιλώντας στην ΕΡΤ υποστήριξε ότι «σε επίπεδο προκαταρκτικής εξέτασης ο Εισαγγελέας αρχειοθέτησε την υπόθεση, όμως, η οικογένεια άσκησε πρoσφυγή που έγινε δεκτή. Ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά συγκεκριμένων δραστών και διατάχθηκε κύρια ανάκριση, η οποία διενεργήθηκε και είμαστε στο στάδιο των απολογιών. Οι δύο κατηγορούμενοι έχουν πάρει προθεσμία για να απολογηθούν στην ερχόμενη Τρίτη 24 Μαΐου. Έχουν βρεθεί τα πάντα που έχουν οδηγήσει στο στάδιο αυτό, ώστε να οδηγηθούν σε απολογία οι δύο κατηγορούμενοι».

Ο κ. Φωτάκης αναφέρθηκε για ακόμη μία φορά σε «σωρεία παραλείψεων» από το Β’ Λιμενικό Σταθμό της Ερέτρειας. «Οι προανακριτικοί αυτοί υπάλληλοι ελέγχονται από τη Δικαιοσύνη γιατί οι παραλείψεις τους οδήγησαν σε αυτό το επίπεδο που είμαστε σήμερα. Αν είχαν γίνει όλα σωστά θα είχαμε τελειώσει εδώ και καιρό».

Μάλιστα, σε ερώτηση που δέχθηκε για το αν υπήρχε ομερτά στην περιοχή, ο κ. Φωτάκης απάντησε στην ΕΡΤ καταφατικά, υποστηρίζοντας ακόμη ότι πλέον πολλοί είναι οι άνθρωποι που επιθυμούν να μιλήσουν για την υπόθεση θανάτου του Σήφη Βαλυράκη.

Δικηγόρος οικογένειας Βαλυράκη:Τα στοιχεία είναι ικανά να οδηγήσουν την υπόθεση στο ακροατήριο | ΕΡΤ

Σήφης Βαλυράκης: Το χρονικό της υπόθεσης θανάτου του πρώην υπουργού

Ο 77χρονος Σήφης Βαλυράκης εξαφανίστηκε το μεσημέρι της Κυριακής 24 Ιανουαρίου 2021, όταν πήρε το φουσκωτό του και βγήκε στα ανοιχτά της Ερέτριας. Οι ώρες περνούσαν χωρίς να υπάρχει επικοινωνία με τη σύζυγό του, η οποία άρχισε να ανησυχεί και ενημέρωσε τις αρχές που ξεκίνησαν άμεσα έρευνα για τον εντοπισμό του.  

Σήφης Βαλυράκης και η σύζυγός του, Μίνα (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Σήφης Βαλυράκης και η σύζυγός του, Μίνα (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) © EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας, ο Σήφης Βαλυράκης βρέθηκε νεκρός ένα ναυτικό μίλι μακριά από το σημείο όπου είχε βρεθεί το σκάφος του. Το άψυχο σώμα του βρέθηκε στο «Νησί των Ονείρων» ή Πεζονήσι όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι. Ο θάνατος του πρώην υπουργού επήλθε μετά από αρκετά χτυπήματα. Βιντεοληπτικό υλικό το οποίο δείχνει την προσέγγιση ενός άλλου σκάφους, αλλά και μαρτυρίες που κάνουν λόγο για διαπληκτισμό του με ψαράδες

Σύμφωνα με το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, ο Σήφης Βαλυράκης πέθανε από βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κακώσεις στην αριστερή πλάγια τραχηλική χώρα, τραύματα που προκλήθηκαν κατά την πτώση του στη θάλασσα από εν λειτουργία προπέλα σκάφους. Από την πρώτη στιγμή η οικογένειά του έκανε λόγο για ανθρωποκτονία. 

Αρχικά η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο, αλλά ύστερα από προσφυγή της οικογένειας Βαλυράκη με νέα στοιχεία επέστρεψε στο στάδιο της ανάκρισης.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις              

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ