Ελλαδα

Υπόθεση Βαλυράκη: Μάρτυρας καταγγέλλει εκφοβισμό και ξυλοδαρμό

Τι υποστηρίζει ο συνήγορός του

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρώην υπουργός Σήφης Βαλυράκης
Ο πρώην υπουργός Σήφης Βαλυράκης © EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Υπόθεση θανάτου Σήφη Βαλυράκη: Μάρτυρας καταγγέλλει τον εκφοβισμό του και τον ξυλοδαρμό του για να μην καταθέσει.

Αυτόπτης μάρτυρας στην υπόθεση θανάτου του Σήφη Βαλυράκη καταγγέλλει τον εκφοβισμό και τον ξυλοδαρμό του για την κατάθεση που επίκειται να κάνει σχετικά με τις συνθήκες υπό τις οποίες έχασε τη ζωή του ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ. 

Όπως κατήγγειλε ο δικηγόρος του αυτόπτη μάρτυρα, ενώ επίκειται η νέα κλήση του μάρτυρα για κατάθεση, αυτοί που θέλουν να τον βγάλουν από τη μέση του επιτέθηκαν. Παρά τον εκφοβισμό, το φρόνημα του πελάτη του είναι υψηλό και θα καταθέσει, εκ νέου, όλα όσα γνωρίζει.

«Από την αρχή της υπόθεσης Βαλυράκη έγινε προσπάθεια να εμφανιστεί ο θάνατός του ως ατύχημα. Αυτό που διαχύθηκε στην κοινή γνώμη, στα ΜΜΕ ήταν να παρουσιαστεί η υπόθεση αυτή ως ατύχημα. Ατυχώς αυτοί που προσπάθησαν να την εμφανίσουν ως ατύχημα, δύο αυτόπτες μάρτυρες κατέθεσαν αυτά που είδαν μπροστά τους -μιας και βρίσκονταν στην περιοχή. Ο πρώτος μάρτυρας καταθέτει αρκετά λεπτομερειακά στοιχεία και ο δεύτερος μάρτυρας, παλιός αλιέας, παλιός ψαράς, επαγγελματίας ψαράς κατέθεσε όλη την αλήθεια. Όλο αυτό που είδε μπροστά του ανέτρεπε τους σχεδιασμούς για να εμφανιστεί ως ατύχημα ο θάνατος του Σήφη Βαλυράκη», είπε ο συνήγορος ενός και των δύο μαρτύρων, Δημήτρης Μπάρδης. 

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο κ. Μπάρδης  ανέφερε ότι το άλλο εμπλεκόμενο σκάφος είναι ένα αλιευτικό, το οποίο ο εντολέας του το γνώριζε άριστα. «Ο Βαγγέλης Ασμάνης γνώριζε από την πρώτη στιγμή το σκάφος και τα πρόσωπα τα οποία επέβαιναν σε αυτό». 

Ο δικηγόρος του αυτόπτη μάρτυρα που επιμένει στην άποψη ότι ο θάνατος του πρώην υπουργού είναι δολοφονία και όχι ατύχημα, δήλωσε ότι οι δύο εμπλεκόμενοι «έχουν καταστεί ήδη κατηγορούμενοι». 

Υπόθεση Σήφη Βαλυράκη: Αυτόπτης μάρτυρας καταγγέλει ξυλοδαρμό και εκφοβισμό του | 23/2/22 | ΕΡΤ

Αυτή τη στιγμή η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της ανάκρισης. 

 

Υπόθεση Βαλυράκη: Άσκηση ποινικής δίωξης για ανθρωποκτονία

Ήδη από τον Νοέμβριο του 2021, η Εισαγγελία Εφετών Ευβοίας έκανε δεκτή την προσφυγή της οικογένειας και παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

«Όλα δείχνουν δολοφονία», επαναλαμβάνει η οικογένεια του Σήφη Βαλυράκη, ζητώντας να υπάρξει δικαιοσύνη. Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν τον περασμένο Νοέμβριοι οι συνήγοροι παράστασης υποστήριξης κατηγορίας της οικογένειας Βαλυράκη, Μανώλης Φωτάκης και Κώστας Παπαδάκης, γνωστοποιούν ότι η προσφυγή που είχαν ασκήσει στην απόφαση της Δικαιοσύνης να μπει η υπόθεση στο αρχείο ως «ατύχημα» έγινε δεκτή.

Και αυτό, καθώς υπάρχει «σωρεία ευρημάτων και στοιχείων της δικογραφίας, τα οποία τεκμηριωμένα εκθέταμε και αξιολογούσαμε, προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ότι ο θάνατος του δεν οφείλεται σε ατύχημα, αλλά σε ανθρωποκτονία από πρόθεση».

Σήφης Βαλυράκης και η σύζυγός του, Μίνα (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Σήφης Βαλυράκης και η σύζυγός του, Μίνα (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) © EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Σήφης Βαλυράκης: Το χρονικό της υπόθεσης θανάτου

Ο 77χρονος Σήφης Βαλυράκης εξαφανίστηκε το μεσημέρι της Κυριακής 25 Ιανουαρίου 2021, όταν πήρε το φουσκωτό του και βγήκε στα ανοιχτά της Ερέτριας. Οι ώρες περνούσαν χωρίς να υπάρχει επικοινωνία με τη σύζυγό του, η οποία άρχισε να ανησυχεί και ενημέρωσε τις αρχές που ξεκίνησαν άμεσα έρευνα για τον εντοπισμό του.  

Αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας, ο Σήφης Βαλυράκης βρέθηκε νεκρός ένα ναυτικό μίλι μακριά από το σημείο όπου είχε βρεθεί το σκάφος του. Το άψυχο σώμα του βρέθηκε στο «Νησί των Ονείρων» ή Πεζονήσι όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι. Ο θάνατος του πρώην υπουργού επήλθε μετά από αρκετά χτυπήματα. Βιντεοληπτικό υλικό το οποίο δείχνει την προσέγγιση ενός άλλου σκάφους αλλά και μαρτυρίες που κάνουν λόγο για διαπληκτισμό του με ψαράδες. 

Εδώ και λίγους μήνες, οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι ψαράδες κατέθεσαν στις αρχές, με την υπόθεση να μην μπαίνει τελικά στο αρχείο και να ασκείται δίωξη για ανθρωποκτονία. Αυτή τη στιγμή η υπόθεση βρίσκεται στο σημείο της ανάκρισης και αναμένεται να καταθέσουν εκ νέου οι δύο αυτόπτες μάρτυρες. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ