- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γκίκας Μαγιορκίνης: Πότε θα καταργηθούν οι μάσκες σε εσωτερικό χώρο
Τι ισχύει για τις ευάλωτες ομάδες
Γκίκας Μαγιορκίνης: Οι δηλώσεις του καθηγητή για τη χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους και τις μεταλλάξεις της Όμικρον
Ο καθηγητής Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης αναφέρθηκε στη χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους και στα επιδημιολογικά δεδομένα που θα οδηγούσαν στην κατάργηση του μέτρου ανάσχεσης της διασποράς του κορωνοϊού.
Ο Γκίκας Μαγιορκίνης σε δηλώσεις του στο Mega ανέφερε πως όσοι ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες θα πρέπει να φοράνε μάσκες. Μία πρώτη ημερομηνία για την κατάργηση της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, η οποία βρίσκεται ακόμα υπό συζήτηση, είναι η 1η Ιουνίου. «Η συζήτηση γίνεται για να δούμε πώς κινούνται τα επιδημιολογικά στοιχεία. Είναι μία κατάσταση ακόμα ρευστή. Είναι η μεγαλύτερη χρονική περίοδος που βλέπουμε ύφεση», δήλωσε ο Γκίκας Μαγιορκίνης.
«Υπάρχουν δύο μεταλλάξεις της Όμικρον που είδαμε να αυξάνονται στην Αφρική. Είναι μία κατάσταση που ακόμα δεν την ξέρουμε, δεν την κατανοούμε πλήρως. Τα παγκόσμια στοιχεία όμως είναι καλά, έχουν πέσει τα κρούσματα σε ιστορικό χαμηλό και οι θάνατοι το ίδιο», είπε ο Γκίκας Μαγιορκίνης σε άλλο σημείο των δηλώσεων του. Επιπλέον, ο Γκίκας Μαγιορκίνης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για ενισχυτικές δόσεις μέσα στον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο με στόχο να «προλάβουν» τον Οκτώβριο, όμως η πρόταση αυτή δεν έχει κλειδώσει ακόμα.
Πλεύρης - Μάσκες σε εσωτερικούς χώρους: Την 1η Ιουνίου η απόφαση
Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανέφερε πως την 1η Ιουνίου θα αποφασιστεί σε ποιες περιπτώσεις θα διατηρηθεί η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, ανάλογα και με την πορεία της πανδημίας.
Πριν από λίγες ημέρες, ο κ. Πλεύρης είχε δηλώσει ότι οι μάσκες στους εσωτερικούς χώρους θα παραμείνουν υποχρεωτικά και τον Μάιο, σημειώνοντας ότι η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας θα κρίνει τις αποφάσεις από Ιούνιο και μετά. «Μπορεί ενδεχομένως και να μην καταργηθεί η μάσκα στους εσωτερικούς χώρους, γιατί η μάσκα είναι ένα ήπιο μέτρο. Εμείς αυτό που λέμε, είναι ότι για τον Μάιο τουλάχιστον θα υπάρχει μάσκα και από εκεί και πέρα βάσει της υγειονομικής εικόνας της χώρας θα αποφασιστεί τι θα γίνει από τον Ιούνιο», είχε τονίσει ο υπουργός Υγείας.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πυρά κατά πολιτικών, ΜΜΕ και δικηγόρων για εκτροπές και προειδοποίηση για θεσμική αποσταθεροποίηση
Η πρόγνωση καιρού των επόμενων ημερών
Στο βίντεο φαίνεται η ένταση του καιρικού φαινομένου που σχηματίστηκε στη θαλάσσια περιοχή στο Καρλόβασι
Το όνομα προέρχεται από παραδόσεις των ιθαγενών της Βόρειας Αμερικής
Ψηφιακά οι ειδοποιήσεις στη Θυρίδα Πολίτη στο Gov.gr Wallet
Το Πρωτοδικείο ακυρώνει την απομάκρυνση, ορίζεται υποχρεωτική επιστροφή και αποζημιώσεις
Μια πρωτοβουλία των υπουργείων Παιδείας και Ναυτιλίας
«Καλό θα ήταν να προσέξουμε λίγο και να περιορίσουμε τις μετακινήσεις μας»
Η έξοδος και η είσοδος που θα είναι κλειστές
«Μπροστά μας διαμορφώνεται μια ζόρικη και επικίνδυνη κακοκαιρία»
Πρόκειται για την πρώτη απόφαση που επιρρίπτει ευθύνες στο Ελληνικό Δημόσιο για την τραγωδία
Η πρόγνωση της ΕΜΥ για τις επόμενες μέρες
Τι θα γίνει εάν ο εναέριος χώρος είναι «κλειστός»
Οι ημερομηνίες εξετάσεων και κλήρωσης
Η ανάρτηση που έκανε στο Facebook
Tι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς
Δείτε αναλυτικά το ωράριο των καταστημάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Το σκηνικό του καιρού αλλάζει απότομα με ραγδαίες βροχές και καταιγίδες
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.