Ελλαδα

Θάνατος Τζωρτζίνας: Το πόρισμα των ιατροδικαστών καταρρίπτει τους ισχυρισμούς της Πισπιρίγκου;

Τι αναφέρουν οι πληροφορίες

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πάτρα - Πισπιρίγκου: Το πόρισμα των ιατροδικαστών για την 9χρονη Τζωρτζίνα
Πάτρα - Πισπιρίγκου: Το πόρισμα των ιατροδικαστών για την 9χρονη Τζωρτζίνα © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Πάτρα - Θάνατος Τζωρτζίνας: Το πόρισμα των ιατροδικαστών για την κεταμίνη. Τι υποστηρίζει η πλευρά της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Οι ιατροδικαστές στο πόρισμα που συνέταξαν για την υπόθεση του θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας φέρεται να καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του Mega, το πόρισμα αναφέρει πως η ανακοπή που υπέστη η 9χρονη οφείλεται στη χορήγηση κεταμίνης, που προκάλεσε βλάβες στο συκώτι της και σε άλλα όργανα.

Αυτό σημαίνει πως η ουσία δεν δόθηκε στο παιδί κατά τη διάρκεια της ανάνηψης, όπως υποστηρίζει η πλευρά της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Οι ιατροδικαστές, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου, ξεκαθαρίζουν ότι δεν υπήρξε κανένα παθολογικό πρόβλημα στην 9χρονη.

 

Μάλιστα, ύστερα από αυτή την εξέλιξη, τα δείγματα από την τοξικολογική εξέταση στη Μαλένα, το παιδί που έφυγε πρώτο από τη ζωή το 2019, θα εξεταστούν στο τοξικολογικό εργαστήριο της Θεσσαλονίκης, το οποίο διαθέτει προηγμένες μεθόδους.

Ρούλα Πισπιρίγκου (Φωτογραφία αρχείου)
Ρούλα Πισπιρίγκου (Φωτογραφία αρχείου)

Πάτρα: Καθαρή φαρμακευτική κεταμίνη βρέθηκε στην Τζωρτζίνα - Τα δύο σενάρια

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την υπόθεση με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα.

Όπως αποκάλυψε το Star, η κεταμίνη που βρέθηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας είναι «καθαρή φαρμακευτική», κάτι που σημαίνει ότι είναι πιθανό να προέρχεται από το περιβάλλον εντός του νοσοκομείου.

Τα σενάρια αυτή τη στιγμή είναι δύο:

  • Αν αυτός που προμήθευσε την κεταμίνη στην Τζωρτζίνα τη βρήκε στη μαύρη αγορά, θα έπρεπε να έχει δηλωθεί νωρίτερα από κάποιο νοσοκομείο ή φαρμακαποθήκη η απώλειά της.
  • Σε διαφορετική περίπτωση η κεταμίνη έχει βρεθεί και δοθεί στον δράστη μέσα από το νοσοκομειακό περιβάλλον.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον γενετιστή Θεόδωρο Γιάνναρο είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί καθαρή φαρμακευτική κεταμίνη στη μαύρη αγορά γιατί είναι πολύ ακριβή.

Η νέα εξέλιξη πρακτικά σημαίνει ότι δεν είναι η κεταμίνη που βρίσκεται σε σκόνη στο παρεμπόριο και η οποία μπορεί να μετατραπεί σε υγρή. Άρα πλέον ερευνάται πώς βρέθηκε καθαρή κεταμίνη στα χέρια του ανθρώπου που τη χορήγησε στο παιδί και αν έχει δηλωθεί η κλοπή της.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η καθαρή κεταμίνη είναι ένα φάρμακο που δηλώνεται και άρα η απώλεια ή η κλοπή της θα έπρεπε να έχει δηλωθεί από κάποια φαρμακαποθήκη ή από νοσοκομείο.

Την ίδια ώρα, όπως αποκάλυψε η τηλεόραση του Star και η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», η οικογένεια Πισπιρίγκου έχει ζητήσει τη βοήθεια έξι τεχνικών συμβούλων και συγκεκριμένα:

  • 2 ιατροδικαστών
  • 1 τοξικολόγου
  • 1 παθολογοανατόμου
  • 1 αναισθησιολόγου
  • 1 παιδοψυχολόγου

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο ένας ιατροδικαστής βρίσκεται στην Ελλάδα, ενώ ο άλλος στο εξωτερικό.

Παράλληλα, έγινε γνωστό πως ολοκληρώθηκε ο ποσοτικός έλεγχος όλων των ουσιών που βρέθηκαν στο αίμα της Τζωρτζίνας και όλες, πλην της κεταμίνης, καταγράφηκαν μέσα στα φαρμακευτικά όρια.

Ωστόσο, σε αυτόν τον έλεγχο δεν αποκαλύφθηκε η ποσότητα της κεταμίνης, καθώς αυτό έχει ξεκαθαριστεί από την πρώτη έκθεση που έχει παραδοθεί στον εισαγγελέα. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ