Ελλαδα

Θάνατος 9χρονης Τζωρτζίνας: «Πέθανε από κεταμίνη» - Παραδόθηκε το πόρισμα

Τι αναφέρεται στο πόρισμα για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
H Ρούλα Πισπιρίγκου στο νοσοκομείο με την Τζωρτζίνα
Ρούλα Πισπιρίγκου

Θάνατος 9χρονης Τζωρτζίνας: Το πόρισμα του ιατροδικαστή για την αιτία θανάτου του κοριτσιού παραδόθηκε στις αρχές - Ενδεχομένως να γίνει εκταφή του κοριτσιού

Παραδόθηκε σήμερα (13/5) το πόρισμα του ιατροδικαστή Σταμάτη Μπουζιάνη για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας. Σύμφωνα με αυτό, ο θάνατος του κοριτσιού οφείλεται σε θανατηφόρο δηλητηρίαση από φαρμακευτική ουσία (κεταμίνη).

Όπως ανέφερε ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος, μιλώντας στο Mega, στο πόρισμα αναφέρονται ευρήματα όπως η βλάβη στο ήπαρ, η μικρή πνευμονορραγία, αλλά και συμφόρηση οργάνων που αντιστοιχούν σε χορήγηση κεταμίνης.

Σύμφωνα με το Mega, μετά το τελικό συμπέρασμα υπάρχει επισήμανση και τίθεται το ζήτημα εκταφής της 9χρονης για λήψη τριχών, προκειμένου να ελεγχθεί εάν της είχε δοθεί η κεταμίνη ή άλλη ουσία σε προγενέστερο χρόνο και επιπλέον να υπάρξει ένα πλήρες χρονοδιάγραμμα του τι έχει συμβεί. Αναμένονται και οι τελικές αναφορές για τους θανάτους των δύο άλλων παιδιών, της Μαλένας και της Ίριδας. 

 

 

 

Θάνατος 9χρονης Τζωρτζίνας: Η Ρούλα Πισπιρίγκου απέκρυψε επεισόδια βραδυκαρδίας 

Νέα στοιχεία δίνονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα. Συγκεκριμένα, η κατάθεση του παιδοκαρδιολόγου ανατρέπει τα όσα ισχυρίζεται η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Σύμφωνα με τον παιδοκαρδιολόγο, η Τζωρτζίνα είχε επεισόδια βραδυκαρδίας στο διάστημα των επτά μηνών που βρισκόταν στο σπίτι του. Εκτός της Ρούλας Πισπιρίγκου, και οι ισχυρισμοί που έκανε ο Μάνος Δασκαλάκης φαίνεται να ανατρέπονται αφού και οι δύο είχαν υποστηρίξει ότι η Τζωρτζίνα δεν παρουσίασε κάποιο επεισόδιο μέσα στους επτά μήνες που βρισκόταν στο σπίτι, μετά το εξιτήριο που είχε πάρει τον Ιούλιο του 2021 από το νοσοκομείο του Ρίου.

Όπως αποκαλύπτει ο παιδοκαρδιολόγος του Ωνασείου, στο παιδί είχε τοποθετηθεί απινιδωτής με τη μητέρα να στέλνει κάθε μέρα πληροφορίες για τη λειτουργία της καρδιάς της Τζωρτζίνας.

«Το έκανε αυτοβούλως», υποστηρίζει ο γιατρός ενώ όπως αποκάλυψε, παρατηρήθηκαν κάποιες σημαντικές διακυμάνσεις της καρδιακής συχνότητας στη διάρκεια των περίπου επτά μηνών. Υπήρχαν κάποια διαστήματα όπως από τα μέσα Σεπτεμβρίου 2021 μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου του 2021 που η λειτουργία του βηματοδότη ήταν πολύ χαμηλή μέχρι και κάτω του 1% ενώ κάποια άλλα διαστήματα, όπως το τέλος Αυγούστου 2021 με μέσα Σεπτεμβρίου 2021 και ιδιαίτερα τον Δεκέμβριο του 2021 και μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου 2022 που η λειτουργία του βηματοδότη ήταν μέχρι και 30% του χρόνου.

Μάλιστα, οι γιατροί έβλεπαν τους χαμηλούς παλμούς αλλά η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν τους ενημέρωσε ποτέ ότι είχε κάποιο επεισόδιο στο σπίτι, μέσα σε αυτό το διάστημα. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ