Ελλαδα

Ζακ Κωστόπουλος: Το μήνυμα της μητέρας του μετά την απόφαση του δικαστηρίου

«Σκέφτομαι τον Ζακ ψηλά στον ουρανό...», γράφει η μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου, Ελένη
Η μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου, Ελένη © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ζακ Κωστόπουλος: Το μήνυμα της Ελένης Κωστοπούλου μετά την επιβολή ποινών στον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη.

Η μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου με ένα σύντομο κείμενό της στέλνει το δικό της μήνυμα μετά την απόφαση του δικαστηρίου για τον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη, στους οποίους επιβλήθηκε ποινή 10 ετών, χωρίς ελαφρυντικά. 

«Σκέφτομαι το Ζακ ψηλά στον ουρανό να σκορπάει τόνους γκλίτερ παντού και αυτό να κολλάει και να μη ξεπλένεται με τίποτα. Θα παραμείνει σε όσους τον άγγιξαν, του μίλησαν, τον κοίταξαν, τον διάβασαν, τον υπερασπίστηκαν και τον σκέφτονται for ever and ever», γράφει η μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου σε κείμενό της που αναρτήθηκε στη σελίδα «Justice For Zak/Zackie» στο Facebook. Σε άλλο σημείο, η μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου γράφει: «Σήμερα έγινε ένα πρώτο βήμα για την απονομή δικαιοσύνης για τη δολοφονία του Ζακ. Δεν θα σας εκφράσω τι αισθάνομαι αλλά θα σας περιγράψω τι σκέφτομαι». 

Ζακ Κωστόπουλος: Ολόκληρο το μήνυμα της μητέρας του μετά την ανακοίνωση των ποινών

«Σήμερα έγινε ένα πρώτο βήμα για την απονομή δικαιοσύνης για τη δολοφονία του Ζακ. Δεν θα σας εκφράσω τι αισθάνομαι αλλά θα σας περιγράψω τι σκέφτομαι.

Σκέφτομαι τον κοσμηματοπώλη, το Δημόπουλο. Τον σκέφτομαι στο σπίτι του εγκλωβισμένο, όπως το παιδί μου στο κατάστημα του, να προσπαθεί να εξηγήσει στα εγγόνια του γιατί ο παππούς δεν μπορεί να πάει βόλτα μαζί τους.

Σκέφτομαι τον μεσίτη, το Χορταριά, να προσπαθεί να εξηγήσει στους συγκρατούμενους του στη φυλακή πως κλωτσούσε ανήλεα έναν άνθρωπο “για να προστατέψει το πλήθοςˮ που κατέγραφε τις εγκληματικές του πράξεις, για να τις πουλήσουν μετά και να βγάλουν κανένα φράγκο.

Σκέφτομαι στους “αθώουςˮ αστυνομικούς να προσπαθούν να εξηγήσουν στις οικογένειες τους πως η δουλειά τους είναι να συλλαμβάνουν παραβάτες του νόμου, αλλά και να χτυπούν, να κλωτσούν και να σέρνουν στο πεζοδρόμιο έναν τραυματισμό άνθρωπο και να τον αφήνουν να πεθαίνει μπροστά τους ρίχνοντας τις ευθύνες ο ένας στο άλλον.

Σκέφτομαι το Ζακ ψηλά στον ουρανό να σκορπάει τόνους γκλίτερ παντού και αυτό να κολλάει και να μη ξεπλένεται με τίποτα.

Θα παραμείνει σε όσους τον άγγιξαν, του μίλησαν, τον κοίταξαν, τον διάβασαν, τον υπερασπίστηκαν και τον σκέφτονται for ever and ever.

Η μαμά του
Ελένη Κωστοπούλου»

 

 

Ζακ Κωστόπουλος - Δικηγόρος της οικογένειας: «Δεν μπορεί να ασκηθεί έφεση για τους αστυνομικούς που αθωώθηκαν»

Αθώοι κρίθηκαν οι τέσσερις αστυνομικοί που κατηγορούνταν για το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης στην υπόθεση δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου. Η δικηγόρος της οικογένειας, ‘Αννυ Παπαρρούσου, σημείωσε σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ ότι «δεν μπορεί να ασκηθεί έφεση στους αστυνομικούς που αθωώθηκαν». 

«Η ζωή του Ζαχαρία Κωστόπουλου επλήγη από πολλούς και ο 33χρονος κατέληξε αμέσως μετά η βίαιη συμπεριφορά των αστυνομικών, οι οποίοι είχαν κάθε δυνατότητα να διαγνώσουν την κατάσταση της υγείας του», είπε στην ΕΡΤ η δικηγόρος και πρόσθεσε: «Ναι μεν τέθηκε η βαρύτερη προβλεπόμενη ποινή στους δύο πολίτες κατηγορούμενους (μεσίτη και κοσμηματοπώλη) αλλά έχουν απαλλαγεί οι τέσσερις αστυνομικοί που βιαιοπράγησαν και το αιτιολογικό της απόφασης αυτής θα το δούμε όταν καθαραγογραφεί. Αυτή τη στιγμή είχαμε την απαγγελία της απαλλακτική απόφασης».

Δικηγ. Οικογένειας Ζακ Κωστόπουλου: Δεν είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από την απόφαση |04/05/22|ΕΡΤ

Ζακ Κωστόπουλος: 10 χρόνια κάθειρξη σε κοσμηματοπώλη και μεσίτη

Δέκα χρόνια κάθειρξη επέβαλε το μικτό ορκωτό δικαστήριο στον κοσμηματοπώλη και στον μεσίτη, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για πρόκληση θανατηφόρας σωματικής βλάβης σε βάρος του Ζακ Κωστόπουλου.

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε ελαφρυντικά στους κατηγορούμενους. Σημειώνεται ότι ο εισαγγελέας της Έδρας, Σωτήρης Μπουγιούκος, ζήτησε να μην χορηγηθεί στους κατηγορούμενους αναστολή, αλλά να εκτίσουν την ποινή τους. Ωστόσο, πρότεινε για τον κοσμηματοπώλη να εκτίσει κατ’ οίκον την ποινή του λόγω της ηλικίας του, καθώς διανύει το 77ο έτος της ηλικίας τους. Από την πλευρά τους οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν από το δικαστήριο να «μην υποπέσει στην πίεση της κοινής γνώμης» και να αναστείλει την έκτιση της ποινής.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις   

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ