Ελλαδα

Ζακ Κωστόπουλος: 10 χρόνια κάθειρξη σε κοσμηματοπώλη και μεσίτη

Xωρίς ελαφρυντικά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ζακ Κωστόπουλος: 10 χρόνια κάθειρξη σε κοσμηματοπώλη και μεσίτη
Ζακ Κωστόπουλος: 10 χρόνια κάθειρξη σε κοσμηματοπώλη και μεσίτη © EUROKINNISSI

Ζακ Κωστόπουλος: 10 χρόνια κάθειρξη σε κοσμηματοπώλη και μεσίτη χωρίς ελαφρυντικά.

Δέκα χρόνια κάθειρξη επέβαλε το μικτό ορκωτό δικαστήριο στον κοσμηματοπώλη και στον μεσίτη, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για πρόκληση θανατηφόρας σωματικής βλάβης σε βάρος του Ζακ Κωστόπουλου.

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε ελαφρυντικά στους κατηγορούμενους.

Αναμένεται πλέον η απόφαση του δικαστηρίου επί της αναστολής της ποινής των δύο κατηγορούμενων.

Σημειώνεται ότι ο εισαγγελέας της Έδρας, Σωτήρης Μπουγιούκος, ζήτησε να μην χορηγηθεί στους κατηγορούμενους αναστολή, αλλά να εκτίσουν την ποινή τους. Ωστόσο, πρότεινε για τον κοσμηματοπώλη να εκτίσει κατ’ οίκον την ποινή του λόγω της ηλικίας του, καθώς διανύει το 77ο έτος της ηλικίας τους.

Από την πλευρά τους οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν από το δικαστήριο να «μην υποπέσει στην πίεση της κοινής γνώμης» και να αναστείλει την έκτιση της ποινής.

Ζακ Κωστόπουλος: Ένταση για την αθώωση των αστυνομικών

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, το δικαστήριο αποφάσισε να αθωώσει τους τέσσερις αστυνομικούς που αντιμετώπιζαν την κατηγορία της πρόκλησης θανατηφόρας σωματικής βλάβης ενώ έκρινε ένοχους τον κοσμηματοπώλη της οδού Γλάδστωνος και τον μεσίτη της περιοχής για τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου.

Σημειώνεται πως παρούσα στη δικαστική αίθουσα ήταν και η Μάγδα Φύσσα, δηλώνοντας την αλληλεγγύη της στην οικογένεια Κωστόπουλου.

Μάλιστα, αναφορικά με τους τέσσερις αστυνομικούς που συμμετείχαν στη σύλληψη του 33χρονου ακτιβιστή λίγο πριν εκπνεύσει, το δικαστήριο τους κήρυξε αθώους για το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης. Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία (4-3) καθώς η πρόεδρος και δύο ένορκοι είχαν την άποψη πως θα πρέπει να καταδικαστούν για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Στο δικαστήριο δημιουργήθηκε ένταση τόσο μέσα στην αίθουσα όσο και έξω από αυτή. «Ντροπή, ξεφτίλες» ακούστηκε και την οικογένεια Κωστόπουλου και τη Μάγδα Φύσσα να αντιδρά στην απόφαση, με την πρόεδρο να ζητά να περάσουν έξω αλλιώς θα υπάρξουν συλλήψεις για διατάραξη ενώ ένταση σημειώθηκε και έξω από τον προθάλαμο του δικαστηρίου, ενώ η Μάγδα Φύσσα είχε μία λογομαχία με αστυνομικό.

Στο δικαστήριο βρέθηκε και η Μάγδα Φύσσα - Ένταση μετά την αθώωση των αστυνομικών

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ