Ελλαδα

Ζακ Κωστόπουλος: Πορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μετά τη δικαστική απόφαση

Δείτε εικόνες και βίντεο

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ζακ Κωστόπουλος: Πορεία στο κέντρο της Αθήνας
Ζακ Κωστόπουλος: Πορεία στο κέντρο της Αθήνας © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ζακ Κωστόπουλος: Πορείες διαμαρτυρίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Εικόνες από το σημείο.

Πορεία στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, λίγες ώρες μετά την απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση της δολοφονίας του.

Με κεντρικό σύνθημα «οργή και θλίψη η Zackie θα μας λείψει» οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στο Μοναστηράκι. Η πορεία κατέληξε στο σημείο της δολοφονίας του στην οδό Γλαδστώνος.

Λίγο πριν τις 22:00 δόθηκε στην κυκλοφορία η οδός Πατησίων, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

© EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
© EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

© EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
© EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

© EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
© EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

© EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
© EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

© EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
© EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

© EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
© EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Ζακ Κωστόπουλος: Πορεία στο κέντρο της Αθήνας μετά την απόφαση του δικαστηρίου
Ζακ Κωστόπουλος: Πορεία στο κέντρο της Αθήνας μετά την απόφαση του δικαστηρίου © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Πορεία στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου και στη Θεσσαλονίκη

Πορεία υπό βροχή, στη μνήμη του ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου πραγματοποίησαν μέλη ΛΟΑΤΚΙ, φεμινιστικών και άλλων συλλογικοτήτων, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα του Βενιζέλου, ενώ στην πορεία, η οποία κατέληξε στο αρχικό σημείο, κυριάρχησαν συνθήματα κατά της αστυνομίας.

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον Ζακ Κωστόπουλο

Ζακ Κωστόπουλος: Υπό κράτηση οι δύο καταδικασθέντες για τον θάνατό του

Σε καθεστώς κράτησης τίθενται ο κοσμηματοπώλης και ο μεσίτης που κρίθηκαν ένοχοι για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, καθώς το δικαστήριο ομόφωνα αποφάσισε να μην χορηγήσει αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή τους.

Με την απόφαση του δικαστηρίου ο μεν μεσίτης θα οδηγηθεί στη φυλακή, ενώ ο κοσμηματοπώλης που έχει συμπληρώσει τα 77 έτη θα εκτίσει την ποινή του κατ' οίκον.

Το δικαστήριο επέβαλε την ανώτατη προβλεπόμενη ποινή της 10ους κάθειρξης στους δύο επιχειρηματίες, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για την κατηγορία της θανατηφόρας σωματικής βλάβης κατά παραυτουργία (σσ: παράλληλη αυτουργία, χωρίς συναπόφαση, αλλά με συνεκτέλεση) για τον θάνατο του 33χρονου ακτιβιστή.

Ζακ Κωστόπουλος: Ένοχοι κοσμηματοπώλης και μεσίτης
Ζακ Κωστόπουλος: Ένοχοι κοσμηματοπώλης και μεσίτης © EUROKINISSI/ΙΑΣΩΝ ΡΑΪΣΗΣ

Το δικαστήριο μετά την απόφαση επί της ενοχής των δύο καταστηματαρχών έκρινε ομόφωνα ότι δεν θα αναγνωρίσει ελαφρυντικά στους δύο καταδικασθέντες των οποίων η υπεράσπιση ζήτησε την αναγνώριση τόσο του σύννομου βίου, όσο και της ειλικρινούς μεταμέλειας και των μη ταπεινών αιτίων για την πράξη.

Αρνητική πρόταση για την αναγνώριση ελαφρυντικών υπέβαλε στο δικαστήριο και ο εισαγγελέας έδρας Σωτήρης Μπουγιούκος, ο οποίος ανέφερε ότι τόσο ο κοσμηματοπώλης όσο και ο μεσίτης στις απολογίες τους δεν επέδειξαν καμία μεταμέλεια και αντιθέτως φάνηκαν να μην έχουν αντιληφθεί την ποινική απαξία της πράξης τους.

«Η συμπεριφορά και η δράση τους ενέχουν στοιχεία τιμωρητικής διάθεσης», είπε ο εισαγγελέας, ο οποίος τόνισε πως «ο Ζαχαρίας Κωστόπουλος ουδέποτε επιτέθηκε κατά των κατηγορούμενων αφού ήταν εγκλωβισμένος και εκείνοι ασφαλείς. Αποδείχθηκε ότι εκείνοι του επιτέθηκαν. Από τον τρόπο δράσης τους και τη συμπεριφορά τους προκύπτει ότι κανένα ελαφρυντικό δεν πρέπει να τους αναγνωριστεί».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ