Ελλαδα

ΟΠΑΠ Forward: Έτοιμο να δημιουργήσει τα επόμενα success stories

Δέκα νέες μικρομεσαίες επιχειρήσεις εντάσσονται εφέτος στον 5o κύκλο του προγράμματος

328203-678198.png
Φίλιππος Κόλλιας
ΤΕΥΧΟΣ 823
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εργοστάσιο της Pelopac από ψηλά
Pelopac

ΟΠΑΠ Forward: To πρόγραμμα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και απασχόλησης ετοιμάζεται να εντάξει 10 νέες μικρομεσαίες επιχειρήσεις στον 5o κύκλο προγράμματος

Να γράψουν το δικό τους success story μέσα από το πρόγραμμα «ΟΠΑΠ Forward» επιδιώκουν, για ακόμη μια χρονιά, δεκάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Το επιτυχημένο πρόγραμμα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης ανοίγει εφέτος τον 5o κύκλο του και υποδέχεται 10 νέες εταιρείες. Αυτές τις 10 θέσεις διεκδικούν περισσότερες από 80 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες εκδήλωσαν ενδιαφέρον για να ενταχθούν στη δυναμική ομάδα των εταιρειών του «ΟΠΑΠ Forward». Με το «εισιτήριο» για τον νέο κύκλο του προγράμματος, θα εξασφαλίσουν ολοκληρωμένη υποστήριξη και καθοδήγηση για να αναπτυχθούν, να αυξήσουν τον τζίρο τους και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, όπως ακριβώς συνέβη και με τις υπόλοιπες 59 εταιρείες που παρακολούθησαν το πρόγραμμα τα προηγούμενα χρόνια.

Εργοστάσιο της ΕΨΑ
ΕΨΑ

Μαθήματα «επιτυχίας» για 59 επιχειρηματίες 

Το «ΟΠΑΠ Forward» άρχισε να υλοποιείται τον Απρίλιο του 2017, από τον ΟΠΑΠ, σε συνεργασία με τον διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό στήριξης της επιχειρηματικότητας Endeavor Greece. 

Απευθύνεται σε αναπτυσσόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις από όλους τους κλάδους της οικονομίας. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε εκείνους τους τομείς, όπου η Ελλάδα έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, όπως είναι ο τουρισμός, η αγροτική παραγωγή, η βιομηχανία τροφίμων και ποτών, καθώς και σε κλάδους με προοπτική ανάπτυξης, όπως οι νέες τεχνολογίες. 

Οι 59 επιχειρηματίες, που παρακολούθησαν τα εκπαιδευτικά σεμινάρια και τις δράσεις του «ΟΠΑΠ Forward» τα πέντε προηγούμενα έτη, κατάφεραν όντως να πάνε τις επιχειρήσεις τους μπροστά, όπως υποδηλώνει και το όνομα του προγράμματος. Βελτίωσαν τις οικονομικές επιδόσεις τους και αύξησαν το ανθρώπινο δυναμικό τους. Συγκεκριμένα, δημιούργησαν 2.260 νέες άμεσες θέσεις εργασίας ενώ, μέσω των συνεργασιών που αναπτύχθηκαν, υποστηρίζουν 20.249 νέες έμμεσες θέσεις απασχόλησης. Παράλληλα, ο συνολικός τζίρος τους αυξήθηκε κατά 242 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία των ίδιων των επιχειρήσεων.

Εργοστάσιο της Agrino
Agrino

Αυτά τα σημαντικά αποτελέσματα επιτεύχθηκαν μέσα από μια ολοκληρωμένη σειρά υπηρεσιών, την οποία παρέχει το «ΟΠΑΠ Forward» στις συμμετέχουσες επιχειρήσεις και περιλαμβάνει: 

● Ολοκληρωμένη καθοδήγηση μέσω ενός δικτύου επιτυχημένων επιχειρηματιών και υψηλόβαθμων στελεχών της αγοράς
● Εκπαιδευτικά σεμινάρια σε τομείς όπως η στρατηγική, η διαχείριση οικονομικών και ανθρώπινου δυναμικού, το marketing και οι πωλήσεις, το branding και η επικοινωνία 
● Πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα
● Πρόσβαση σε διεθνείς αγορές
● Δράσεις δικτύωσης τόσο με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες, όσο και με άλλους επιχειρηματίες

Στο πλαίσιο του προγράμματος «ΟΠΑΠ Forward», μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 302 συνεδρίες στρατηγικής καθοδήγησης, 63 σεμινάρια και 431 συμβουλευτικές συνεδρίες, δράσεις δικτύωσης με 90 στελέχη της ελληνικής αγοράς, καθώς και 161 επαφές με εταιρείες και επενδυτές στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Μπουκάλια ΕΨΑ στην εμφιάλωση
ΕΨΑ

Πώς θα γίνει η επιλογή των 10 νέων εταιρειών του προγράμματος

Η υποβολή αιτήσεων για τον 5o κύκλο του «ΟΠΑΠ Forward» ολοκληρώθηκε την περασμένη Δευτέρα και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αξιολόγησης των εταιρειών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον. 

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που θα ενταχθούν εφέτος στο πρόγραμμα, θα επιλεγούν βάσει μιας σειράς ποσοτικών και ποιοτικών κριτηρίων που αφορούν τόσο στην επιχείρηση, όσο και στον ίδιο τον επιχειρηματία. Μετά την αρχική αξιολόγηση, οι επιχειρήσεις που πληρούν τα ποσοτικά κριτήρια θα συμμετάσχουν στη φάση της συνέντευξης, κατά την οποία θα αξιολογηθούν σε θέματα όπως επιχειρηματική στρατηγική, καινοτομία, δυνατότητα μελλοντικής ανάπτυξης και επιχειρηματικό μοντέλο. Αφού ολοκληρωθούν οι συνεντεύξεις, θα διαμορφωθεί η λίστα των επικρατέστερων επιχειρήσεων, από την οποία θα γίνει η τελική επιλογή των δέκα εταιρειών που θα συμμετάσχουν στον πέμπτο κύκλο του «ΟΠΑΠ Forward».

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και για τις συμμετέχουσες μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο www.opapcsr.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY