Ελλαδα

Ουκρανική Πρεσβεία: Προπαγάνδα ότι το τάγμα Αζόφ είναι παραστρατιωτική μονάδα

«Η ρωσική μηχανή προπαγάνδας στοχοποιεί τα μυαλά των ελεύθερων ανθρώπων»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ουκρανική Πρεσβεία: Προπαγάνδα ότι το τάγμα Αζόφ είναι παραστρατιωτική μονάδα
Ουκρανική Πρεσβεία: Προπαγάνδα ότι το τάγμα Αζόφ είναι παραστρατιωτική μονάδα © EUROKINNISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ουκρανία - Ουκρανική Πρεσβεία: Ρωσική προπαγάνδα ότι το τάγμα Αζόφ είναι παραστρατιωτική μονάδα.

Διευκρινίσεις έδωσε ο πρέσβης ης Ουκρανίας στην Ελλάδα, Σεργκέι Σουτένκο, αναφορικά με τους Ουκρανούς μαχητές που μίλησαν νωρίτερα το πρωί στην ελληνική Βουλή και, ιδιαίτερα, για τον έναν εκ των δυο που δήλωσε πως είναι μέλος του τάγματος Αζόφ.

 

Σημειώνεται ότι ο ομογενής στρατιώτης τοποθετήθηκε στο πλαίσιο της ομιλίας του Ουκρανού προέδρου Βολοντιμίρ Ζελένσκι, σήμερα στο ελληνικό κοινοβούλιο, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης, λόγω των καταβολών του Τάγματος Αζόφ.

Ουκρανία - Ουκρανική Πρεσβεία: Προπαγάνδα ότι το τάγμα Αζόφ είναι παραστρατιωτική μονάδα - Η ανακοίνωση

«Για περισσότερα από 8 χρόνια και ειδικά από την έναρξη του πολέμου πλήρου κλίμακας της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας, ο ουκρανικός λαός και οι Ένοπλες Δυνάμεις μας υπερασπίζονται γενναία τον άμαχο πληθυσμό στο έδαφός μας, την ελευθερία και τη δημοκρατία στην Ευρώπη. Η ρωσική μηχανή προπαγάνδας στοχοποιεί τα μυαλά των ελεύθερων ανθρώπων.

Όχι μόνο θολώνει την πραγματικότητα, διαστρέφοντας γεγονότα, αλλά δημιουργεί μια τρομακτική ατμόσφαιρα μίσους και φόβου.

Σήμερα, οι Ρώσοι αξιωματούχοι και οι προπαγανδιστές εξακολουθούν να αρνούνται το απόλυτο γεγονός της επιθετικότητας και της στρατιωτικής εισβολής στη χώρα μας και συνεχίζουν να λένε κραυγαλέα ψέματα και να συγκαλύπτουν τα εγκλήματα πολέμου και τα εγκλήματά τους κατά της ανθρωπότητας, όπως αυτά που έχει δει ο κόσμος στη Μπούκα.

Προκειμένου να αποσπάσει την προσοχή της Δύσης από την τεράστια ανθρωπιστική καταστροφή που προκλήθηκε από την έναρξη της εισβολής, ειδικά στη Μαριούπολη, η Ρωσία χρησιμοποιεί ένα ευρύ φάσμα τεχνικών παραπληροφόρησης και μύθων.

Για πολλά χρόνια η Ρωσία προσπάθησε να "φυτεύσει" στα ελληνικά μυαλά τον μύθο ότι το ταγμα Αζόφ είναι μια παραστρατιωτική ανεξάρτητη μονάδα που λειτουργεί στη Μαριούπολη χωρίς πειθαρχία και υποταγή.

Δηλώσαμε σε πολλές περιπτώσεις, ότι στην πραγματικότητα, το ταγμα εθελοντικής στρατιωτικής μονάδας Αζόφ σχηματίστηκε το 2014 ως απάντηση στη ρωσική προσπάθεια να συντρίψει τη σταθερότητα του Ντονέτσκ και των πόλεων του.

Έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανακατάληψη της πόλης της Μαριούπολης το 2014, μεταρρυθμίστηκε πλήρως και ενσωματώθηκε στην Εθνική Φρουρά της Ουκρανίας υπό αυστηρή διοίκηση, υπαγόμενη στο Υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας.

Από τη έναρξη της ρωσικής εισβολής, το τάγμα Αζόφ διαδραματίζει βασικό ρόλο στην υπεράσπιση του άμαχου πληθυσμού, σε μια από τις πιο σκληρές μάχες, αυτή που δίνεται στη Μαριούπολη, η οποία παραμένει ουκρανική λόγω των προσπαθειών του.

Το βίντεο, που απεικονίζει απλούς πολίτες της Ουκρανίας ελληνικής καταγωγής, δύο στρατιώτες της Εθνοφρουράς της Ουκρανίας, ο ένας εκ των οποίων ανήκει στο ταγμα Αζόφ, δείχνει την απόλυτη θέληση να υπερασπιστούν την πατρίδα τους και τον άμαχο πληθυσμό της Μαριούπολης και δεν έχει καμία σχέση με τις ναζιστικές πράξεις, που διαπράττουν οι Ρώσοι στη γη στον λαό μας».

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ