Πολιτικη & Οικονομια

Οικονόμου για ομιλία Ζελένσκι: Άστοχη η προσθήκη μηνύματος μέλους του τάγματος Αζόφ

«Εξοργιστική και ανέντιμη η χρήση αυτού του λάθους από μερίδα της αντιπολίτευσης», δηλώνει ο Γιάννης Οικονόμου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών © EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Γιάννης Οικονόμου: Τι απαντά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το μήνυμα μέλους του τάγματος Αζόφ κατά την ομιλία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη Βουλή.

Απάντηση στις αντιδράσεις για το μήνυμα μέλους του τάγματος Αζόφ που προβλήθηκε  κατά την ομιλία του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στη Βουλή δίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, χαρακτηρίζοντας την κίνηση αυτή «άστοχη». 

«Ο Πρόεδρος Ζελένσκι, στην ομιλία του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, περιέγραψε τα δεινά που προκαλεί στον ουκρανικό λαό η ρωσική εισβολή και εστίασε στην ηρωική αντίσταση του λαού του. Η συμπερίληψη στην ομιλία του μηνύματος μέλους του τάγματος Αζόφ ήταν λανθασμένη και άστοχη», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου και πρόσθεσε: «Είναι όμως εξοργιστική και ανέντιμη η χρήση αυτού του λάθους από μερίδα της αντιπολίτευσης, με πρωτοστάτη τον κ. Τσίπρα, ώστε να δικαιολογήσουν για άλλη μια φορά τη ρωσική εισβολή. Μια εισβολή που προκαλεί εκτελέσεις αμάχων και ανθρωπιστική καταστροφή. Αν κάτι είναι ντροπή είναι να μην παίρνουν καθαρή θέση. Ντροπή είναι οι ίσες αποστάσεις και η στάση αγγαρείας που κράτησαν σήμερα στη Βουλή. Ήλθε η ώρα των καθαρών απαντήσεων: είναι με τους Ουκρανούς, που μάχονται για την ελευθερία τους, ή με τους εισβολείς του Πούτιν; Άλλη εναλλακτική δεν υπάρχει».

Μέλος του Τάγματος Αζόφ: «Ο παππούς μου πολέμησε τους ναζί κι εγώ τους σύγχρονους ναζί»

Αντιδράσεις στη Βουλή, όπου έδωσε ομιλία ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην Ολομέλεια, προκάλεσε η εμφάνιση ενός ΕλληνοΟυκρανού στρατιώτη, ο οποίος όπως δήλωσε «μάχομαι τους Ρώσους ναζί με το τάγμα Αζόφ».

«Ο παππούς μου τραυματίστηκε τρεις φορές από τους Ναζί, εγώ μάχομαι με το τάγμα Αζοφ» είπε. Και πρόσθεσε: «Απευθύνομαι σε εσάς σαν ελληνικής καταγωγής. Λέγομαι Μιχαήλ. Εγώ γεννήθηκα στη Μαριούπολη και συμμετέχω στην άμυνα της πόλης από τους Ρώσους ναζιστές».

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα «Το Βήμα», το οποίο επικαλείται κυβερνητικές πηγές, το Προεδρείο της Βουλής ενημερώθηκε 10 λεπτά πριν από την ομιλία Ζελένσκι στην Ολομέλεια ότι θα μιλήσουν και οι δύο Έλληνες ομογενείς.

(από 15.00 και μετά...)

Ομιλία του Προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην Ελληνική Βουλή (Ελληνικά) (07/04/2022)

Τσίπρας: Οι ναζί δεν πρέπει να έχουν λόγο στη Βουλή

«Η ομιλία μελών του νεοναζιστικού Τάγματος Αζόφ στη Βουλή των Ελλήνων αποτελεί πρόκληση», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Την απόλυτη ευθύνη φέρει ο πρωθυπουργός», σημειώνει και σχολιάζει: «Μίλησε για ιστορική ημέρα αλλά είναι ιστορική ντροπή. Η αλληλεγγύη στον ουκρανικό λαό είναι δεδομένη. Οι ναζί όμως δεν μπορεί να έχουν το λόγο στη Βουλή», τονίζει η Αλ. Τσίπρας.

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τι

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ