Ελλαδα

Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Κεταμίνη και άλλες δύο ουσίες στην Τζωρτζίνα

Ανοίγουν ξανά οι φάκελοι για Μαλένα και Ίριδα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το σπίτι όπου συνελήφθη η Ρούλα Πισπιρίγκου στην Πάτρα για τον θάνατο της Τζωρτζίνας
Το σπίτι όπου συνελήφθη η Ρούλα Πισπιρίγκου στην Πάτρα για τον θάνατο της Τζωρτζίνας © EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Στην Πάτρα η υπόθεση με τον θάνατο των παιδιών παίρνει νέα τροπή. Στην Τζωρτζίνα εκτός από κεταμίνη εντοπίστηκαν δύο ακόμη ουσίες, λιδοκαΐνη και η πριλοκαΐνη.

Στην υπόθεση με τον θάνατο των 3 παιδιών στην Πάτρα οι αποκαλύψεις δεν έχουν τέλος για τη Ρούλα Πισπιρίγκου, την 33χρονη μητέρα που κατηγορείται για παιδοκτονία. Σε βάρος της έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση για τον θάνατο με κεταμίνη της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Μετά την προθεσμία που ζήτησε και πήρε, τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2022 η Ρούλα Πισπιρίγκου απολογείται. Δημοσίευμα στο ereportaz αναφέρει ότι στην Τζωρτζίνα βρέθηκαν άλλες δύο ουσίες εκτός από την κεταμίνη, σύμφωνα με τον τοξικολογικό έλεγχο που διενήργησε η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών.

Πάτρα 3 παιδιά: Οι δύο ουσίες στην Τζωρτζίνα εκτός από την κεταμίνη

Όπως έγινε γνωστό, εντοπίστηκαν λιδοκαΐνη και η πριλοκαΐνη. Οι συγκεκριμένες ουσίες, όπως και η κεταμίνη, δεν περιέχονταν στο φαρμακευτικό σχήμα που λάμβανε η Τζωρτζίνα από το νοσοκομείο Παίδων.

Αστυνομικοί εξετάζουν η 33χρονη να χορηγούσε στην 9χρονη λιδοκαΐνη και πριλοκαΐνη. Όπως αναφέρεται στο έγγραφο των τοξικολογικών εξετάσεων οι βενζοδιαζεπίνες που βρέθηκαν είναι οι Midazolam, nordazepam, clobazam και norclobazam, ενώ στα αναισθητικά αναγράφονται οι ουσίες ketamine, norketamine, lidocaine και prilocaine.

Νέες ουσίες εκτός από κεταμίνη εντοπίστηκαν στην Τζωρτζίνα μετά τις τοξικολογικές εξετάσεις

Τα φάρμακα που λάμβανε η Τζωρτζίνα την περίοδο που νοσηλευόταν

Τα νέα στοιχεία έχουν μπει πλέον στο μικροσκόπιο των αστυνομικών που ερευνούν ξανά τους φακέλους για την Ίριδα και τη Μαλένα και τις συνθήκες θανάτου τους.

Τη Δευτέρα η απολογία της 33χρονης στον ανακριτή | 02/04/2022 | EΡΤ

Λιδοκαΐνη - Τι είναι η ουσία που βρέθηκε στην Τζωρτζίνα εκτός από την κεταμίνη

Η λιδοκαΐνη (lidocaine) είναι τοπικό αναισθητικό και ανήκει στην κατηγορία των αμινοαμιδίων. Χαρακτηριστικά:

  • Προκαλεί αναστρέψιμο αποκλεισμό της μετάδοσης των ώσεων κατά μήκος των κεντρικών και περιφερικών νευρικών οδών.
  • Η δράση της πιστεύεται ότι οφείλεται σε αναστολή της διόδου των ιόντων νατρίου στις κυτταρικές μεμβράνες με αποτέλεσμα επιβράδυνση της αποπόλωσης σε βαθμό που δεν αναπτύσσεται δυναμικό ενέργειας.

Νέα έρευνα και για δεύτερη ουσία στην Τζωρτζίνα

Υπενθυμίζεται ότι η γιατρός Χρυσάνθη Σαρδέλη, σε δηλώσεις της στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, δήλωσε την Παρασκευή 1 Απριλίου 2022: «Γίνονται κάποιες εξετάσεις αυτήν τη στιγμή, αλλά πολλές φορές τα ευρήματα που έχουμε μας δίνουν πάτημα και για δεύτερη και τρίτη ανάλυση και γ’ αυτό είχαμε πει ότι μπορεί να πάρει περισσότερο χρόνο. Υπάρχει κάποια τέτοια αξιολόγηση αυτήν τη στιγμή. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν επισήμως από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών».

«Πιθανότατα να έρθουν στο φως κι άλλα ευρήματα. Η εξέταση δεν έχει ολοκληρωθεί» ανέφερε από τη μεριά της η προϊστάμενη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης, Ελένη Ζαγγελίδου, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν κοινά ευρήματα στη Μαλένα και την Τζωρτζίνα.

Πάτρα: Έρευνα και για δεύτερη ουσία στην Τζωρτζίνα

Πριλοκαΐνη στην Τζωρτζίνα - Ποια είναι η ουσία - Τι προκαλεί

Η πριλοκαΐνη (prilocaine) είναι επίσης αναισθητικό, το οποίο βρέθηκε στην Τζωρζίνα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα από τις τοξικολογικές εξετάσεις. Χαρακτηριστικά:

  • Δεσμεύεται στην ενδοκυτταρική επιφάνεια των διαύλων νατρίου και μπλοκάρει την επακόλουθη εισροή νατρίου εντός του κυττάρου με αποτέλεσμα τον περιορισμό της μετάδοσης του ηλεκτρικού ερεθίσματος.
  • Όταν η πριλοκαΐνη διαχέεται μακριά από το κύτταρο, η λειτουργία του διαύλου νατρίου αποκαθίσταται, όπως και η ομαλή μετάδοση των νευρικών ώσεων.

Σύμφωνα με τη δικογραφία για τη Ρούλα Πισπιρίγκου, η Τζωρτζίνα υπέστη 9 επεισόδια, με το τελευταίο στο «Παίδων Αγλαΐα Κυριακού» να είναι και το μοιραίο. Αστυνομικοί που ερευνούν την πολύκροτη υπόθεση, επισημαίνουν ότι η 33χρονη σκότωνε σε δόσεις την Τζωρτζίνα. Υπενθυμίζεται ότι το γραφείο τελετών που ανέλαβε την κηδεία της 9χρονης, επιβεβαίωσε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου ζήτησε η Τζωρτζίνα να ταφεί μαζί με το τάμπλετ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ