Ελλαδα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Παραιτείται ο δικηγόρος της, Απόστολος Λύτρας

Μετά την ποινική δίωξη της Ρούλας Πισπιρίγκου για ανθρωποκτονία από πρόθεση

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πάτρα 3 παιδιά - Ρούλα Πισπιρίγκου: Πληροφορίες ότι παραιτείται από την υπεράσπισή της ο Απόστολος Λύτρας μετά τη δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Απόστολος Λύτρας, φαίνεται ότι παραιτείται από την υπεράσπιση της 33χρονης μετά τη δίωξη της για ανθρωποκτονία από πρόθεση για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, του τρίτου παιδιού που έφυγε από τη ζωή τον Ιανουάριο του 2022. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Απόστολος Λύτρας έχει παραιτηθεί ήδη από το απόγευμα της Τετάρτης (30/3), λίγη ώρα μετά την έκδοση του εντάλματος και τη δίωξή της Ρούλας Πισπιρίγκου. 

Σύμφωνα με το Star, ο Απόστολος Λύτρας μίλησε τηλεφωνικά με τον πατέρα των παιδιών, Μάνο, του εξήγησε τους λόγους της παραίτησης ενώ τον συμβούλευσε να αναζητήσει κάποιον άλλο συνάδελφό του για να αναλάβει την υπεράσπιση της μητέρας. «Τα στοιχεία είναι πολύ σοβαρά για να υποστηρίξω την υπόθεση», φέρεται να είπε. 

Πάτρα - Ρούλα Πισπιρίγκου: Στην ανακρίτρια σήμερα η 33χρονη

Ενώπιον της Ανακρίτριας αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα (31/3) η Ρούλα Πισπιρίγκου, η μητέρα των τριών κοριτσιών από την Πάτρα που συνελήφθη εχθές από τους αστυνομικούς και της ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση.  

Η Ρούλα Πισπιρίγκου κατηγορείται για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας που πέθανε στο νοσοκομείο Παίδων στις 29 Ιανουαρίου. Οι τοξικολογικές εξετάσεις έδειξαν ότι στο σώμα 9χρονης βρέθηκε η ουσία κεταμίνη, η οποία δεν χορηγήθηκε από το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία για την απολογία της από τη δικαστική λειτουργό.

Ρούλα Πισπιρίγκου

Σύμφωνα με τον νόμο, αφού η γυναίκα συνελήφθη μετά από ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος της από την Ανακρίτρια κατόπιν σχετικής εισήγησης της Εισαγγελίας, έχει δικαίωμα να απολογηθεί εντός πέντε ημερών από την εκτέλεση του εντάλματος ώστε να κριθεί η περαιτέρω ποινική της μεταχείριση.

Η κατηγορουμένη που είναι αντιμέτωπη με βαρύτατο και εξαιρετικά αναλυτικό κατηγορητήριο, καλείται να δώσει τη δική της εκδοχή σε όσα της καταλογίζονται βάσει της ενδελεχούς έρευνας του Τμήματος Ανθρωποκτονιών. Όπως αναφέρουν μάλιστα δικαστικές πηγές η υπόθεση του θανάτου του παιδιού δείχνει «απολύτως δεμένη» με ισχυρά στοιχεία που συνδέουν ευθέως τη μητέρα με τον θάνατο της Τζωρτζίνας που δέχθηκε θανατηφόρα δόση ή δόσεις συγκεκριμένης φαρμακευτικής ουσίας, η οποία δεν κυκλοφορεί ελεύθερα στο εμπόριο.

Όπως εκτιμάται, η Ανακρίτρια που καλείται να διενεργήσει κύρια ανάκριση για τον θάνατο της 9χρονης, πιθανότατα θα χειριστεί εφόσον υπάρχουν ποινικά ευρήματα και τις υποθέσεις για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της κατηγορουμένης, της Μαλένας τον Απρίλιο του 2019 σε ηλικία 3,5 ετών στο Νοσοκομείο Ελπίδα και της μόλις 6 μηνών Ίριδας στο σπίτι της οικογένειας τον Μάρτιο του 2021.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις           

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ