Ελλαδα

Πάτρα - Ρούλα Πισπιρίγκου: Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα

Η Ρούλα Πισπιρίγκου διώκεται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πάτρα - Ρούλα Πισπιρίγκου: Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα (4/4) - Παραιτήθηκε ο δικηγόρος της.

Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα 4 Απριλίου ζήτησε και έλαβε η Ρούλα Πισπιρίγκου η 33χρονη που κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας, του τρίτου κατά σειρά παιδιού της, που έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Ιανουάριο. 

Η Ρούλα Πισπιρίγκου έφτασε περί τις 11:00 το πρωί της Πέμπτης (31/3) στην Ευελπίδων προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης και να βρεθεί ενώπιον της ανακρίτριας. Η κατηγορούμενη δεν συνοδευόταν από δικηγόρο, καθώς μέχρι ο μέχρι σήμερα δικηγόρος της, Απόστολος Λύτρας, παραιτήθηκε μετά την άσκηση ποινικής δίωξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα στοιχεία σε βάρος της 33χρονης μητέρας είναι αδιάσειστα. Η κεταμίνη που φέρεται να χορήγησε στο παιδί δείχνει ότι η 9χρονη Τζωρτζίνα βρήκε φρικτό και βασανιστικό θάνατο από τη μητέρα της κατόπιν σχεδίου. «Βρήκε την κεταμίνη, ήξερε τις συνέπειες. Ήξερε ότι σε ζωντανό άνθρωπο αποβάλλεται σε λίγη ώρα», ανέφερε η Ιωάννα Μάνδρου στον ΣΚΑΪ. Η ίδια παραμένει αμίλητη και δεν επιβεβαιώνει τα στοιχεία της δικογραφίας που τη θέλουν να είχε επιχειρήσει να δολοφονήσει την Τζωρτζίνα 9 φορές, καθιστώντας το παιδί παραπληγικό. 

Η Ρούλα Πισπιρίγκου με κουκούλα και αλεξίσφαιρο © EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ο διάλογος με τον Απόστολο Λύτρα πριν την παραίτηση

Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Απόστολος Λύτρας, παραιτήθηκε από την υπεράσπισή της μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε στην 33χρονη για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Νωρίτερα εχθές, οι αρχές είχαν εντοπίσει στον οργανισμό της 9χρονης Τζωρτζίνας την ουσία κεταμίνη. 

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η Ρούλα Πισπιρίγκου με τον Απόστολο Λύτρα μετά τον εντοπισμό της ουσίας, η κατηγορούμενη φέρεται να αρνήθηκε ότι έχει χορηγήσει εκείνη την ουσία στην κόρη της.  «Μα βρέθηκε δηλητήριο στο αίμα της κόρης σου. Ποιος ήθελε να της κάνει κακό; Ο γιατρός; Οι νοσηλευτές;» φέρεται να τη ρώτησε ο δικηγόρος τη Ρούλα Πισπιρίγκου και εκείνη σύμφωνα με πληροφορίες δεν απάντησε.

Στη συνέχεια ο ποινικολόγος ανακοίνωσε στην κατηγορούμενη πως αποχωρεί από την υπόθεση.

Απόστολος Λύτρας © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Πάτρα- Ρούλα Πισπιρίγκου: Η ανακοίνωση του Απόστολου Λύτρα για την παραίτηση 

Με ανακοίνωσή του το πρωί της Πέμπτης, ο Απόστολος Λύτρας επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που τον ήθελαν να έχει παραιτηθεί από την υπεράσπιση της 33χρονης κατηγορούμενης για τη δολοφονία του παιδιού της. 

«Ανέλαβα τη νομική εκπροσώπηση αμφοτέρων των γονέων, με σκοπό και εντολή από την οικογένεια να βοηθήσω τόσο τους ίδιους όσο και τις Αρχές στο στάδιο διερεύνησης των θανάτων των τριών παιδιών και να τους παρέχω στο πλαίσιο αυτό νομικές υπηρεσίες. Δεν θα αναλάβω, όπως έχω ήδη ενημερώσει τους γονείς, την υπεράσπιση της μητέρας σε βάρος της οποίας ασκήθηκε ποινική δίωξη. Σε κάθε περίπτωση, κάθε κατηγορούμενος έχει το δικαίωμα εκπροσώπησης  από συνήγορο. Ο δε σεβασμός στο τεκμήριο αθωότητας είναι όχι μόνον δικαίωμα του κάθε κατηγορουμένου αλλά και δείγμα νομικού πολιτισμού», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Απόστολος Λύτρας. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις           

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ