Ελλαδα

Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Αναβολή στη δίκη σε δεύτερο βαθμό

Το μοιρολόι της μητέρας του Ξυλούρη

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ανώγεια
Ανώγεια © EUROKINISSI

Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Αναβολή στη δίκη σε δεύτερο βαθμό - Το μοιρολόι της μητέρας του Ξυλούρη και οι δηλώσεις του δικηγόρου του κατηγορούμενου

Αναβολή πήρε η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης του διπλού φονικού στα Ανώγεια της Κρήτης, τον Μάιο του 2020, με θύματα τον 65χρονο Λευτέρη Καλομοίρη και τον 32χρονο Γιώργο Ξυλούρη.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, η αναβολή δόθηκε μετά από αίτημα των συνηγόρων κατηγορίας για κόλλημα ενός εκ των συναδέλφων τους, με την πλευρά του κατηγορουμένου Μανώλη Καλομοίρη να μιλά για πρόσχημα.

Μία από τις συγκινητικότερες στιγμές ήταν όταν η μητέρα του Γιώργου Ξυλούρη ξεκίνησε μοιρολόι συγκινώντας τους πάντες. «Θέλω να ακουστεί σε όλη την Ελλάδα. Αυτό που έπαθε το παιδί μου αν έχει ξανασυμβεί, αν υπάρχει δεύτερο, να ρθούνε να μου το πούνε. Ο ζηλιάρης το σκότωσε πισώπλατα και ξέκανε και τον κύρη του κι εδά μου γυρεύει ευθύνες. Ο ύπουλος. Να ρθεις σκύλε να μου πεις τι αιτία του βρήκες και που σε πείραξε, αλλά το έπιασες στον ύπνο», έλεγε η μητέρα του Γιώργου Ξυλούρη. 

Διπλό φονικό στα Ανώγεια: «Ράγισε» καρδιές το μοιρολόι της μάνας του Ξυλούρη

Υπό το φόβο συγκρούσεων, τα μέλη της οικογένειας Καλομοίρη είχαν περιοριστεί στη δυτική πλευρά του Δικαστικού Μεγάρου. Τα αστυνομικά μέτρα ήταν δρακόντεια για την αποφυγή επεισοδίων.

Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Η πρωτόδικη απόφαση για το έγκλημα

Τον Απρίλιο του 2021 ο 29χρονος Μανώλης Καλομοίρης, γιος του δολοφονημένου Λευτέρη Καλομοίρη, κρίθηκε πρωτόδικα ομόφωνα ένοχος ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση για τη δολοφονία του 32χρονου, Γιώργου Ξυλούρη. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό και του επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον επτά χρόνια για οπλοχρησία, οπλοφορία και οπλοκατοχή.

Ο κατηγορούμενος είχε πει πως δεν μετάνιωσε για την πράξη του και πως αν γυρνούσε το χρόνο πίσω θα έπραττε τα ίδια. 

Διπλή δολοφονία στα Ανώγεια
Διπλή δολοφονία στα Ανώγεια © EUROKINISSI

Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Προσχηματικό το αίτημα για αναβολή λέει ο δικηγόρος του κατηγορούμενου

Ο δικηγόρος του κατηγορουμένου, Διονύσης Βέρρας, χαρακτήρισε προσχηματικό το αίτημα που υπέβαλαν οι συνήγοροι κατηγορίας για αναβολή σημειώνοντας πως «η υπεράσπιση της κατηγορίας παρουσίασε ένα προσχηματικό κόλλημα, αναβολή δηλαδή στο πρόσωπο συνηγόρου. Θεωρώ ότι δεν είναι αληθινό, είναι καθαρά προσχηματικό και συνήθως αυτού του είδους τα κολλήματα αντιμετωπίζονται με διακοπή της δίκης. Τέτοιο όμως θέμα δεν ετέθηκε καν και φάνηκε ότι αυτό που επεδίωκαν είναι η αναβολή. Να είστε βέβαιοι ότι θα έχουμε μια σύντομη δικάσιμο που δεν θα απέχει από τρεις – τέσσερις μήνες. Από κει και πέρα εκτιμώ ότι από την άλλη πλευρά θα υπάρξει ξανά προσχηματικός λόγος αναβολής και στην επόμενη δικάσιμο, όμως τα πράγματα θα είναι εντελώς διαφορετικά. Αυτή τη φορά υπήρξε ένας νομικός πολιτισμός από την πλευρά μας, δεχτήκαμε το αίτημα της αναβολής διότι τέθηκε στο πρόσωπο συνηγόρων, όμως αυτή ήταν η τελευταία φορά. Δεν θα υπάρξει αυτού του είδους ανοχή σε καμία περίπτωση την επόμενη φορά. Θα τους υποχρεώσουμε να κάνουν δίκη. Εμείς αυτό που επιδιώκουμε είναι να εκδικαστεί η έφεση. Αυτός είναι κατ αρχήν ο σκοπός της υπεράσπισης. Από κει και πέρα το τι θα κάνουμε στη νέα δίκη θα το δείτε» υπογράμμισε ο κ. Βέρρας.

Με πληροφορίες από το neakriti.gr

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις           

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ