Ελλαδα

Μέτρα στην εστίαση: Τι αλλάζει μετά από εισήγηση των ειδικών

Πόσα άτομα επιτρέπονται ανά τραπέζι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η εστίαση συνεχίζει να λειτουργεί με μέτρα
Η εστίαση συνεχίζει να λειτουργεί με μέτρα © EUROKINISSI

Τα μέτρα στην εστίαση παραμένουν. Μοναδική αλλαγή ότι δεν υπάρχει πλέον όριο στα επιτρεπόμενα άτομα ανά τραπέζι.

Στην εστίαση τα μέτρα παραμένουν ως έχουν, ωστόσο οι ειδικοί έκαναν εισήγηση να αλλάξει το όριο στα επιτρεπόμενα άτομα ανά τραπέζι. Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας συνεδρίασε σήμερα Τετάρτη (09.02) και αποφάσισε να παραμείνουν τα υφιστάμενα μέτρα για τον κορωνοϊό.

Ωστόσο, κατέληξε στην εισήγηση να μην υπάρχει πλέον όριο στα επιτρεπόμενα άτομα ανά τραπέζι. Η αρχική εισήγηση ήταν να ανέβει ο αριθμός από 6 (που είναι σήμερα) σε 8. Τελικά, ελήφθη η απόφαση να μην τεθεί κάποιο όριο.

Την ίδια στιγμή, πάντως, δεν τέθηκε επί τάπητος τι θα γίνει με τις Απόκριες 2022 και το καρναβάλι. Οι τελικές αποφάσεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες, με ειδικούς και επιδημιολόγους να τείνουν προς απαγόρευση των καρναβαλιών στις Απόκριες, προκειμένου να μπορέσει ο κόσμος να κάνει «Πάσχα στο χωριό». Όπως επισημαίνουν, το καρναβάλι οδηγεί σε συνωστισμό και μεγαλύτερη διασπορά του ιού από τη στιγμή που η εξαιρετικά μεταδοτική μετάλλαξη Όμικρον έχει κυριαρχήσει στην Ελλάδα.

Μέτρα στην εστίαση - Απαγορεύονται οι όρθιοι και ο χορός

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ σε εστίαση και διασκέδαση στα τέλη Ιανουαρίου 2022, επιτρέπονται μόνο καθήμενοι, ενώ δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στο ωράριο λειτουργίας.

Η μουσική επέστρεψε επίσης, ωστόσο δεν επιτρέπεται ο χορός, με τους θαμώνες σε εστιατόρια, ταβέρνες, μπαρ και νυχτερινά κέντρα να παραμένουν καθιστοί κατά την παραμονή τους στον χώρο.

Τι προβλέπει το ΦΕΚ για τα μέτρα στην εστίαση

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, από τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου και ώρα 06.00 τέθηκαν σε ισχύ τα ακόλουθα μέτρα σε εστίαση και διασκέδαση:

  1. Λειτουργία αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους ή νοσήσαντες το τελευταίο τρίμηνο και μόνο για καθήμενους.
  2. Υποχρεωτική επίδειξη κατά την είσοδο των πελατών:

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ