Ελλαδα

Καλάβρυτα: Αγωνία για τους αναρριχητές- Βρέθηκαν αντικείμενα

Η ομάδα διασωστών ερευνά σημείο όπου έχει σημειωθεί χιονοστιβάδα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη διάσωση των αναρριχητών στα Καλάβρυτα
Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη διάσωση των αναρριχητών στα Καλάβρυτα © kalavrytanews.com

Αγνοούνται αναρριχητές στα Καλάβρυτα: Οι νεότερες πληροφορίες για τα αντικείμενα που βρέθηκαν - Πού εντοπίζονται οι έρευνες.

Αντικείμενα που φέρεται να ανήκουν στους τρεις αναρριχητές, που αγνοούνται από το βράδυ του Σαββάτου (5/2), βρέθηκαν, σύμφωνα με την ΕΡΤ, από τις αρχές που επιχειρούν με κάθε πρόσφορο μέσο για τον εντοπισμό και τη διάσωση τους στα Καλάβρυτα και συγκεκριμένα στην περιοχή Ύδατα Στυγός, κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο. 

Οι χειριστές του ελικοπτέρου που επιχειρεί από το πρωί αναφέρουν ότι διακρίνουν ένα κόκκινο κράνος και ένα μπλε αντικείμενο. Οι διασωστικές ομάδες προσεγγίζουν σε σημείο όπου έχει σημειωθεί χιονοστοβάδα, περίπου τρία χιλιόμετρα μακριά από το χιονοδρομικό.

Θρίλερ στα Καλάβρυτα: Εντοπίστηκαν αντικείμενα - Άγνωστο εάν ανήκουν στους αγνοούμενους | 06/02/2022

Πυροσβεστική, Συντονιστικό, αλλά και το Χιονοδρομικό Κέντρο διέψευσαν νωρίτερα τις πληροφορίες που μετέδωσε ο Alpha και ήθελαν τους τρεις αναρριχητές να έχουν εντοπιστεί χωρίς τις αισθήσεις τους. 

 

«Οι έρευνες για τον εντοπισμό των τριών αναρριχητών που αγνοούνται, επικεντρώνονται σε μία περιοχή περίπου τρία χιλιόμετρα μακριά από το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων», ανέφερε νωρίς το μεσημέρι στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διευθυντής του χιονοδρομικού, Αλέξης Άγριος και πρόσθεσε: «Είμαστε σε διαδικασία αναζήτησης με όλα τα μέσα που υπάρχουν και οι έρευνες πραγματοποιούνται, τόσο από αέρος, όσο και από χιονισμένες περιοχές, ενώ προσεγγίζονται όλα τα σημεία, όπου εκτιμάται ότι μπορεί να βρίσκονται οι τρεις αγνοούμενοι αναρριχητές».

Όσον αφορά στις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, ο Αλέξης 'Αγριος λέει ότι είναι καλές.

Καλάβρυτα: Θρίλερ με τους τρεις αγνοούμενους αναρριχητές – Έρευνες σε χιονοστιβάδα | 6/2/22 | ΕΡΤ

Καλάβρυτα: Έμπειροι αναρριχητές οι τρεις άνδρες

Οι τρεις άνδρες, ηλικίας 50 έως 55 ετών, κάτοικοι Πάτρας, είναι έμπειροι στη χειμερινή αναρρίχηση και χιονοδρομία. Ανέβηκαν στο Χελμό το πρωί του Σαββάτου και από την Στύγα που εθεάθησαν τελευταία φορά θα πήγαιναν προς την περιοχή της «μαυρολίμνης».
Το Χιονοδρομικό Κέντρο αναζήτησε τους τρεις άντρες αφού είχαν αφήσει το αυτοκίνητό τους στο πάρκινγκ του Κέντρου, αλλά τα συνεχή τηλεφωνήματα προς το κινητό που είχαν δώσει, χτυπούσε χωρίς να υπάρχει ανταπόκριση. 

Σύμφωνα με το kalavrytanews.com, αμέσως με οχήματα του Χιονοδρομικού, το προσωπικό του Κέντρου άρχισαν την αναζήτησή τους και ειδοποιήθηκε η Αστυνομία. Στο σημείο έσπευσαν άντρες της Π.Υ.Καλαβρύτων, Περιπολικό του Αστυνομικού Τμήματος Καλαβρύτων και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Καλαβρύτων και τις πρωινές ώρες έφτασε κλιμάκιο της 6ης ΕΜΑΚ από Πάτρα. 

 

 

Καλάβρυτα: Επιχείρηση για τον εντοπισμό τριών αναρριχητών
Καλάβρυτα: Επιχείρηση για τον εντοπισμό τριών αναρριχητών © kalavrytanews.com

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ