Ελλαδα

Δολοφονία Άλκη: Συνεχίζονται οι έρευνες - Τα στοιχεία της ΕΛΑΣ

Το υλικό που έχουν στα χέρια τους οι αρχές

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το σημείο της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη - Λίγα λουλούδια και κεράκια στη μνήμη του
Το σημείο της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη - Λίγα λουλούδια και κεράκια στη μνήμη του © EUROKINISSI

Δολοφονία 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη: Έρευνες για την εξιχνίαση του εγκλήματος από την ΕΛΑΣ - Τι έχουν εντοπίσει οι αρχές - Ποιος είναι ο 20χρονος

Συνεχίζονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό πιθανών συνεργών του 23χρονου στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη. Την ίδια στιγμή, 20χρονος που αναζητείται από τις αρχές από την Παρασκευή φέρεται να έχει διαφύγει στο εξωτερικό μετά το έγκλημα. 

Οι αρχές έχουν στη διάθεσή τους βιντεοληπτικό υλικό που απεικονίζει τον 20χρονο να βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το σημείο της δολοφονίας, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του ο ΣΚΑΪ. Ο 20χρονος είναι στενός φίλος του 23χρονου κατηγορούμενου και φέρεται να έχει φύγει στην Αλβανία. Οι δυο τους κατηγορούνται για το μαχαίρωμα οπαδών του Άρη τον Μάρτιο του 2019 στην περιοχή του Χαριλάου. Η δίκη για την υπόθεση αυτή εκκρεμεί και ο 20χρονος κατηγορείται για το αδίκημα της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών.

Η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε σχετική ανακοίνωση. «Σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν σε 20χρονο αλλοδαπό, ο οποίος συμμετείχε σε επίθεση σε βάρος δύο ατόμων τον Μάρτιο του 2019 στην περιοχή Χαριλάου, από κοινού με τον 23χρονο συλληφθέντα για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας του 19χρονου, ανακοινώνεται ότι για την συγκεκριμένη υπόθεση είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω 22χρονος ημεδαπός και ταυτοποιήθηκαν ως δράστες για τη συμμετοχή τους στην επίθεση ο προαναφερόμενος 23χρονος αλλοδαπός και δύο 20χρονοι ομοεθνείς συνεργοί του, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα. Για την ανθρωποκτονία του 19χρονου, οι έρευνες συνεχίζονται και για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση».

Όπως εκτιμάται, ο 20χρονος πέρασε οδικώς τα σύνορα από τον συνοριακό σταθμό στην Κρυσταλλοπηγή, πριν αναζητηθεί στο πλαίσιο των ερευνών. Πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν ότι ο 20χρονος περιγράφεται ως σκληρός οπαδός του ΠΑΟΚ, με τις αρχές να αναζητούν τα ίχνη του, προκειμένου να εξεταστεί στο πλαίσιο των ερευνών.

Συνεχίζονται οι έρευνες για την σύλληψη όλων των δραστών της δολοφονίας του Άλκη | 05/02/2022 | ΕΡΤ

Θεοδωρικάκος: «Λέσχες φιλάθλων να λειτουργούν με ευθύνη συλλόγων»

«Οι λέσχες φιλάθλων των αθλητικών συλλόγων πρέπει να λειτουργούν με την ευθύνη των ιδίων των συλλόγων, να έχουν πολύ αυστηρούς κανόνες λειτουργίας με μητρώα μελών και συνεχείς ελέγχους ώστε να μην μπορεί κανένας άλλος να χρησιμοποιεί το όνομα του αθλητικού συλλόγου για να δημιουργήσει ξανά ομάδες χούλιγκαν». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας για την οπαδική βία, μέσα και έξω από τα γήπεδα, στα κεντρικά δελτία ειδήσεων του Alpha και του ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός έστειλε μήνυμα για την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να βάλει τέλος στον χουλιγκανισμό, γι' αυτό η Αστυνομία θα εντείνει τους ελέγχους για να κλείσει όλους τους παράνομους συνδέσμους φιλάθλων.

Παράλληλα, απηύθυνε κάλεσμα στους αθλητικούς φορείς να συνεργαστούν προκειμένου να επιστρέψουν οι οικογένειες στα γήπεδα.

«Τώρα κρινόμαστε όλοι για την αποφασιστικότητα να βάλουμε τέλος στο χουλιγκανισμό και την εγκληματικότητα μέσα και έξω από τα γήπεδα» ξεκαθάρισε ο κ. Θεοδωρικάκος και πρόσθεσε: «Η Ελληνική Αστυνομία εντείνει κάθε μέρα πλέον τους ελέγχους, κλείνει τους παράνομους συνδέσμους φιλάθλων. Αναδεικνύει εγκλήματα όπως εμπορία ναρκωτικών οπλοκατοχή και άλλα που έχουν εμφανιστεί σε αυτούς τους συνδέσμους και οδηγεί όλους τους παραβάτες στη δικαιοσύνη. Αλλά δεν φτάνει αυτό, οφείλουμε να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας, πολιτεία και αθλητικοί φορείς για να γυρίσουμε στα γήπεδα οι φίλαθλοι, οι οικογένειες, τα νέα παιδιά χωρίς φόβο».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ