Ελλαδα

Δολοφονία οπαδού: Ρώτησαν τι ομάδα είναι και μετά επιτέθηκαν

Οι Αρχές προχώρησαν σε μια σύλληψη - Όλο το χρονικό

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δολοφονία οπαδού στη Θεσσαλονίκη
Δολοφονία οπαδού στη Θεσσαλονίκη © EUROKINISSI/ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Δολοφονία οπαδού: Οι δράστες ρώτησαν τι ομάδα είναι και μετά τον μαχαίρωσαν. Το χρονικό της αιματηρής επίθεσης.

Σε μία σύλληψη προχώρησε η αστυνομία σχετικά με το αιματηρό οπαδικό επεισόδιο με νεκρό στη Θεσσαλονίκη που έλαβε χώρα τα ξημερώματα στην περιοχή Χαριλάου.

Πιο συγκεκριμένα η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του εν λόγω ατόμου για κατοχή πυρσού. Οι υπόλοιποι 14 προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Δολοφονία 19χρονου οπαδού: Σε πέντε άτομα επιτέθηκαν οι δράστες

Πέντε φαίνεται πως ήταν συνολικά τα άτομα που δέχθηκαν τη φονική οπαδική επίθεση στη Χαριλάου Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την αστυνομία, που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκτός από τα τρία θύματα στην παρέα τους βρίσκονταν άλλοι δύο νεαροί που κινούνταν κι αυτοί πεζοί επί της οδού Θεοδ. Γαζή, κοντά στο γήπεδο «Κλ. Βικελίδης» του Άρη, αλλά φαίνεται πως πρόλαβαν να ξεφύγουν.

Thestival.gr Δολοφονία 19χρονου στη Χαριλάου

Κατά την ίδια ενημέρωση, της επίθεσης φέρεται να προηγήθηκε σύντομη στιχομυθία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες της επίθεσης επέβαιναν σε δύο αυτοκίνητα και αφού πλησίασαν την παρέα των πέντε νεαρών τούς ρώτησαν για τις οπαδικές τους προτιμήσεις.

Δολοφονία οπαδού στη Θεσσαλονίκη
Δολοφονία οπαδού στη Θεσσαλονίκη © EUROKINISSI/ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Δολοφονία οπαδού στη Θεσσαλονίκη
Δολοφονία οπαδού στη Θεσσαλονίκη © EUROKINISSI/ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι άκουσαν φωνές και βγήκαν στα μπαλκόνια να δουν τι συνέβη, καλώντας την Άμεση Δράση. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί εάν τα θύματα φορούσαν διακριτικά ομάδας, ενώ αστυνομικοί του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής, μέσα από καταθέσεις περιοίκων και υλικό από κάμερες ασφαλείας επιχειρούν να συγκεντρώσουν στοιχεία για την ταυτότητα των δραστών.

Το χρονικό της επίθεσης - Τους μαχαίρωσαν με δρεπάνι

Το θύμα μαζί με δύο φίλους του κινούνταν επί της οδού Γαζή όταν δέχθηκαν τη δολοφονική επίθεση από δράστες που επέβαιναν σε αυτοκίνητα και σταμάτησαν ακριβώς μπροστά τους, ξεκινώντας να τους μαχαιρώνουν. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του thestival, άτομο που επέβαινε σε ένα λευκό όχημα, μάρκας BMW, κινήθηκε πεζό προς τον 19χρονο και τους δύο φίλους του.

Πριν προλάβουν να αντιληφθούν τι συμβαίνει τους είπε: «Γαμ… τον Άρη σας ρε μ…» και στη συνέχεια άρχισε να τους χτυπά με δρεπάνι. Ο 19χρονος δέχτηκε μαχαιριά στο εσωτερικό μέρος του ποδιού του, κοντά στην βουβωνική χώρα. Ο δεύτερος νεαρός έφερε τραύμα στο κεφάλι και τον θώρακα, ενώ το τρίτο μέλος της παρέας δέχτηκε μαχαιριά στον γλουτό.

Δολοφονική επίθεση στη Θεσσαλονίκη με νεκρό 19χρονο
Δολοφονική επίθεση στη Θεσσαλονίκη με νεκρό 19χρονο © thestival.gr

Ο 19χρονος φαίνεται να υπέκυψε από ακατάσχετη αιμορραγία, ενώ οι δύο τραυματίες παρελήφθησαν από το ΕΚΑΒ και νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο Παπανικολάου όπου, σύμφωνα με την αστυνομία, που επικαλείται το ΑΜΠΕ, νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

Δολοφονία οπαδού στη Θεσσαλονίκη
Δολοφονία οπαδού στη Θεσσαλονίκη © EUROKINISSI/ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Οπαδικό επεισόδιο με έναν νεκρό στη Θεσσαλονίκη
Οπαδικό επεισόδιο με έναν νεκρό στη Θεσσαλονίκη © EUROKINISSI/ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

«Σας παρακαλώ, μην με χτυπάτε άλλο»

Γυναίκα μάρτυρας, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Voria, άκουσε ένα άτομο να φωνάζει «σας παρακαλώ, μη με χτυπάτε άλλο». Η ίδια μάλιστα κάλεσε και την αστυνομία.

Ένοικος σε παρακείμενη πολυκατοικία αναφέρει ότι περίπου στη 1 ακούστηκε μια φασαρία στη γειτονιά, με άτομα να φωνάζουν, ωστόσο όλα όπως λέει «έγιναν σε ελάχιστο χρόνο».

Μια ακόμη γυναίκα ανέφερε στη Voria: «Άκουσα φωνές από το πίσω μπαλκόνι, φασαρία, είδα κάτι παιδιά να τρέχουν από το σχολείο προς τη Νικολάου Πλαστήρα και να φωνάζουν "που είναι το κινητό, πάρε την αστυνομία" και να τρέχουν προς την Παπαναστασίου».

«Άκουσα φασαρία και φοβήθηκα. Γι’ αυτό δε βγήκα έξω. Άκουσα παιδιά να φωνάζουν. Άκουσα κραυγές», δήλωσε στο thesstoday κάτοικος της περιοχής.

THESSTODAY.GR - Αυτόπτης μάρτυρας για τη δολοφονία 19χρονου - Χαριλάου 01/02

«Μαύρη σελίδα για την πόλη»

«Μαύρη σελίδα για τη Θεσσαλονίκη» χαρακτηρίζει δήμαρχος της πόλης Κωνσταντίνος Ζέρβας τη δολοφονία του νεαρού φιλάθλου στην περιοχή Χαριλάου, καταδικάζοντας «με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο την οπαδική βία, τις συμπλοκές, κάθε μορφής βίας».

«Είναι μια ήττα της πόλης και του οπαδικού κινήματος», τονίζει ο κ. Ζέρβας σε δήλωσή του και καλεί τις αστυνομικές αρχές να πράξουν τα δέοντα, να συλλάβουν και να οδηγήσουν στη δικαιοσύνη τον ή τους δράστες και να επιβληθούν οι προβλεπόμενες ποινές χωρίς να χαθεί χρόνος.

Οπαδικό επεισόδιο με έναν νεκρό στη Θεσσαλονίκη
Οπαδικό επεισόδιο με έναν νεκρό στη Θεσσαλονίκη © thestival.gr

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (01-02-2022) στην περιοχή Χαριλάου σε υπαίθριο χώρο, έπειτα από επίθεση άγνωστων ατόμων τραυματίστηκε θανάσιμα 19χρονος ημεδαπός.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ομάδα ατόμων προσέγγισε παρέα νεαρών και έπειτα από ερώτηση σχετικά με την αθλητική ομάδα που υποστηρίζουν, εξαπέλυσαν εναντίον τους επίθεση με αιχμηρά αντικείμενα και θλώντα όργανα, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ παρέλαβαν τον 19χρονο και δύο (2) ακόμη άτομα και τους μετέφεραν σε νοσοκομείο της πόλης όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του πρώτου.

Πραγματοποιήθηκαν δεκαπέντε (15) προσαγωγές ατόμων, εκ των οποίων ένας 27χρονος ημεδαπός συνελήφθη για κατοχή ναυτικού πυρσού.

Στο σημείο μετέβη συνεργείο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για την εξερεύνηση του χώρου.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ