Ελλαδα

«Σφουγγάρι Πρότζεκτ»: Η προσπάθεια αναγέννησης θαλάσσιου βιότοπου

Από την ομάδα του καταδυτικού Νισύρου ‘Volcano Bubbles’ και τον ΝΙΣΥΡΙΟ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
sfouggari_project.jpg

Η ομάδα του καταδυτικού Νισύρου ‘Volcano Bubbles’ και ο ΝΙΣΥΡΙΟ ανακοινώνουν την πραγματοποίηση του «ΣΦΟΥΓΓΑΡΙ ΠΡΟΤΖΕΚΤ».

Την πραγματοποίηση του «ΣΦΟΥΓΓΑΡΙ ΠΡΟΤΖΕΚΤ» ανακοίνωσε η ομάδα του καταδυτικού Νισύρου ‘Volcano Bubbles’ και ο ΝΙΣΥΡΙΟ. Πρόκειται για μια προσπάθεια αναγέννησης ενός θαλάσσιου βιότοπου κοντά στις ακτές της Νισύρου με την τοποθέτηση ζωντανών σφουγγαριών. 

sfouggari-project.jpg

Πρακτικά, θυσιάστηκε ένα σφουγγάρι το οποίο ήταν ήδη πάνω σε μέταλλο, τεμαχίστηκε μέσα στο νερό και δέθηκαν τα κομμάτια με βιολογικό σπάγκο πάνω στα σίδερα, σε βάθος περίπου 7 μέτρα με απόσταση 20 -30 πόντους μεταξύ τους.

sfouggari-project2.jpg

Ο σκοπός είναι να φανεί κατά πόσο είναι εφικτό να γίνει αναγέννηση ενός βιότοπου που έχει καταστραφεί από διάφορες ανθρώπινες δραστηριότητες, καθώς τα σφουγγάρια στην μεσόγειο παίζουν τον ίδιο ρόλο που παίζουν τα κοράλλια σε τροπικές θάλασσες, παρέχοντας καταφύγιο για πολλά άλλα είδη. 

sfouggari-project3.jpg

Την άνοιξη θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη πάλι το σημείο να δούμε κατά πόσο έχουμε επιτυχία και να μοιραστούν περισσότερες λεπτομέρειες για την διαδικασία εφόσον ο θαλάσσιος αυτός βιότοπος έχει αρχίσει να δημιουργείται.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY