Ελλαδα

Κακοκαιρία στη Σαντορίνη: Προβλήματα στους δρόμους από το χαλάζι

Χαλάζι και πλημμύρες στην Πάρο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χαλάζι στη Σαντορίνη
Χαλάζι στη Σαντορίνη © Facebook / Δαρζεντας Χαραλαμπος

Κακοκαιρία με χαλάζι στη Σαντορίνη: Απομακρύνθηκαν οι μαθητές από τα σχολεία - Προβλήματα στο οδικό δίκτυο του νησιού.

Έντονη χαλαζόπτωση σημειώθηκε σήμερα (3/2) στη Σαντορίνη, με τις εικόνες από το νησί να κάνουν το γύρο του διαδικτύου, καθώς σε κάποιες περιοχές φαίνεται ότι «το έστρωσε». 

Το χαλάζι έπληξε συγκεκριμένες περιοχές του νησιού, προκαλώντας προβλήματα στο οδικό δίκτυο, ενώ χρειάστηκε οι μαθητές να απομακρυνθούν από τα σχολεία της Σαντορίνης σταδιακά, όπως αναφέρει σε σχετική του ανάρτηση ο δήμαρχος Σαντορίνης, Αντώνης Σιγάλας.

 

Mηχανήματα του Δήμου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου υπό την εποπτεία του Αντιπεριφεριάρχη και Επάρχου Θήρας, Χαράλαμπου Δαρζέντα, βγήκαν στους δρόμους για να απομακρύνουν το χαλάζι, ώστε να κρατήσουν ανοιχτή την κυκλοφορία.

 

«Η κλιματική αλλαγή μας δίνει εικόνες και καταστάσεις πρωτόγνωρες για τα νησιά μας. Η κλιματική αλλαγή ήρθε για να μείνει και οφείλουμε όλοι να προσαρμόσουμε πολιτικές, πρακτικές και συνήθειες σε αυτή την πραγματικότητα. Από την πλευρά μας, οργανώνουμε την πολιτική προστασία με τρόπο που μέχρι σήμερα μας έδωσε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά ιδιαίτερα κρίσιμες καταστάσεις, αλλά καταλαβαίνουμε ότι έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου,  Γιώργος Χατζημάρκος.

χαλάζι Σαντορίνη 2022

Χαλάζι με το φτυάρι στη Σαντορίνη

Χαλάζι και βροχή στην Σαντορίνη

Εχθές Τετάρτη (2/2) η κακοκαιρία έπληξε και την Πάρο. Σύμφωνα με το cyclades24.gr, ξεκινώντας με έντονη νεροποντή, ακολούθησαν δυνατοί κεραυνοί, διακοπές ρεύματος, και στη συνέχεια η κακοκαιρία συνεχίστηκε με πολύ έντονη χαλαζόπτωση. Μέσα σε λίγα λεπτά το είχε στρώσει με χαλάζι. 

Στις Λεύκες Πάρου χείμαρροι και ορμητικά έτρεχαν πλημμυρίζοντας κάθε σοκάκι του γραφικού χωριού.

Πάρος: Στο έλεος της κακοκαιρίας - Απίστευτη χαλαζόπτωση στο νησί

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, σήμερα Πέμπτη (2/2) στις Κυκλάδες, το κύριο σκηνικό του καιρού θα έχει νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι ισχυρά, από το μεσημέρι στις Κυκλάδες και το βράδυ στην Κρήτη θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 με 7 και βαθμιαία 7 με 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ