Ελλαδα

Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Στο φως η κατάθεση φίλης της 24χρονης

«Έλεγε ότι δεν είναι καλά»

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στο φως η κατάθεση της φίλης της 24χρονης κοπέλας που βιάστηκε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στη Θεσσαλονίκη.

Τα όσα συνέβησαν στη σουίτα του ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης, το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, περιέγραψε στους αστυνομικούς η 17χρονη φίλη της 24χρονης που έπεσε θύμα βιασμού.

Η 24χρονη κοπέλα στη συνέντευξή της αναφέρθηκε στην 17χρονη φίλη της με την οποία είχαν πάει μαζί στο εν λόγω πάρτι.

«Φτάσαμε στο δωμάτιο 401 όπου συναντήσαμε περίπου 13 άτομα. Από αυτά άνδρες ήταν πέντε με έξι. Από την πρώτη στιγμή δεν ήθελα να μείνω. Χωρίς να μπορώ να είμαι σίγουρη, οι περισσότερες γυναίκες, μου έμοιαζαν εκδιδόμενες και έμεινα έκπληκτη από το κλίμα», κατέθεσε η 17χρονη, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Mega και η εκπομπή «Live News».

«Λίγο πριν φύγουμε από το πάρτι έφτασε στο ξενοδοχείο ένα περιπολικό της αστυνομίας θορυβήθηκαν και έκλεισαν τη μουσική. Μια από τις κοπέλες που ήταν εκεί φώναζε: “Τι φοβάστε; Αφού είμαι εγώ εδώ!", αφήνοντας υπονοούμενα», συμπλήρωσε.

 

 

«Μετά από ένα μισάωρο και ενώ η Γεωργία ήταν πολύ μεθυσμένη ξεκινήσαμε για να φύγουμε. Μόλις κατεβήκαμε η Γεωργία άρχισε να λέει ότι δεν είναι καλά και θα έπαιρνε το αυτοκίνητο της για να γυρίσει σπίτι», συνέχισε και πρόσθεσε πως «έπειτα από περίπου δέκα λεπτά την κάλεσα για να δω τι κάνει. Μου είπε ότι άλλαξε γνώμη και θα έμενε στο ξενοδοχείο».

Βιασμός 24χρονης: Διατάχθηκε άρση τηλεφωνικού απορρήτου

Νωρίτερα την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου της 24χρονης διέταξε ο εισαγγελέας. Σύμφωνα με ρεπορτάζ, το ιστορικό των τηλεφωνικών της κλήσεων καθώς και μηνυμάτων αναμένεται να ρίξει αρκετό φως στην υπόθεσή της αλλά και στην ενδεχόμενη ταυτοποίηση των έτερων δραστών.

Τι δείχνει η ιατροδικαστική εξέταση της 24χρονης

Παράλληλα, ο δικηγόρος της κοπέλας, αναφέρθηκε και σε αυτά που προκύπτουν από την ιατροδικαστική εξέταση. Συγκεκριμένα, ο κ. Ζιώγας ενημέρωσε ότι μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων στις οποίες υπεβλήθη η 24χρονη.

Τα δείγματα που ελήφθησαν θα αποσταλούν σε εργαστήριο της Ελβετίας που διαθέτει εξειδικευμένο εξοπλισμό για την ανίχνευση συγκεκριμένων ναρκωτικών ουσιών.

Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Η 24χρονη που έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού

Από τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων θα εξαρτηθεί η περαιτέρω ποινική μεταχείριση των εμπλεκόμενων προσώπων στην υπόθεση και τυχόν αναβάθμιση της κατηγορίας. Μέχρι στιγμής κατέστη για την υπόθεση κατηγορούμενος ένας 27χρονος, ο οποίος διώκεται για γενετήσιες πράξεις χωρίς τη συναίνεση της παθούσας. Μετά την απολογία του - κατά την οποία αρνήθηκε την πράξη ισχυριζόμενος ότι όλα έγιναν με τη συναίνεση της 24χρονης- ο 27χρονος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Η 24χρονη φέρεται να κατήγγειλε άλλα δύο πρόσωπα, πλην του 27χρονου, και στην τελευταία της κατάθεση ενώπιον του ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση φαίνεται να αναγνώρισε τον έναν από τους δύο.

Στο μεταξύ, «εκχυμώσεις στον αριστερό και δεξιό μηρό, στο πρώτο και τρίτο τεταρτημόριο, στη μεσότητα», φαίνεται να δείχνουν τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης για την 24χρονη, όπως δήλωσε σήμερα ο δικηγόρος της κοπέλας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η εξέταση έγινε στις 2 Ιανουαρίου, το βράδυ, και τα αποτελέσματα περιήλθαν σήμερα στα χέρια του.

Η ιατροδικαστής «δεν αποκλείεται να έγιναν ασελγείς πράξεις κατά τη συνουσία».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις