Ελλαδα

Συνήγορος Γεωργίας Μπίκα: «Τώρα αρχίζει ο πραγματικός αγώνας»

Προανήγγειλε πως θα ακολουθήσουν νέες εξετάσεις

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σε δηλώσεις προχώρησε ο συνήγορος της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα αναφορικά με τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.

Ανακοίνωση για τα αρνητικά αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα, που κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού στη Θεσσαλονίκη, έδωσε στη δημοσιότητα ο δικηγόρος της Θανάσης Ζιώγας.

Αναφορικά με το αλκοόλ επισημαίνει πως «δεν μπορεί να γίνει αναγωγή από τους μεταβολίτες αιθανόλης που ανιχνεύονται στα ούρα στο μέγεθος και στη βαρύτητα μέθης». Όσον αφορά δε, τις ναρκωτικές ουσίες και ειδικότερα το λεγόμενο χάπι βιασμού, η ανεύρεσή του, όπως τονίζει, «ούτως ή άλλως ήταν απολύτως αδύνατη», διότι το δείγμα ούρων που εξετάστηκε λήφθηκε τουλάχιστον 18 ώρες μετά την καταγγελία, ενώ ανιχνεύεται, κατά τον ίδιο, μέχρι τις 12 ώρες.

Ο κ. Ζιώγας σημειώνει, επιπλέον, ότι θα ακολουθήσουν και νέες εξετάσεις στο αντιδείγμα των ούρων που έχει διατηρηθεί στο εργαστήριο του ΑΠΘ, αλλά και πιο εξειδικευμένες εξετάσεις σε άλλα στοιχεία του οργανισμού της 24χρονης, όπως στο τριχωτό της κεφαλής και στα δείγματα dna που ήδη ανιχνεύτηκαν.

«Τώρα αρχίζει ο πραγματικός αγώνας για τη Γεωργία...» καταλήγει, μεταξύ άλλων, η δήλωσή του.

Βιασμός 24χρονης: Η πρώτη αντίδραση του καταγγελλόμενου στις τοξικολογικές εξετάσεις

 

«Ανακούφιση και δικαίωση» δήλωσε η πλευρά του καταγγελλόμενου ως βιαστή της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα μετά την γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων των τοξικολογικών εξετάσεων.

Σε τηλεοπτική εκπομπή μεταφέρθηκε η πρώτη αντίδραση της πλευράς του καταγγελλόμενου ως βιαστή (Β.Λ.), μέσω του δικηγόρου του Δημήτρη Τσάκος, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να κινηθεί δικαστικά «κατά παντός υπευθύνου».

«Τα αποτελέσματα είναι αρνητικά. Εμείς από την πρώτη στιγμή δηλώσαμε ότι δεν είχαμε σχέση με όσα μας κατηγορούσαν. Είχαμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη. Οι εντολείς μου, στο άκουσμα των αποτελεσμάτων, δεν ένιωσαν απλώς ανακούφιση αλλά δικαίωση. Επιφυλάσσονται του δικαιώματός τους εναντίον παντός υπευθύνου».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ