Ελλαδα

Βασιλακόπουλος: Οι νέες μεταλλάξεις μπορεί να μην είναι αδύναμες

«Εάν δεν εμβολιαστούν όλοι, οι υπόλοιποι θα κάνουμε συνεχώς ενισχυτικές δόσεις»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός: Ιατρικό προσωπικό στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»
Κορωνοϊός: Ιατρικό προσωπικό © Eurokinissi

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, αναφέρθηκε στα νέα στελέχη του κορωνοϊού, τα οποία προειδοποίησε πως ενδέχεται να μην είναι πιο αδύναμα.

Δεν είναι σίγουρο πως οι νέες μεταλλάξεις του κορωνοϊού θα είναι πιο αδύναμες, σύμφωνα με τον καθηγητή πνευμονολογίας, Θεόδωρο Βασιλακόπουλο.

«Όσο γίνεται μετάδοση, θα υπάρχουν συνεχώς μεταλλάξεις και θα βγαίνουν νέα στελέχη. Δεν είναι σίγουρο ότι κάθε φορά θα είναι πιο αδύναμα» είπε ο καθηγητής και πρόσθεσε: 

«Δεν είναι γραμμική εξασθένηση του ιού, δηλαδή κάθε στέλεχος ντε και καλά να είναι πιο ελαφρύ. Είναι μικρότερη η πιθανότητα να γίνεται πιο νοσογόνο και θανατηφόρο».

Τι συμβαίνει με την τέταρτη δόση του εμβολιασμού

Αναφορικά με την τέταρτη δόση του εμβολιασμού στους ανοσοκατεσταλμένους, ο καθηγητής επεσήμανε πως «παίρνουν φάρμακα που δεν επιτρέπει στο ανοσοποιητικό τους σύστημα να έχουν καλή ανοσολογική απάντηση και να φτιάξουν αντισώματα».

Για τον γενικό πληθυσμό, δε, υπογράμμισε ότι «πρέπει να πειστούν καθώς εάν δεν εμβολιαστούν όλοι, θα κάνουμε οι υπόλοιποι συνεχώς ενισχυτικές δόσεις. Η λύση είναι να βγει ένα εμβόλιο προσαρμοσμένο σε όλες τις αλλαγές που έχουν συμβεί στον ιό έως τώρα και η ενισχυτική να είναι μόνο για ό,τι καινούριο προκύψει».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ