Ελλαδα

Θεσσαλονίκη: Δράσεις ευαισθητοποίησης για τον HIV

Στο πλαίσιο της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας για το AIDS

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πανοραμική εικόνα από τη Θεσσαλονίκη
Πανοραμική εικόνα από τη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) © EUROKINISSI

Δράσεις ευαiσθητοποίησης για τον HIV στη Θεσσαλονίκη

Δράσεις ευαισθητοποίησης για τον HIV, πραγματοποιήθηκαν στη πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη  στο πλαίσιο της σημερινής, Παγκόσμιας Ημέρας για το AIDS.
Τη διεξαγωγή rapid test για HIV, ηπατίτιδες Β και C και ψυχοκοινωνική υποστήριξη, όπως και διανομή ενημερωτικού υλικού και προφυλακτικών, περιλάμβαναν οι δράσεις που ξεκίνησαν από το πρωί στην πλατεία Αριστοτέλους από τη «Θετική Φωνή» - Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος και το Checkpoint - Κέντρο πρόληψης και εξέτασης για τον HIV, σε συνεργασία με την υπηρεσία Streetwork του ΟΚΑΝΑ, τους Γιατρούς του Κόσμου και το δήμο Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, εργαζόμενοι από τις νεοσύστατες δομές της Γονεϊκής Στήριξης και Προστασίας, της Έγκαιρης Παρέμβασης σε Εφήβους με Παραβατική Συμπεριφορά - Υπηρεσία 'Αμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης και από το Πρόγραμμα Κοινωνικής Ένταξης - Υπηρεσίες Νομικής Συμπαράστασης του ΟΚΑΝΑ ενημέρωναν τους διερχόμενους για τις προσφερόμενες υπηρεσίες τους. Επιπλέον, στο χώρο, μπροστά από το «Ολύμπιον» όπου είχε στηθεί εικαστική εγκατάσταση από τον εικαστικό Γιάννη Πρώιο, πραγματοποιήθηκε και δρώμενο δρόμου από τους Γιατρούς του Κόσμου για την ευαισθητοποίηση του κοινού για τον HIV.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ