Ελλαδα

Μυτιλήνη: Ιερέας θετικός στον κορωνοϊό κοινωνούσε πιστούς

Ερευνάται αν ο ιερέας γνώριζε ότι είχε προσβληθεί από Covid-19

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός: Ιερέας στη Μυτιλήνη κοινωνούσε πιστούς ενώ νοσούσε
Θεία κοινωνία - Αρχείο © ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Κορωνοϊός: Ιερέας στη Μυτιλήνη κοινωνούσε πιστούς ενώ νοσούσε - Λίγες ημέρες μετά εμφανίστηκαν πολλά κρούσματα στην ενορία.

Ιερέας θετικός στον κορωνοϊό τέλεσε κανονικά τη Θεία Λειτουργία σε εκκλησία και κοινώνησε πιστούς στη Μυτιλήνη. Το περιστατικό, σύμφωνα με την ΕΡΤ, συνέβη στις 26 Οκτωβρίου και οι αρχές ερευνούν αν ο ιερέας γνώριζε ότι είχε νοσήσει, καθώς δύο με τρεις ημέρες αργότερα άρχισαν να εμφανίζονται κρούσματα στην ενορία.

Μάλιστα, στενοί συγγενείς του ιερέα, που επίσης διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, φέρεται να τον βοήθησαν στην τέλεση της λειτουργίας.

Επιστολή του Μητροπολίτη Μυτιλήνης για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Πάντως, ο μητροπολίτης Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου, Ιάκωβος, ανακοίνωσε ότι λαμβάνει αυστηρά μέτρα σε βάρος ιερέων οι οποίοι αρνούνται να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού.

Όσοι αρνηθούν, θα τεθούν σε αργία χωρίς μισθό.

Ο μητροπολίτης Ιάκωβος προχώρησε σε αυτή την κίνηση μετά τη μεγάλη αύξηση κρουσμάτων στη Λέσβο, κυρίως σε περιοχές όπου υπάρχουν ανεμβολίαστοι ιερείς, ορισμένοι των οποίων επιτρέπουν και προτρέπουν τους πιστούς να εισέρχονται στους ναούς χωρίς μάσκες.

Ειδικότερα, όπως είπε στο protothema.gr εκπρόσωπος του Μητροπολίτη, οι ιερείς οι οποίοι  δεν θα προσκομίσουν χαρτί γιατρού που να αναγράφει τους λόγους για τους οποίους δεν επιτρέπεται να λάβουν το εμβόλιο, θα τίθενται σε αργία άνευ αποδοχών μέχρι να εμβολιαστούν.

Σε εγκύκλιο ο Μητροπολίτης εντέλλεται ότι εντός μίας εβδομάδας πρέπει οι ιερείς να προβούν σε εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού «ειδάλλως θα επιβληθεί αργία άνευ αποδοχών μέχρις ότου εμβολιαστείτε», όπως λέει χαρακτηριστικά.

mitropolitis.jpg

Σημειώνεται ότι από το σύνολο των 76 ιερέων της Μητρόπολης, οι 35 δεν είναι έως στιγμής εμβολιασμένοι, βάζοντας σε κίνδυνο την δημόσια υγεία.

Ο Μητροπολίτης Ιάκωβος φαίνεται ότι δρα και προληπτικά ενόψει των εορτών που θα γίνουν στο νησί στις 8 Νοεμβρίου για την απελευθέρωση του νησιού. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ