Ελλαδα

Γραβάνης: Μέχρι και 10.000 κρούσματα μέσα στον Νοέμβριο

Αναμένεται να αυξηθούν οι θάνατοι και οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιατροί και νοσηλευτές σε ΜΕΘ για κορωνοϊό (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Γιατροί και νοσηλευτές σε ΜΕΘ για κορωνοϊό (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) © EUROKINISSI

Ο Αχιλλέας Γραβάνης δεν αποκλείει 10.000 κρούσματα κορωνοϊού την ημέρα μέσα στον Νοέμβριο, επισημαίνοντας ότι οι θάνατοι θα αυξηθούν.

Μέχρι και 10.000 κρούσματα κορωνοϊού την ημέρα μέσα στον Νοέμβριο περιμένει ο Αχιλλέας Γραβάνης. Ο καθηγητής Φαρμακολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης περιγράφει με μελανά χρώματα την πανδημία κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Σε δηλώσεις του στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 & 105,8 ξεκαθαρίζει ότι οι επόμενες εβδομάδες θα είναι πολύ δύσκολες, τονίζοντας ότι οι νεκροί θα αυξηθούν, ενώ το ίδιο θα συμβεί και στις βαριές νοσηλείες, καθώς ο κορωνοϊός «χτυπά» ολοένα και περισσότερο πολίτες που είναι ανεμβολίαστοι.

Κληθείς να σχολιάσει τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους που ενεργοποιούνται από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021, σημείωσε ότι χρειάζεται αυστηρή επιτήρηση προκειμένου αυτά να εφαρμοστούν και να έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα. Σε διαφορετική περίπτωση η διασπορά του ιού θα συνεχιστεί.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι σε αντίθεση με το πρώτο και δεύτερο κύμα κορωνοϊού στην Ελλάδα, αυτήν τη φορά υπάρχει το εμβόλιο, «ένα τεράστιο όπλο, ασφαλές και αποτελεσματικό με βάση τη γνώση από τα 7 δισεκατομμύρια δόσεις που έχουν χορηγηθεί σε 2,9 δισεκατομμύρια ανθρώπους διεθνώς».

Προς αυτήν την κατεύθυνση έθεσε το ερώτημα αν οι ανεμβολίαστοι έχουν δικαίωμα να στερούν τη νοσηλεία ασθενών με άλλα νοσήματα που ενδέχεται να μην μπορούν να νοσηλευτούν, καθώς το Σύστημα Υγείας έχει επιβαρυνθεί, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγα 24ωρα υπήρξε η προειδοποίηση Θωμαΐδη ακόμα και για 10.000 κρούσματα ημερησίως, καθώς αρκετές περιοχές της χώρας βρίσκονται στο «κόκκινο».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ