Ελλαδα

Νέα μέτρα για ανεμβολίαστους: Έλεγχοι και πρόστιμα στην εστίαση

Τι ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νέα μέτρα για τον κορωνοϊό - Πρόστιμα
Έλεγχοι στην εστίαση © Eurokinissi/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

Κορωνοϊός - Νέα μέτρα για ανεμβολίαστους: Αυξάνονται οι έλεγχοι και τα πρόστιμα στην εστίαση

Νέα μέτρα με επιπλέον περιορισμούς για ανεμβολίαστους ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία covid-19, που βρίσκεται σε αυξητική τάση.

Στο πλαίσιο αυτό, αυξάνονται και τα πρόστιμα για τα καταστήματα που δεν τηρούν τα μέτρα, καθώς θα ξεκινούν από τα 5.000 ευρώ, ενώ θα υπάρξει ποινή στις ομάδες, αν δεν τηρείται η χρήση μάσκας και οι άλλοι περιορισμοί που ισχύουν για τα γήπεδα.

Μέτρα για τον κορωνοϊό: Ενίσχυση του ΕΣΥ - Καμπάνια εμβολιασμού

Ο Θάνος Πλεύρης αναφέρθηκε στην ενίσχυση του ΕΣΥ, λέγοντας ότι λειτουργούν 1.300 κλίνες ΜΕΘ, σε προσωπικό και στη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα.

«Το βασικό μας όπλο σε αυτή τη φάση της πανδημίας είναι το εμβόλιο», υπογράμμισε ο υπουργός. Πάνω από το 85% των ασθενών στις κλίνες ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι, ανέφερε και προέταξε ότι πρέπει να ενισχυθεί ο εμβολιασμός αλλά και όσοι έχουν συμπληρώσει το 6μηνο από τη δεύτερη δόση να κάνουν την τρίτη.

Μίλησε για επέκταση της καμπάνιας για τον εμβολιασμό με συνεχείς ενημερώσεις που θα γίνονται με διαδραστικό τρόπο.

Παράλληλα, έκανε λόγο για προσαρμογή στα νέα δεδομένα για τους ανεμβολίαστους. Από το Σάββατο θα υπάρξουν νέα μέτρα προσαρμογής, οριζόντια που θα αφορούν όλη την επικράτεια, 

Ως εκ τούτου:

  • Όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στο ιδιωτικό και δήμοσιο τομέα θα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν δύο τεστ την εβδομάδα (rapid ή pcr).
  • Η πρόσβαση των ανεμβολίαστων σε τράπεζες, δημόσιο, μεικτούς χώρους, κομμωτήρια, θα γίνεται  υποχρεωτικά με επίδειξη pcr ή rapid τεστ.

Σημειώνεται ότι σχετική πρόβλεψη δεν υπάρχει για την πρόσβαση σε καταστήματα τροφίμων και θρησκευτικούς χώρους.

Ανακοινώσεις από τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη

Ζαούτης: Το κύριο όπλο που έχουμε αυτή τη στιγμή είναι ο εμβολιασμός

Την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, ανέλυσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης, κατά την ενημέρωση για την πανδημία covid-19, απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα σε όλους να εμβολιαστούν.

Ο κυλιόμενος 7ήμερος μέσος όρος είναι 4.000 κρούσματα ανά ημέρα. Το 40% των κρουσμάτων που βλέπουμε σήμερα είναι από την Κεντρική, Ανατολική και Δυτική Μακεδονία. Το 25% των κρουσμάτων είναι στα παιδιά κάτω των 18 ετών. Όλα τα κρούσματα, στο 100%, είναι από την μετάλλαξη Δέλτα. Παρόμοια εικόνα εμφανίζουν και κράτη με αντίστοιχους πληθυσμούς, όπως το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Αυστρία, η Τσεχία, είπε ο κ. Ζαούτης.

Σήμερα, όπως είπε, είχαμε 420.000 test και ο δείκτης θετικότητας είναι 1,6%. Νοσηλεύονται 2.832 πολίτες και 434 είναι διασωληνωμένοι. Ο κυλιόμενος 7ήμερος μέσος όρος νοσηλείας είναι 280 ανά ημέρα.

Το κύριο όπλο που έχουμε αυτή τι στιγμή είναι ο εμβολιασμός και σε αυτό πρέπει να επιμείνουμε, είπε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ. Πρόσθεσε ότι είναι ένα εμβόλιο αποτελεσματικό όσο αφορά τη σοβαρή νόσο και την απώλεια ζωής και δεν είναι πλέον νέο εμβόλιο, έχει δοκιμαστεί σε δισεκατομμύρια ανθρώπους.

Ο κ. Ζαούτης έκλεισε την παρέμβασή του καλώντας τους πολίτες να εμβολιαστούν και γι' αυτούς που έχει περάσει το 6μηνο από την δεύτερη δόση, να λάβουν την τρίτη δόση.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ