- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Τζανάκης: Πιθανά τα τοπικά μέτρα - Ως και 5.000 τα κρούσματα
Παρατηρείται χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη καθώς και πτώση της ανοσίας
Ο Νίκος Τζανάκης εξέφρασε την ανησυχία του για τη χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού αλλά και την πτώση της ανοσίας.
Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, έκρουσε τον «κώδωνα» του κινδύνου ως προς την χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού αλλά και την πτώση της ανοσίας όσων εμβολιάστηκαν την άνοιξη.
Σύμφωνα με τον καθηγητή, αυτό θα οδηγήσει σε μεγάλο αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων, σημειώνοντας πως «οι περιοχές που έχουν καλή εμβολιαστική κάλυψη, θα έχουν μια διαχειρίσιμη έξαρση κρουσμάτων, χωρίς πολλές νοσηλείες, διασωληνώσεις και θανάτους. Αντίθετα, περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη θα έχουν μεγαλύτερη έξαρση κρουσμάτων που θα μεταφράζονται σε νοσηλείες και διασωληνώσεις, δυστυχώς και απώλειες ζωής».
Στη συνέχεια, επεσήμανε ότι όσοι έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό ενώ είναι πλήρως εμβολιασμένοι είναι «άνθρωποι που δεν έχουν αναπτύξει άμυνα ή άτομα που εμβολιάστηκαν πολλούς μήνες πριν, πχ., τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο. Ειδικά αν είναι και ηλικιωμένοι και πλέον έχουν χαμηλή άμυνα και πρέπει να τρέξουν να κάνουν την τρίτη -αναμνηστική- δόση του εμβολίου».
Πιθανά τα τοπικά μέτρα λόγω κορωνοϊού
«Δεν αποκλείω μέτρα κατά τόπους ειδικά σε περιοχές που το σύστημα υγείας πιέζεται πολύ, όπως είναι στη Βόρεια Ελλάδα. Η Θεσσαλονίκη έχει την ιδιαιτερότητα ότι είναι η μητρόπολη των γύρω περιφερειακών ενοτήτων, το μοναδικό κέντρο με ΜΕΘ σε μεγάλο αριθμό, οπότε όλες οι περιφέρειες της Μακεδονίας και της Θράκης, οι βαριά άρρωστοι θα προστρέξουν εκεί να νοσηλευτούν», τόνισε χαρακτηριστικά.
Προβλέψεις για 5.000 κρούσματα κορωνοϊού σύντομα
Κλείνοντας, ο καθηγητής υπογράμμισε ότι «έχει ξεκινήσει μία εκθετική αύξηση των κρουσμάτων, καθώς η εμβολιαστική κάλυψη μειώνεται από την πτώση της ανοσίας του πληθυσμού που έχει εμβολιαστεί νωρίς, την άνοιξη» και πρόσθεσε:
«Φαίνεται ότι αν δεν πάρουμε μέτρα, θα παγιωθεί ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων σε πάνω από 4.000 και προς το τέλος Νοεμβρίου οι προβλέψεις δείχνουν ότι θα έχουμε πάνω από 5.000 κρούσματα ημερησίως. Να κάνουμε οπωσδήποτε την αναμνηστική δόση και να εμβολιαστούν άμεσα οι άνω των 80 ετών».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Είναι η ημέρα που ξεκινά και επίσημα ο χειμώνας
Δείτε εικόνες από το Μέγαρο Μουσικής
Γιατί τραβούν χειρόφρενο οι εργαζόμενοι
Τι αλλάζει και γιατί πρόκειται για ένα τεχνικά σύνθετο θέμα
Θα καθοριστεί η επόμενη φάση των κινητοποιήσεων
Ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές - Αναλυτική πρόγνωση από το meteo και την ΕΜΥ
Τι δήλωσε μέσω Instagram
Μικρή πτώση της θερμοκρασίας - Δείτε την αναλυτική πρόγνωση
Η επιχειρηματίας και δημιουργός του Noel έστειλε ένα πολύ δυνατό μήνυμα μέσα από το 2o Forum της ATHENS VOICE
Ενώ συνεχίζεται από την Αστυνομία η έρευνα για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης
O 37χρονος συνεργός της έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για κλοπές
Εικόνες από τις συζητήσεις, τα πάνελ και τους ανθρώπους
Ολόκληρη η συζήτηση στο δεύτερο πάνελ του 2ου Forum της Athens Voice
Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών
Aντιδρά στον προϋπολογισμό - Δηλώνει στήριξη στις αγροτικές κινητοποιήσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.