Ελλαδα

Πέραμα: Σε τακτικό ανακριτή οι αστυνομικοί-Την Τετάρτη η απολογία

Εως τότε κρατούνται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πέραμα: 	Σε τακτικό ανακριτή για να απολογηθούν την Τετάρτη 27/10 παρέπεμψε ο εισαγγελέας τους επτά αστυνομικούς
ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΕΠΛΑΚΗΣΑΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗΣ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ

Πέραμα: Σε τακτικό ανακριτή για να απολογηθούν την Τετάρτη, παρέπεμψε ο εισαγγελέας τους επτά αστυνομικούς.

Σε τακτικό ανακριτή για να απολογηθούν την Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου, παρέπεμψε ο εισαγγελέας Πειραιά τους επτά αστυνομικούς που συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα, που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 20χρονου οδηγού κλεμμένου αυτοκινήτου.

Οι έξι αστυφύλακες και ο ενας αξιωματικός (υπαστυνόμος) κρατούνται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Η καταδίωξη του κλεμμένου ΙΧ ξεκίνησε όταν αστυνομικοί της ΔΙΑΣ έκαναν νόημα σε ένα όχημα, όπου επέβαιναν τρία άτομα να σταματήσει για έλεγχο, αλλά ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και έφυγε.

Στο Πέραμα, ο οδηγός εμβόλισε, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ,της μηχανές της ΔΙΑΣ και τότε αστυνομικοί πυροβόλησαν με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν θανάσιμα.

Παράλληλα, τραυμάτισαν ένα ακόμη άτομο που επέβαινε στο όχημα.

Πέραμα: Οι διάλογοι ανάμεσα στους αστυνομικούς και το κέντρο επιχειρήσεων

Λίγο μετά τον θανατηφόρο τραυματισμό του 20χρονου Ρομά οι αστυνομικοί επιχειρούν να εξηγήσουν στο Κέντρο τι ακριβώς είχε συμβεί μετά.

  • Αστυνομικός ΔΙΑΣ: Μέχρι να κατέβουμε από τις μηχανές, έκανε όπισθεν και παρέσυρε πέντε δίκυκλα.
  • Κέντρο: Συνάδελφοι τραυματίες υπάρχουν;
  • Αστυνομικός ΔΙΑΣ: Κέντρο, έχει παρασύρει πέντε δίκυκλα δεν υπάρχει τραυματίας συνάδελφος. Αναγκαστήκαμε να ενεργήσουμε Ε23 (πυροβολισμοί) γιατί κινήθηκε με θανατηφόρο πρόθεση εναντίον συναδέλφων. 

Καταδίωξη στο Πέραμα: Video από το μέρος της συμπλοκής | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Πέραμα: Επεισόδια Ρομά στον Ασπρόπυργο για τον 20χρονο νεκρό

Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίς το βράδυ του Σαββάτου στον Ασπρόπυργο από ομάδα Ρομά που συγκεντρώθηκε εκεί με αφορμή την αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα. Περίπου 30 άτομα, έκαψαν λάστιχα στο δρόμο και προκάλεσαν επεισόδια στο ύψος των διυλιστηρίων Ασπροπύργου.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας και λίγο αργότερα η ένταση σταμάτησε.

Στις 21.00 είχε προγραμματιστεί συγκέντρωση στην πλατεία των Εξαρχείων.

Επεισόδια μεταξύ αντιεξουσιαστών και Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη 

Επεισόδια σημειώθηκαν χθες αργά το βράδυ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ανάμεσα σε ομάδες του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου και τις αστυνομικές δυνάμεις που περιφρουρούσαν την πορεία που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τον θάνατο του 20χρονου Ρομά μετά από την καταδίωξη στο Πέραμα.

Συνολικά σε τέσσερις προσαγωγές προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. σήμερα τα ξημερώματα. Πρόκειται για δύο 20χρονους και δύο 24χρονους, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο πως εντός της ημέρας οι προσαγωγές αναμένεται να μετατραπούν σε συλλήψεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του grtimes.gr, τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν τα άτομα άρχισαν να σπάνε βιτρίνα επιχείρησης σούπερ μάρκετ στην οδό Αλεξάνδρου Σβώλου, με αποτέλεσμα η αστυνομία να επέμβει και να τους απωθήσει με χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα όπως «το αίμα κυλάει, εκδίκηση ζητάει» κατά της αστυνομίας. Όταν βγήκαν στην οδό Εγνατία περικυκλώθηκαν στο ύψος της οδού Σωκράτους από δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίοι προχώρησαν σε περιορισμένη χρήση χημικών.

Σοβαρά επεισόδια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης 2

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ